Iese Hagi, **intră Popescu

Redactor:
Matei Udrea
Iese Hagi, **intră Popescu
  • Publicat:
  • Actualizat:

Războiul din fotbalul românesc, dintre Puterea reprezentată de președintele în exercițiu, Mircea Sandu, și Opoziția coagulată în jurul lui Marin Condescu, șeful clubului Pandurii, a adus ieri mutări importante: Hagi, considerat inițial pretendentul ideal la conducerea FRF, s-a retras. Siguri pe ei, răsculații au găsit imediat soluția: îl vor susține pe Gică Popescu. Acesta din urmă e dispus să intre în luptă cu Mircea Sandu.

Gică Popescu a mai încercat, în urmă cu patru ani, să-l detroneze pe Mircea Sandu. A întrunit atunci un număr consistent de voturi (102), dar a pierdut destul de clar tocmai pentru că Marin Condescu a decis să-l susțină pe „Naș”. S-a spus, la vremea respectivă, că un acord secret încheiat între Sandu și Condescu a direcționat voturile a 50 de cluburi din primele trei ligi patronate de sindicate către actualul locatar de la Casa Fotbalului. Acum, „factorul Condescu” a schimbat tabăra, iar vremurile se anunță grele pentru Mircea Sandu.

Popescu întrunește, de altfel, trăsăturile „portretului-robot” creionat de Condescu: are un program, vine cu o nouă echipă, își propune reformarea fotbalului, dispune de o reputație internațională bună. „Baciul” e „omul care oferă o alternativă”, după cum spune sindicalistul din Târgu-Jiu. Șeful grupării Pandurii a creionat deja pașii care trebuie urmați pentru a-l propulsa pe Gică Popescu în fruntea federației și anunță sigur pe el: „Avem numărul necesar de voturi! Mircea Sandu nu va mai ieși președinte la următoarele alegeri”.

Condescu, aflat în fruntea armatei cluburilor sprijinite de sindicate – peste 80 -, a declanșat războiul împotriva lui Sandu, pe care-l acuză că a favorizat Dinamo în litigiul pentru fotbalistul Ilie Iordache, de pe urma căruia echipa Pandurii a ieșit bună de plată cu un milion de euro.

“Le mulțumesc celor care s-au gândit la mine, dar nu s-a pus niciodată problema unei asemenea acțiuni (n.r. – candidatura la șefia FRF) din partea mea”

Gică Hagi, cel mai bun fotbalist român din istorie

“Mă gândesc să candidez și eu la șefia FRF, dar nu am un răspuns ferm în acest sens”
Gică Popescu, fost căpitan al tricolorilor, cumnatul lui Hagi

„Vom face un Comitet de Sprijin pentru Gică Popescu, îl vom susține pentru a câștiga alegerile. Avem numărul de voturi necesar”
Marin Condescu, președinte la Pandurii

„Sunt concentrat pe alte proiecte”
Gică Hagi nu pare dispus să se arunce într-o luptă atât de dură precum cea cu Mircea Sandu, pentru șefia FRF. Propunerea lui Marin Condescu de a-l susține pe „Rege” pentru a prelua postul de președinte al federației a fost respinsă oficial ieri, printr-un comunicat, de fostul mare fotbalist. „Doresc să îi anunț pe toți cei interesați că nu am nicio intenție să candidez la postul de președinte al Federației Române de Fotbal și nu am avut-o niciodată. (…) În prezent, sunt implicat în două proiecte majore personale: Academia de fotbal «Gheorghe Hagi» (…) și propriul meu club de fotbal: Viitorul Constanța. Toată energia mea este concentrată în aceste două proiecte pe care vreau să le dezvolt”, menționează Hagi.

Guvernul din umbră
Gică Popescu are de partea sa destui oameni importanți care, în cazul unei victorii la alegeri, l-ar putea ajuta să gestioneze cu succes situația. Rezerva din care „Baciul” și-ar putea recruta „guvernul” este un amestec pestriț de disidenți „maziliți” de Mircea Sandu de-a lungul timpului, prieteni și aliați ai fostului internațional, parteneri de afaceri și foști coechipieri. ProSport vă prezintă alăturat schița posibilului „guvern Gică Popescu”. Întreaga echipă ar avea, bineînțeles, și binecuvântarea lui Ioan Becali, care și-ar consolida astfel decisiv controlul asupra instituțiilor din fotbalul românesc.

