Iliev 3 – Dinamo 2!** Tănase&Co câștigă în fața a 50.000 de fani și Steaua speră în continuare la titlu

Iliev 3 - Dinamo 2!** Tănase&Co câștigă în fața a 50.000 de fani și Steaua speră în continuare la titlu
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua s-a impus clar în derby, dar trebuie să-i mulțumească stoperului dinamovist Dragoș Grigore, care a greșit la toate cele trei goluri ale Stelei. Iliev, în schimb, a marcat o „dublă”

CLICK AICI PENTRU COMENTARIUL LIVE TEXT!â

Steaua a învins cu 3-2, iar desfășurarea partidei a fost la fel ca la derby-ul din „Ștefan cel Mare”. „Câinii” au deschis scorul, iar roș-albaștrii au marcat de trei ori în urma unor greșeli ciudate ale defensivei dinamoviste conduse de Dragoș Grigore.

Eternul derby s-a mutat pe Național Arena. Ediția 126, cu Steaua gazdă, cu aproape 50.000 de oameni în tribună. Aici, printre blocurile din Pantelimon, ura dintre cele două rivale a avut mai mult ecou și s-a strecurat printre miile de blitz-uri ale posesorilor de cont pe facebook. Și totuși lipsește ceva derby-ului. Aseară parcă s-a trăit fără nodul în gât de dinaintea derby-ului, nu a fost miză. „Câinii” au avut pretext de antrenament sub presiune pentru finala Cupei, în timp ce Steaua mai speră la titlu cam cât crede patronul ei că va ajunge primarul Bucureștiului.

Grigore a dat, Iliev a luat
Iar printre genunchii moi, scoși la jocul de tatonare în primele 15 minute, s-a evidențiat Alexe. O cursă în viteza a cincea, o pasă perfectă pentru Curtean în interiorul careului și 1-0 pentru Dinamo plus felicitări pentru Bonetti (22). Italianul și surpriza lui pentru Stoichiță, Curtean vârf! Imediat, „câinii” au făcut proces de predare al balonului cu rivalii și s-au lăsat în baza contraatacului. Unul care la epilog l-a avut pe Marius Niculae, mult prea încet pentru o astfel de rețetă. Și nici Steaua nu poate, presează fără orizont până la 16 metri în căutarea ultimei pase. Poarta lui Naumovski e ca fata morgana pentru Tănase și Latovlevici, dar apare Grigore.

Băiat bun cu Tatu, dinamovistul face o alunecare stupidă în careu și e 11 metri. Execută Rusescu și punem linie între cifrele ultimului număr menționat în text pentru a avea scorul de pe tabelă. Pauză, iar imediat după reluare cubul lipit de tavanul arenei clipește din nou. 2-1 pentru Steaua. Corner Bourceanu, cap Iliev și vocea lui Safta (47). Copy-paste 17 minute mai târziu și e 3-1 ca în tur. Dinamo răspunde prin bara lui Kone, iar Tănase trage în reclamele rămase de la finala Europe League. În tribune, fanii „câinilor” aruncă scaunele în aer de nervi. Singurul lucru care le-a mai rămas de făcut aseară, chiar dacă Țucudean a marcat pentru 3-2 .


UPDATE 21:00 Cea mai rară întâlnită imagine pe National Arena, acoperișul tras 🙂

UPDATE 20:35 Așa cum am anunțat, acoperișul a fost tras. În schimb, umiditatea de la nivelul gazonul este menținută prin intermediul instalației de irigații. După cum puteți vedea în imaginea de mai jos, gazonul se prezintă impecabil. Să sperăm că jucătorii celor două echipe îi vor exploata calitatea

UPDATE 20:20 Bișnițarii, care au împânzit stadionul de zile bune, vor să dea ultimele ‘tunuri’. Speculanții vând un bilet la peluză cu 80 de lei, de 8 ori mai mult decât prețul oficial al acestora.


UPDATE 20:17 Autocarul lui Dinamo a sosit la Național Arena, în uralele ultrașilor câinilor ajunși la porțile stadionului.


UPDATE 20:15 Aproximativ 2000 de fani ai lui Dinamo au ajuns la Național Arena, sub atenta supraveghere a Jandarmeriei.


UPDATE 20:10 Suporterii Stelei răsuflă ușurați: ultrașii pregătiseră o coregrafie specială, care prezenta chipul lui Marius Lăcătus, în genul celei făcute la meciul cu Twente, când erou fusese Mihaiță Neșu. Inițial, jandarmeria interzisese coregrafia, însă, după îndelungi parlamentări, roș-albaștrii vor avea voie să afișeze plăcuțele.


UPDATE 20:00 Steliștii au ajuns la stadion, cu o oră și 45 de minute înainte de primul fluier.


UPDATE 19:20 Organizatorii meciului au anunțat că partida se va disputa cu acoperișul închis, astfel că ploaia de afară nu va afecta sub nicio formă gazonul.


UPDATE 19:00 Reprezentanții Jandarmeriei au dat asigurări că dispozitive importante au fost mobilizate în jurul stadionului. De asemenea, un număr important de forțe de ordine va însoți galeria câinilor în drumul spre stadion. Până în acest moment nu s-au raportat incidente.


UPDATE 18:45 2700 de fanii ai lui Dinamo s-a strâns în Ștefan cel Mare și urmează să se deplaseze, în mod organizat, spre stadion. Extrem de exuberanți, ultrașii strigă celebrele șlagăre anti Steaua și promit un spectacol total în tribune. Rămâne de văzut în ce măsură vor reuși să introducă pe Național Arena arsenalul pe care l-au pregătit.


