IMAGINEA ZILEI | Marica face cuplu în atac cu brazilianul Neymar

22 mar 2017 780 afişări Liga 1
IMAGINEA ZILEI | Marica face cuplu în atac cu brazilianul Neymar
  • Ciprian Marica este ambasadorul celei mai inedite competiţii de fotbal 5-la-5, Neymar Jr’s Five, care revine în România pentru al doilea an.

Ca orice fotbalist, a deprins secretele fotbalului în spatele blocului, la o miuţă cu vecinii de scară. „Pasiunea pentru fotbal am descoperit-o pe vremea când eram copil şi mă jucam în spatele blocului. Au fost momente frumoase, când cel care avea mingea îşi alegea echipa cu cei mai buni jucători. Acesta era şi personajul principal, pentru că dacă pierdea echipa lui sau se supăra, îşi lua mingea şi pleca acasă. Şi, astfel rămâneam fără obiectul principal al distracţiei. Tot atunci am descoperit bucuria de a juca fotbal alături de prieteni, dar şi emoţiile pe care acest joc mi le-a oferit din copilărie şi până în acest moment,” a spus Ciprian Marica.
 De atunci, a evoluat, iar fotbalul a devenit mai mult decât o pasiune, fiind selecţionat în echipa naţională pentru 71 de meciuri, marcând 25 de goluri. L-am văzut, de-a lungul anilor, evoluând pentru Dinamo Bucureşti, Şahtior Doneţk, VfB Stuttgart, schalcke, Getafe CF şi Konyaspor sau Steaua Bucureşti.
 Anul acesta, Ciprian Marica s-a alăturat proiectului global Neymar Jr’s Five, turneu în care căutăm să descoperim noi talente ale fotbalului 5-la-5. Seria etapelor de calificări va începe în Bucureşti, pe 1 aprilie şi va continua în Craiova (8 aprilie), Timişoara (22 aprilie), Târgu Mureş (29 aprilie), Cluj Napoca (6 mai), Iaşi (13 mai) şi Constanţa (27 mai) însă vom merge să descoperim talentul fotbalistic şi la Chişinău. Finala naţională va avea loc în luna iunie la Bucureşti, când vom afla şi cine ne va reprezenta ţara în finala mondială. Turneul este deschis echipelor formate din cinci, şase sau şapte jucători, inclusiv rezerve, cu vârsta între 16 şi 25 de ani. Noutatea din acest an este faptul că doi dintre membrii echipei pot depăşi vârsta de 25 de ani. Zeci de mii de jucători vor intra în competiţie sperând că vor trece mai departe de calificările regionale, până în finala naţională, respectiv în Finala Mondială de la Instituto Projeto Neymar Jr din Praia Grande, Brazilia.
Echipele formate din 5-7 jucători se pot înscrie acum pe www.redbull.ro/neymar5.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.