Ilie Stan explică de ce a plecat de la Brăneşti! "Nu aveam nici benzină la maşina de tuns iarba!"

23 mai 2011 4130 afişări Liga 1
Ilie Stan explică de ce a plecat de la Brăneşti! "Nu aveam nici benzină la maşina de tuns iarba!" Ilie Stan: "Nu aveam benzină la maşina de tuns iarba!"

La aproape o lună de la "divorţul" de Victoria Brăneşti,antrenorul Ilie Stan a acceptat un dialog sincer cu ProSport.Fostul mijlocaş din Ghencea în anii 90 a rămas dezamăgit dupăexperienţa de la Brăneşti şi spune că e pregătit să o ia din nou dela capăt, chiar la o formaţie din Liga a II-a.

De ce ai renunţat la conducerea echipei cu şapte etapeînainte de finalul sezonului?
S-au acumulat foarte multe frustrări de-a lungul sezonului.Principala a fost cea legată de faptul că a trebuit să disputămpartidele de acasă la Buzău şi apoi la Chiajna. Pe urmă, trebuiesubliniat faptul că Primăria Brăneşti nu ne-a ajutat cu absolutnimic de când am obţinut promovarea în Liga I. Am făcut un sistemde recompensare cu prime mari şi salarii mici, dar mereu au fostprobleme cu banii.

Cum s-a produs ruptura dintre Ilie Stan şi VictoriaBrăneşti?
După eşecul de la Târgu Mureş (scor 0-4), ne-am întors acasă, iar adoua zi am programat antrenamentul. Ajuns la stadionul dinBrăneşti, am constatat că gazonul nu e tuns şi nu e pregătit.Îngrijitorul mi-a spus că nu mai avea benzină pentru maşina de tunsiarba! Atunci m-am înfuriat, am convocat o şedinţă cu cei dinconducerea echipei şi am decis să plec!

Când ai simţit că echipa nu mai are tragere deinimă?
Jucătorii erau demoralizaţi după partida cu Poli Timişoara, nu maiaveau aceeaşi atitudine ca până atunci... Practic, nu se mai puteaface nimic pentru a salva echipa. Fotbaliştii erau mai multinteresaţi când îşi vor primi banii decât de fotbal.

Cât de mari au fost restanţele la jucători?
De două luni şi jumătate, fotbaliştii de la Brăneşti nu au primitniciun ban. Să nu vă mai spun că în acest retur nu s-a dat nicioprimă! Sigur, succesele au fost puţine, dar jucătorii au muncitpentru ele şi trebuiau recompensaţi.

Primele de promovare au fost plătite?
Nu. Nici până în ziua de azi jucătorii nu şi-au încasat primele depromovare. Nu erau sume mari, dar ar fi contat enorm pentru moralulcelor care sunt la echipă încă din Liga a III-a.

"înaintemeciul cu Rapid ne-a plecat doctorul!"

Ce alte probleme ai avut la Brăneşti?
Înainte de meciul cu Rapid ne-a plecat doctorul. Ajunsese şi elîntr-o situaţie mai mult decât disperată. Era cu salariul neplătitde trei luni şi trebuia să aducă bani de acasă ca să cumperemedicamente pentru fotbalişti.

E prima dată când te-ai confruntat cu o asemeneaproblemă?

Doctor nu am avut la Brăneşti nici în Liga a III-a! Dar după ce amvăzut ce s-a întâmplat cu
Iatan (n.r. - regretatul portar al Dunării Giurgiu), m-am speriat,am pus piciorul în prag şi am cerut conducerii să aducă un medic laechipă.

"Cu baniipe Nicoară am supravieţuit în retur!"

Ai mai lua-o încă o dată din Liga a III-a cu un proiectsimilar celui de la Brăneşti?
Nu. Din Liga a III-a nu aş putea să o mai iau, dar din Liga a II-anu aş avea nicio problemă.

Ai ceva să îţi reproşezi?

Da. Am o decepţie legată de faptul că am avut prea multă încredereîn jucători precum Aliuţă, Vali Negru şi Ciprian Prodan.

Dar la capitolul satisfacţii ce poţi trece?
Promovarea istorică în Liga I cu Victoria cred că e o marerealizare. Apoi cred că am contribuit la promovarea unor jucătorifoarte buni, precum Nicoară, Dorinel Popa, Olariu şi alţii.

Pe Nicoară de ce nu l-ai ţinut până la finelecampionatului?

Dacă nu-l vindeam pe Nicoară în iarnă, nu aveam bani pentru retur.Practic, cu banii veniţi de la CFR am supravieţuit în aceastăprimăvară. Apoi, a fost şi o oportunitate excelentă pentru jucătorde a ajunge la o formaţie de top din campionatul nostru.

Ce crezi că se va întâmpla din vară cu VictoriaBrăneşti?
Nu ştiu. M-am rupt total de ce e acolo şinu pot să prevăd nimic legat de viitorul echipei.

Ţi s-a propus vreodată vreun blat?
Nu. Niciodată. Nu aş accepta vreodată să fac aşa ceva. Ar însemnasă îmi bat joc de munca mea şi a echipei.

Ce oferte ai în acest moment?
M-au căutat echipe atât din Liga I, cât şi din Liga a II-a. Dar nuvreau să mă grăbesc. Voi lua o decizie abia după finalul sezonuluiîn ambele ligi.

La Steaua ai putea antrena?
Da. De ce nu? Cred că sunt pregătit să antrenez o echipă decalibrul Stelei.

La Dinamo şi Rapid ai merge?
Nu cred că m-ar chema vreodată. Toată lumea ştie trecutul meu destelist şi nu cred că voi fi primit bine în Giuleşti sau în "Ştefancel Mare".

"Singurulsprijin venit din partea autorităţilor locale a fost cel legat decantonamente", Ilie Stan, antrenor

5 echipe aantrenat Ilie Stan în România: UTA (2004), FCM Târgovişte (2006),Gloria Buzău (2007), Dunărea Giurgiu (2007-2008) şi VictoriaBrăneşti (2008-2011)

21 de puncte aobţinut Ilie Stan cu Victoria Brăneşti în acest sezon al LigiiI

228 de partideşi 62 de goluri are la activ Ilie Stan, ca jucător, în Liga I

2.000
de euro pe lună câştigă în medie unjucător de la Victoria Brăneşti

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.