În genunchi pentru un punct! Steaua, în zodia remizelor: Steaua – Petrolul 1-1

În genunchi pentru un punct! Steaua, în zodia remizelor: Steaua - Petrolul 1-1
  • Publicat:
  • Actualizat:

Petrolul a dominat-o categoric pe Steaua în Ghencea, dar a reușit să obțină doar un punct pe terenul campioanei

# Steaua – Petrolul s-a terminat la egalitate, scor 1-1
# Nikolic și Adi Popa au fost doi dintre cei mai slabi oameni din echipa lui Reghecampf

Situația steliștilor nu are cum să nu fie frustrantă. În campionat nu s-a găsit încă nimeni să-i învingă, în clasament sunt acolo, în față, chiar și cu jocuri în minus față de contracandidate și, cu toate astea, fanii se întreabă dacă sunt sau nu în criză. Și au apărut și reproșurile, ca în orice relație. Că nu mai aleargă ca anul trecut, că mai lasă câte un punct atunci când nimeni nu se așteaptă sau că Reghecampf pleacă prin America, preocupat mai mult de show-ul familei decât de antrenorat. În contextul acesta apare meciul cu Petrolul, un fel de moment al adevărului pentru cei care căutau confirmări sau infirmări, depinde de baricadă.

Ploieștenii au curaj. Par să fie din tabăra celor care cred că Steaua nu mai e de temut. Și jocul lor se leagă mai bine. Pentru că Bourceanu greșește mult, Nikolic încă se întreabă dacă a ales bine când s-a apucat de fotbal, Chipciu e incomodat de rolul de fundaș dreapta, iar Adi Popa nu mai are nimic în comun cu jucătorul care făcea saltul Chiajna – națională, via Steaua, în două săptămâni. Nici măcar viteza. Apar ocaziile „lupilor”: Teixeira puțin pe lângă de la marginea careului. Zona centrală din apărarea steliștilor pare cu probleme pentru că de acolo șutează periculos și Camara. Puțin pe lângă, din nou!

Trei minute și-un gol
Petrolul domină cu lejeritate mijlocul terenului. Teixeira, Albin și De Lucas pasează cu răbdare, iar oamenii au deja format reflexul de a se uita exclusiv în dreapta, acolo unde atacă ploieștenii. Bourceanu și-o lovitură liberă. De atât e nevoie pentru ca Steaua să vină aproape de gol. Szukala sare fără pereche la centrare, dar „capul” său este scos incredibil de Pecanha. Mai sunt câteva minute, iar mingea e aruncată de steliști în careul advers. Deviere fericită, mingea ajunge la Prepeliță și olteanul înscrie din 10 metri. Se revine rapid la tiparul inițial. Petrolul atacă, Steaua se apără. Are de ce, dar tremură și pare, uneori, chiar disperată. Albin irosește șansa egalării când ratează uluitor din șase metri. Geraldo și Benga urcă în careu. Inspirat! Primul prelungește centrarea, al doilea reia imparabil. E 1-1, dar „lupii” și-ar dori mai mult. Atacă dezinvolt, iar steliștii se răzbună pe contraatac. Adi Popa trage pe lângă atunci când putea să aducă victoria. Una pe care nici Reghecampf și ai săi n-ar fi spus că o meritau.


UPDATE: ECHIPELE DE START

STEAUA: Tătărușanu – Chipciu, Varela, Szukala, Latovlevici – Bourceanu, Prepeliță – Adi Popa, Iancu, Tănase – Nikolic
Rezerve: Niță, Tatu, Pârvulescu, Stanciu, Piovaccari, Neagu, Răduț
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

PETROLUL: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Benga, Guilherme – De Lucas, Hoban – Priso, Albin, Teixeira – Camara
Rezerve: Bornescu, Mustivar, Walter Fernandez, Hamza, Achim, Romario, Morar
Antrenor: Cosmin Contra

Arbitri: Ov. Hațegan, Ad. Ghinguleac, Ov. Artene

INTRĂ‚ AICI PENTRU COMENTARIUL LIVE TEXT AL MECIULUI STEAUA – PETROLUL



 

UPDATE 21:00. Aproximativ 14 mii de spectatori sunt acum la stadion

UPDATE 20:55. Fanii Stelei, de la Peluza Sud, au afișat un banner împotriva managerului

UPDATE 20.45. Fanii Petrolului, care au ajuns la stadion cu mașinile personale, au început să intre pe arena din Ghencea.