„Facem Comitet de Sprijin!”
 Conducătorul de la Pandurii e sigur: „Mircea Sandu nu va mai ieși președinte”

Marin Condescu, președintele de la Pandurii Tg. Jiu și omul care a înjghebat coaliția anti-Mircea Sandu, era sigur pe el ieri. Folosea „noi” în loc de „eu”, era îndârjit de ultima decizie a Comitetului Executiv al FRF și se gândea la planul de acțiune prin care poate fi înlăturat actualul șef de la Casa Fotbalului.

Domnule Condescu, Hagi tocmai a anunțat că vă mulțumește pentru susținere, dar nu va candida la șefia FRF…
Nu-i nicio problemă. Acordăm sprijin unui om cu un program coerent de redresare a fotbalului nostru, unei persoane care reprezintă o alternativă, care dorește reformarea federației și a campionatului. Nu ne grăbim. La urma-urmei, următoarea Adunare Generală ordinară a FRF e peste opt luni. Dacă nu cumva găsim înlocuitorul lui Mircea Sandu mai devreme și convocăm Adunarea Generală extraordinară.

„Regret amarnic că l-am susținut pe Sandu”

Gică Popescu a declarat explicit că intenționează să candideze…
N-am discutat deocamdată cu Gică Popescu. Dar m-aș bucura să o facă. Vom face un Comitet de Sprijin, îl vom susține pentru a câștiga alegerile. Avem numărul de voturi necesar.

Acum patru ani l-ați susținut pe Mircea Sandu.

Din păcate, da, l-am susținut și regret amarnic acum!

De ce-ați făcut-o? Ați făcut o înțelegere pe care n-a respectat-o?
N-a fost o înțelegere… Am trecut, la un moment dat, pe la federație. L-am găsit acolo. Era dărâmat… Se gândea să plece definitiv în SUA, să abandoneze totul… M-am gândit atunci că unui om căruia i se dă o a doua șansă se poate căi și poate face lucruri bune. M-a încurcat și Gigi Becali, pe care l-am întrebat ce e de făcut și mi-a spus că Sandu ar fi cea mai bună soluție… Din păcate, m-am înșelat, iar fotbalul românesc a fost și mai adânc îngropat.

Iar acum?
…Mircea Sandu e disperat. Arată asta prin tot ceea ce face. Noi n-avem nimic cu omul Sandu, ci cu președintele de federație.

„Comitetul Executiv a făcut o nebunie!”

Folosiți „noi” în loc de „eu”…
Nu sunt singur. Vorbesc în numele tuturor echipelor care au vreo legătură cu sindicatele din minerit, energie, petrol și gaze. Nu-i nicio mineriadă, e doar ceea ce am hotărât noi. Schimbarea se va face democratic, prin vot, la Adunarea Generală! Nu se mai poate așa! Sunt prea multe ilegalități. Iar cea de ieri (n.r. – miercuri), din Comitetul Executiv, e prea de tot. Ceea ce s-a întâmplat acolo e o nebunie! Chiar UEFA și FIFA susțin independența comisiilor de arbitri. Comitetul Executiv n-avea dreptul să decidă aducerea de arbitri străini peste capul membrilor CCA! Vom susține la Adunarea Generală și ideea lui Adrian Mititelu, de la Craiova: odată cu șeful FRF să se aleagă, prin vot, și șeful arbitrilor!

Ați fost amenințat că veți fi dezafiliat…
Nu poate face asta, n-are bază legală. Și chiar dacă m-ar dezafilia, nu mă interesează!

De-a lungul timpului, Mircea Sandu a învins mulți inamici pe care, apoi, i-a scos din fotbal. Pascu, Pușcaș, Bivolaru...
Oamenii aceia au fost singuri. Eu nu sunt singur! Repet, noi nu ne grăbim. Avem timp. Mircea Sandu nu va mai ieși președinte la următoarele alegeri ale FRF!

 

Matei Udrea / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău…
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5 ani și îi făcea viața un calvar
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la toată lumea”
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la…
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Surpriză  în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…