UPDATE 17: 50 În București a început să plouă, astfel că organizatorii ar putea trage controversatul acoperiș de pe Național Arena. Ar fi pentru prima oară în acest an. Ultima dată când s-a apelat la prelata de 20 de milioane de euro a fost la derby-ul Steaua – Rapid, din finalul anului trecut.


UPDATE 16:00 – Suporterii dinamoviști au început deja să se strângă la stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare, în ordine deplină



UPDATE 15:54 Constantin Dănilescu spune că Dinamo trebuie să câștige derby-ul din acestă seară în orice condiții.

„Nu mai am emoții, după atâtea derby-uri. Trebuie să câștigăm pentru onoare, trebuie să câștigăm în orice condiții când jucăm cu Steaua. Orgoliul e cel mai important. Nu ne gândim acum la ce putem câștiga de la TAS. Mai întâi să câștigăm în seara asta și vedem după ce se întâmplă la TAS. Am fost 20 de etape pe locul I și am pierdut poziția doar din cauza noastră„, a declarat Constantin Dănilescu la Sport.ro


UPDATE 15:00 Prefațăm împreună episodul 126 al „Derby de România”, SteauaDinamo, la ORA DE PROSPORT. Comentează pe www.facebook.com/prsport.ro și spune-ne care crezi că va fi scorul final în derby.

Dă aici un pronostic pentru meciul Steaua – Dinamo, iar Costin Ștucan va citi mesajul tău în timpul emisiunii.


VEZI AICI LIVE VIDEO EMISIUNEA ORA DE PROSPORT!


14:30 „Câinii” vor avea parte de un suporter surpriză în meciul cu Steaua. Gabi Torje a terminat sezonul în Italia și anunță că va fi în galerie la meciurile cu Steaua, în Liga I, și Rapid, în finala Cupei României. „Messi” se va antrena alători de foștii săi colegi până la finalul sezonului.

Vezi aici ce a declarat Torje


14:00 Așa cum ProSport a anunțat în ediția tipărită de astăzi, Mihai Stoichiță are mari bătăi de cap înainte de derby. Tătărușanu, Chiricheș și Iliev sunt oamenii din lotul Stelei care au acuzat probleme medicale în zilele premergătoare partidei, iar „Lippi” nu va ști dacă se va putea baza pe toți trei până cu câteva ore înainte de meci. Staff-ul medical al roș-albaștrilor face însă eforturi ca cei trei să fie refăcuți și șansele ca ei să apară pe teren din primul minut sunt destul de mari.


12:30 Casele de pariuri o dau pe Steaua favorită certă în meciul din această seară. Total neobișnuit pentru derby-urile Steaua – Dinamo, cotele pentru victora celor două echipe sunt dezechilibrate. Steaua are cotă 1.80 la victorie în timp ce un succes al lui Dinamo ar returna miza de 4.5 ori.

O victorie la limită a Stelei (1-0) are cotă 7, dar cel mai probabil scor în viziunea bookmakerilor e 1-1 (cotă 6.50). Casele de pariuri așteaptă un meci cu goluri puține, sub 3.


10:45 Episod incredibil povestit de Cornel Țălnar pentru cititorii ProSport. Țânțarul spune că, în 2008, înainte de meciul cu Steaua, toți dinamoviștii, în frunte cu Borcea, au îngenuncheat în fața unui preot și au jurat cu mâna pe Biblie că nu se vor „vinde”. Ne întrebăm de ce au fost puși jucătorii să facă acest gest, înainte de un meci cu rivala de „moarte”. Cum au ajuns să fie suspectați înainte de un asemenea meci și de ce atunci Dănciulescu nu s-a supărat că a fost acuzat indirect de conducători.

Ă‚sta e meciul cu pricina

 

 

10:00 Neața. El Clasico de România a început deja pe ProSport de pe facebook. Votează și tu aici câștigătoarea derby-ului. Va fi o nouă „zi a dreptății” pentru dinamoviști sau Steaua își cumpără bilete pentru marea finală de la Cluj?


Roș-albaștrii trec spectacolul pe plan secund pentru meciul cu elevii lui Bonetti. Tehnicianul Stelei dorește să aibă în teren o echipă cu profil mai degrabă defensiv decât ofensiv în speranța că va obține un succes la limită, care să îi mențină pe roș-albaștri în lupta pentru titlu.

Pentru Steaua, partida contra „câinilor” este decisivă în lupta pentru titlu. În tabăra cealaltă lucrurile sunt mai liniștite, presiunea rezultatului lipsind cu desăvârșire. Drept urmare, Stoichiță nu are de gând să riște nimic și vrea să înceapă meciul cu doi „închizători” sacrificând astfel un jucător de creație. Lângă căpitanul Bourceanu va lua loc Vlad Chiricheș, fotbalist care a făcut o impresie foarte bună ca mijlocaș central, iar cuplul din apărare va fi același din ultimele partide: Geraldo – Iliev.

Vor puncte, nu spectacol
„La meciul acesta nu ne interesează foarte mult să facem spectacol, vrem să luăm cele trei puncte pentru că sunt foarte importante în lupta pentru titlu”, a spus Mihai Stoica. Pentru ofensivă, Stoichiță va merge pe mâna cuplului Tatu – Rusescu, iar pe banca de rezerve îi va avea ca soluții pe Mihai Costea, jucător revenit după o accidentare și pe Tibi Bălan, care în ultimele meciuri a evoluat ca al doilea vârf.

16 goluri au marcat împreună Tatu și Rusescu în acest sezon, cu trei mai puțin decât a reușit Marius Niculae de unul singur

2 meciuri a jucat Chiricheș ca mijlocaș închizător pentru Steaua, ambele fiind câștigate de roș-albaștri


„Inele de campioni 2012: ProSport premiază pentru al cincilea an consecutiv campioana României cu inele de campion!”

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a văzut părinții
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…