Ilie Stan explică de ce a plecat de la Brăneşti! "Nu aveam nici benzină la maşina de tuns iarba!"

23 mai 2011 4130 afişări Liga 1
Ilie Stan explică de ce a plecat de la Brăneşti! "Nu aveam nici benzină la maşina de tuns iarba!" Ilie Stan: "Nu aveam benzină la maşina de tuns iarba!"

La aproape o lună de la "divorţul" de Victoria Brăneşti, antrenorul Ilie Stan a acceptat un dialog sincer cu ProSport. Fostul mijlocaş din Ghencea în anii 90 a rămas dezamăgit după experienţa de la Brăneşti şi spune că e pregătit să o ia din nou de la capăt, chiar la o formaţie din Liga a II-a.

De ce ai renunţat la conducerea echipei cu şapte etape înainte de finalul sezonului?

S-au acumulat foarte multe frustrări de-a lungul sezonului. Principala a fost cea legată de faptul că a trebuit să disputăm partidele de acasă la Buzău şi apoi la Chiajna. Pe urmă, trebuie subliniat faptul că Primăria Brăneşti nu ne-a ajutat cu absolut nimic de când am obţinut promovarea în Liga I. Am făcut un sistem de recompensare cu prime mari şi salarii mici, dar mereu au fost probleme cu banii.

Cum s-a produs ruptura dintre Ilie Stan şi Victoria Brăneşti?

După eşecul de la Târgu Mureş (scor 0-4), ne-am întors acasă, iar a doua zi am programat antrenamentul. Ajuns la stadionul din Brăneşti, am constatat că gazonul nu e tuns şi nu e pregătit. Îngrijitorul mi-a spus că nu mai avea benzină pentru maşina de tuns iarba! Atunci m-am înfuriat, am convocat o şedinţă cu cei din conducerea echipei şi am decis să plec!

Când ai simţit că echipa nu mai are tragere de inimă?

Jucătorii erau demoralizaţi după partida cu Poli Timişoara, nu mai aveau aceeaşi atitudine ca până atunci... Practic, nu se mai putea face nimic pentru a salva echipa. Fotbaliştii erau mai mult interesaţi când îşi vor primi banii decât de fotbal.

Cât de mari au fost restanţele la jucători?

De două luni şi jumătate, fotbaliştii de la Brăneşti nu au primit niciun ban. Să nu vă mai spun că în acest retur nu s-a dat nicio primă! Sigur, succesele au fost puţine, dar jucătorii au muncit pentru ele şi trebuiau recompensaţi.

Primele de promovare au fost plătite?

Nu. Nici până în ziua de azi jucătorii nu şi-au încasat primele de promovare. Nu erau sume mari, dar ar fi contat enorm pentru moralul celor care sunt la echipă încă din Liga a III-a.

"înainte meciul cu Rapid ne-a plecat doctorul!"

Ce alte probleme ai avut la Brăneşti?

Înainte de meciul cu Rapid ne-a plecat doctorul. Ajunsese şi el într-o situaţie mai mult decât disperată. Era cu salariul neplătit de trei luni şi trebuia să aducă bani de acasă ca să cumpere medicamente pentru fotbalişti.

E prima dată când te-ai confruntat cu o asemenea problemă?

Doctor nu am avut la Brăneşti nici în Liga a III-a! Dar după ce am văzut ce s-a întâmplat cu

Iatan (n.r. - regretatul portar al Dunării Giurgiu), m-am speriat, am pus piciorul în prag şi am cerut conducerii să aducă un medic la echipă.

"Cu banii pe Nicoară am supravieţuit în retur!"

Ai mai lua-o încă o dată din Liga a III-a cu un proiect similar celui de la Brăneşti?

Nu. Din Liga a III-a nu aş putea să o mai iau, dar din Liga a II-a nu aş avea nicio problemă.

Ai ceva să îţi reproşezi?

Da. Am o decepţie legată de faptul că am avut prea multă încredere în jucători precum Aliuţă, Vali Negru şi Ciprian Prodan.

Dar la capitolul satisfacţii ce poţi trece?

Promovarea istorică în Liga I cu Victoria cred că e o mare realizare. Apoi cred că am contribuit la promovarea unor jucători foarte buni, precum Nicoară, Dorinel Popa, Olariu şi alţii.

Pe Nicoară de ce nu l-ai ţinut până la finele campionatului?

Dacă nu-l vindeam pe Nicoară în iarnă, nu aveam bani pentru retur. Practic, cu banii veniţi de la CFR am supravieţuit în această primăvară. Apoi, a fost şi o oportunitate excelentă pentru jucător de a ajunge la o formaţie de top din campionatul nostru.

Ce crezi că se va întâmpla din vară cu Victoria Brăneşti?

Nu ştiu. M-am rupt total de ce e acolo şi nu pot să prevăd nimic legat de viitorul echipei.

Ţi s-a propus vreodată vreun blat?

Nu. Niciodată. Nu aş accepta vreodată să fac aşa ceva. Ar însemna să îmi bat joc de munca mea şi a echipei.

Ce oferte ai în acest moment?

M-au căutat echipe atât din Liga I, cât şi din Liga a II-a. Dar nu vreau să mă grăbesc. Voi lua o decizie abia după finalul sezonului în ambele ligi.

La Steaua ai putea antrena?

Da. De ce nu? Cred că sunt pregătit să antrenez o echipă de calibrul Stelei.

La Dinamo şi Rapid ai merge?

Nu cred că m-ar chema vreodată. Toată lumea ştie trecutul meu de stelist şi nu cred că voi fi primit bine în Giuleşti sau în "Ştefan cel Mare".

"Singurul sprijin venit din partea autorităţilor locale a fost cel legat de cantonamente", Ilie Stan, antrenor

5 echipe a antrenat Ilie Stan în România: UTA (2004), FCM Târgovişte (2006), Gloria Buzău (2007), Dunărea Giurgiu (2007-2008) şi Victoria Brăneşti (2008-2011)

21 de puncte a obţinut Ilie Stan cu Victoria Brăneşti în acest sezon al Ligii I

228 de partide şi 62 de goluri are la activ Ilie Stan, ca jucător, în Liga I

2.000 de euro pe lună câştigă în medie un jucător de la Victoria Brăneşti

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.