UPDATE 20.40. Aproximativ 6000 de spectatori sunt până acum pe Ghencea. Thomas Neubert, suspendat, este în tribune, alături de Nicolae Dică


UPDATE 20:15. Conflict între fanii Petrolului și jandarmi. ‘Lupii’ nu vor avea galerie la meci. Suporterii au fost întorși la Ploiești


UPDATE: 19.50 Ionuț Negoiță pune presiune pe arbitraj înaintea derby-ului dintre Steaua și Petrolul: „Nu cred în coincidențe”

„Sper să câștige cel mai bun, să nu fie un meci influențat de arbitri. Chiar vedeam un articol în ziar despre arbitraj, ce diferențe sunt între Steaua și Petrolul. Eu nu prea cred în coincidențe”, a spus Negoiță la Sport.ro.


UPDATE 17:00

Duckadam nu crede că meciul dintre Steaua și Petrolul va fi decisiv în lupta la titlu. Mai degrabă, președintele de imagine din Ghencea crede că dubla cu Astra, dinaintea Crăciunului, va lămuri multe din lucruri. Cu toate acestea, oficialul Stelei spune că Petrolul și CFR rămân principalele contracandidate ale roș-albaștrilor la campionat.

„Singurul derby rămâne Steaua – Dinamo. Acesta un meci interesant, pentru primele locuri, cu o echipă bună a Petrolului. Campionatul e atât de lung și cu meciurile astea amânate… Chiar dacă pierde, Petrolul nu e ieșită din cursă. Sigur vor mai fi scurcircuite. Dacă se dispută cele două meciuri cu Astra, atunci am putea să tragem niște concluzii. Nu suntem deloc îngrijorați, dar suntem surprinși de prestația Astrei. Eu unul nu mă așteptam la un parcurs atât de bun. Sincer, nu-mi fac probleme de Astra, nu cred că o să poată să țină ritmul ăsta. Cei mai puternici adversari rămân Petrolul și CFR Cluj, a declarat Duckadam la Dolce Sport.

Steaua, avantajată de programul încărcat

„Pentru noi nu e o problemă că avem programul încărcat, ne avantajează, noi suntem în stare să jucăm din trei în tre zile, celelalte echipe nu pot”, a mai spus Duckadam.


Petrolul vine în Ghencea decisă să câștige în fața Stelei și să plece cu toate cele trei puncte puse în joc în meciul de azi, de la ora 21:00. Tehnicianul Cosmin Contra recunoaște că ar avea nevoie de o minune pentru câștigarea titlului. „Guriță” anunță că va juca ofensiv cu Steaua și e convins că obiectivul impus echipei e realizabil: „De ce nu am avea forța să o învingem pe Steaua”, se întreabă, retoric, Contra.

O înfrângere cu Steaua nu ne-ar scoate din lupta pentru titlu, dar ni se vor reduce șansele foarte mult. Mai ales în condițiile în care Steaua are trei restanțe. Nu cred că sunt genul de antrenor care să fie precaut. Am doar momente de dubii ale evoluției unor jucători, nimic mai mult. De ce nu am avea forța să batem Steaua? Cine face mai puține greșeli, acela câștigă„, a declarat Contra, prefațând meciul cu Steaua.

Reghe: „Steaua e favorită”

Laurențiu Reghecampf spune că Steaua e favorită în partida de azi, dar nu se așteaptă să aibă un meci la fel de ușor ca cel din Supercupă, când campioana s-a impus cu 3-0.

Dacă noi vom câștiga, pentru noi va fi mult mai bine. Dar chiar și așa, nu am ucide campionatul pentru că Astra e în spatele nostru și mai avem două meciuri cu ei, rămâne să vedem dacă le vom juca în acest an. Părerea mea e că nu se decide campionatul. Steaua e o echipă foarte bună care a meritat să câștige campionatul trecut. Dacă privim per ansamblu acest lucru și că i-am bătut în Supercupă cu 3-0, atunci Steaua poate fi considerată favorită. Dar meciul se joacă pe teren. Îmi doresc foarte mult victoria în acest meci. De la ultimul meci din Supercupă, la Petrolul au apărut câțiva jucători foarte buni, s-au integrat foarte repede, e meritul lui Contra. Vom avea un meci mult mai greu ca în Supercupă, nu o să luăm drept exemplu acel meci. Am analizat foarte atent meciurile lor, trebuie să tratăm serios acest meci. Avem valoare, echipă bună și avem puterea de a câștiga acest meci”, a declarat Reghecampf.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…