I-a lăsat în ceață! ACS Poli – Dinamo 0-1. Essombe a adus victoria după o gafă de amator a lui Kirschstein

I-a lăsat în ceață! ACS Poli - Dinamo 0-1. Essombe a adus victoria după o gafă de amator a lui Kirschstein
  • Publicat:
  • Actualizat:

ACS Poli Timișoara – Dinamo 0-1
Marcator: Essombe

  • ACS Poli: Kirschstein – Belu, Luchin (cpt), Scutaru, G. Neagu – Melinte, Llorente – Curtean (I. Zicu), M. Croitoru, Hernandez – Segovia Rufino (Elek)
  • Dinamo: Cerniauskas – Fai, A. Marc, Nedelcearu, S. Filip – Anton, Vojnovic – D. Rotariu, Palic (Puljic), C. Matei (cpt) (Shalaj) – Essombe (Gnohere)

Dinamo câștigă la limită un meci slab, disputat în niște condiții complet nepotrivite. Dacă televiziunile care dețin drepturile TV pentru Liga 1 au putere suficientă pentru a pune ore de start una mai neinspirată ca alta, se pare că aceleași televiziuni și-au consumat influența și nu au putut împiedica disputarea jocului dintre ACS Poli și Dinamo pe o ceață deasă. Vizibilitatea a fost aproape de zero pentru spectatori și pentru telespectatori și, din câte se pare, nici pentru jucători nu a fost mai bine.

Prima fază serioasă de poartă a venit după jumătatea primei reprize, atunci când Hernandez a trimis din lovitură liberă în vinclu, dar Cerniauskas a respins cu un reflex de excepție. Puținele momente de fotbal au fost completate cu încă o ratare a lui Hernandez, cel care a făcut ca impresia generală să fie că ACS Poli a dominat prima parte. A doua repriză a fost marcată de greșeala lui Kirschstein, cel care i-a oferit cadou golul lui Essombe. Portarul a greșit o preluare simplă în propriul careu, atacantul dinamovist a profitat și a împins mingea în poarta goală.


22:15 Am vorbit prea devreme, ceața nu numai că nu se ridică, dar devine din ce în ce mai deasă. Pe transmisie, în planul general, nu se mai vede nimic și e nvoie ca meciul să fie filmat cu camerele de la nivelul gazonului. Oribil!


22:05 După marcarea golului cele două echipe par să fi uitat brusc fotbalul. Cu excepția a două momente în care ACS Poli l-a întrebuințat pe Cerniauskas nu s-a întâmplat mare lucru. Și e păcat, ceața începe să se ridice!


21:47 Gol Dinamo! Essombe profită de o gafă a portarului Kirschstein și deschide scorul. Acesta din urmă a reușit performanța să rateze un stop la o minge care venea fără prea mare viteză spre poartă, atacantul dinamovist a fost pe fază și a trimis în poarta goală.


21:41 Moment care arată că la Poli Timișoara încă sunt mentalități de fotbaliști de echipă mică. Croitoru și Curtean se ceartă de minute bune pentru executarea unei lovituri libere de la marginea careului, după un fault stupid al lui Fai. Curtean a câștigat disputa, însă a șutat în zid și mingea s-a dus peste poartă.


21:35 A început repriza a doua în niște condiții la fel de proaste de vizibilitate. Revenim cu ideea de mai devreme, televiziunile au puterea de a impune niște ore de start complet nepotrivite, însă nu pot face nimic pentru ca acest meci să se joace în altă zi.


21:19 S-a fluierat finalul primei reprize, scorul este 0-0 după primele 45 de minute în care fotbalul a fost prezent în prea puține momente.


21:15 Meciul a fost oprit în minutul 41 pentru un moment de reculegere în memoria victimelor de la clubul Colectiv. Din păcate, în urmă cu doar câteva minute numărul acestora a ajuns la 41, după ce nouă pacienți au decedat azi.


