Iaşiul intră în era Sabo! Multe promisiuni, dar nimic concret deocamdată, nicio sumă vehiculată. Care va fi obiectivul pentru viitorul sezon, dar şi ţinta pentru următorii cinci ani

12 iun 2018 5480 afişări Liga 1
Iaşiul intră în era Sabo! Multe promisiuni, dar nimic concret deocamdată, nicio sumă vehiculată. Care va fi obiectivul pentru viitorul sezon, dar şi ţinta pentru următorii cinci ani 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/17251902/2/selymes-sabo-si-ambrosie2.jpg

Noul asociat al CSM Poli Iaşi, omul de afaceri băimărean Horia Sabo, a prezentat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, planurile pe care le are pe termen lung în fruntea clubului din Copou. Întrebat în mai multe rânduri despre suma de bani pe care o va investi la Poli, Sabo a evitat să ofere cifre exacte. A răspuns doar că va asigura liniştea financiară la club, înaintând totodată un buget aproximativ pentru sezonul viitor, de 3,5 milioane de euro. În acelaşi timp, afaceristul a declarat că obiectivul pentru sezonul viitor va fi accederea în play-off, urmând ca în anii următori echipa să devină o prezenţă constantă în cupele europene.

„Am venit la Iaşi pentru că am auzit de dificultăţile de ordin financiar prin care trece clubul. Am studiat îndelung datele financiare ale clubului, am purtat discuţii cu conducerea executivă şi cu reprezentanţii primăriei, m-am consultat cu echipa mea şi am tras concluzia că putem face performanţă la Iaşi. Sigur, sunt convins că performanţa va atrage şi un randament financiar. Am venit să oferim o stabilitate clubului, pe termen lung. Avem un plan financiar pe plan sportiv şi o echipă de management performantă”, a declarat Sabo, care, deşi susţine că are afaceri în Baia Mare, a decis să se mute în Iaşi cu toată familia: „Ne dorim ca în cei cinci ani să devenim o prezenţă constantă în cupele europene. E un plan ambiţios, tocmai de aceea clubul CSM Poli Iaşi devine principala mea preocupare. Nu e o decizie uşoară, mai ales că îmi voi reloca familia la Iaşi. Vrem transparenţă, cumunicare şi sper ca suporterii să fie alături de noi, iar CSM Poli să devină detaşat principala forţă fotbalistică din Moldova”.

Va pleca dacă nu îşi respectă angajamentele

Acesta are afaceri în construcţii, telecomunicaţii şi industria alimentară şi spune că va oferi stabilitate din punct de vedere financiar. „Sunt dispus să ofer stabilitate pe termen lung. Vedem unde suntem, ce deficit bugetar este şi îl vom acoperi. Nu doar din fonduri proprii, pentru că nu sunt Mesia, nu sunt bunul samaritean. Vom atrage mai mulţi sponsori, în perioada următoare vom ştim ce sponsori vor veni alături de noi”, a mai spus Sabo.

Atât preşedintele Adrian Ambrosie, cât şi noul investitor Horia Sabo au asigurat că în contract sunt stipulate clauze concrete care dau dreptul clubului să rupă asocierea unilateral în cazul în care Sabo nu îşi respectă angajamentul financiar stipulat în contract. „În primul an trebuie să ţinem cont că va fi un sezon de consolidare, performanţa are nevoie de răbdare. Bugetul va fi de aproximativ 3,5 milioane de euro. Există un control reciproc la club, nimeni nu are voie să derapeze. Dacă cineva nu performează în asocierea asta, pleacă. Eu sunt peste preşedintele executiv, dar sub Comitetul Director.”

Tibor Selymes vrea să aducă jucători din Franţa şi Olanda

Noul director sportiv al echipei ieşene, Tibor Selymes, a declarat că va lucra împreună cu antrenorul Flavius Stoican la transferuri în această perioadă, urmând să aducă mai mulţi jucători străini din primele două ligi din Franţa şi Olanda.

„Am venit la Iaşi pentru a face performanţă. În sezonul trecut am văzut o echipă ambiţioasă, bine organizată, care trebuie să continue pe aceeaşi linie. Vom aduce plus valoare la echipă. Venim cu un management profesionist şi sper să ne îndeplinim obiectivele. Vom aduce jucători din primele ligi din Franţa şi Olanda. Sunt jucători pe care i-am urmărit, au valoare. Am vorbit cu Flavius Stoican, i-am trimis nişte jucători, vom avea discuţii legate de transferuri. Pentru jucătorii pe care îi vom aduce, eu voi răspunde. Obiectivul pentru sezonul următor va fi calificarea în play-off”, a declarat Selymes.

Conferinţa de presă a fost deschisă de preşedintele executiv Adrian Ambrosie, care le-a transmis celor nou-veniţi în structurile clubului că suporterii ieşeni aşteaptă performanţă şi sunt exigenţi din acest punct de vedere.

„Astăzi reuşim o nouă premieră, să avem un contract semnat cu un nou investitor, care să asigure o stabilitate financiară la club. Le-am spus că suporterii aşteaptă mult şi că sunt exigenţi, ieşenii îşi doresc performanţă. Predau clubul pe profit, exceptând acea datorie pe care am preluat-o de la fosta conducere, doar în anul acesta am reuşit să încheiem pe profit. Cum, însă, de la municipalitate nu am mai primit niciun ban din luna septembrie a anului trecut, dacă nu venea un investitor alături de noi, în luna august sau septembrie am fi intrat în colaps”, a spus Adrian Ambrosie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.