21:05 E foarte interesant cum televiziunile au puterea necesară pentru a programa meciuri la cele mai tâmpite ore cu putință, dar nu pot face nimic pentru a împiedica startul unui joc în condițiile pe care le puteți vedea în această captură.


20:56 Hernandez șutează exelent dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, mingea se ducea la vinclul porții dinamoviste, însă Cerniauskas are un reflex uimitor și scoate în corner. În sfârșit, ceva ce seamănă a fotbal!


20:52 În ciuda ceței dese, putem să ne dăm seama că avem în fața unul dintre cele mai slabe meciuri ale etapei. Suntem aproape de jumătatea primei reprize și nu am reușit să deslușim până acum măcar o singură fază de fotbal adevărat. Profităm de spațiul de aici pentru a vă da informații ce se pot dovedi importante:

Meteorologii au emis noi atenționări nowcasting Cod galben de ceață pentru județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Conform meteorologilor, pe arii relativ extinse în județele Timiș Arad și Bihor, izolat în vestul județului Caraș-Severin se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și pe spații restrânse sub 50 m, și burniță. Sunt vizate și drumurile naționale și europene din județele menționate.


20:41 Timișoara pare să fie la controlul meciului, elevii lui Florin Marin combină mai mult, au mingea în posesi și au încercat de două ori periculos poarta lui Cerniauskas.


20:33 A început meciul! Cu greu se poate vedea ceva, însă comentăm aici ce putem interpreta de la TV. Reporterii de la fața locului sunt complet inutili în acest moment, vizibilitatea lor e mult mai slabă decât a noastră, în redacție. 


20:30 Gazdele au pregătit un moment speial înainte de start, moment în memoria victimelor de la clubul Colectiv. Printre bannere a apărut și cel cu „Corupția ucide!”, laitmotivul protestelor din ultimele zile.


20:20 Cam așa arată fotbaliștii văzuți în ceața de la Timișoara. Televiziunile plătesc zeci de milioane de euro pe an pentru meciuri, însă televiziunile vor avea cel mai mult de suferit de pe urma condițiilor meteo. Din câte se pare, meciul se va juca pentru că la nivelul terenului, între jucători, vizibilitatea este suficientă.


20:00 Ceața pune în pericol desfășurarea meciului. În acest moment, în Timișoara sunt probleme serioase de vizibilitate și chiar dacă meciul va începe, calitatea transmisiei TV va avea de suferit.


Etapa cu numărul 17 din sezonul regulat al Ligii 1 programează un meci de tradiție al României. ACS Poli Timișoara primește vizita celor de la Dinamo. Confruntarea dintre cele două echipa va avea loc sâmbătă, de la ora 20:30, pe arena Dan Păltinișanu. Cele două echipe sunt rivale tradiționale ale campionatului nostru, dar cu toate acestea mulți jucători au făcut rocadă între Timișoara și București.

Cele două formații vin după meciuri speciale în ultima etapă. Echipa de pe Bega este în căutarea primei victorii în campionat după două luni. Elevii antrenați de Florin Marin n-au mai câștigat în campionat de la meciul cu Steaua, scor 1-0, serie care i-a „aruncat” pe poziția a 10-a a clasamentului, cu doar 15 puncte în 16 etape scurse din campionat.

De cealaltă parte, „Câinii” vin după umilința suferită în compania echipei lui Gheorghe Hagi, FC Viitorul. (1-5, chiar în Ștefan cel Mare). A fost cea mai dură înfrângere pe terenul dinamoviștilor, după 29 de ani. Elevii lui Rednic sunt în pericol să piardă locul 6, ultimul care asigura participarea în play-off, dacă nu câștigă în această seară, iar Craiova trece de ASA Tg. Mureș, pe „Extensiv”.

Trei meciuri s-au disputat până acum între cele două echipe. În duelurile directe, Dinamo stă mai bine, având două victorii, iar timișorenii una singură. Victoria gazdelor de astăzi s-a înregistrat pe teren propriu, ceea ce face și mai grea deplasarea „câinilor”.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur transport trimis la Constanța
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur…
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…