Hrebenciuc a confirmat că va susţine Steaua: "Dacă nici acum nu mă implic, atunci când?"

1 iun 2013 17028 afişări Liga 1
Hrebenciuc a confirmat că va susţine Steaua: "Dacă nici acum nu mă implic, atunci când?"

*Viorel Hrebenciuc a confirmat ceea ce ProSport a anunţat ieri în ediţia tipărită: va ajuta Steaua în perioada următoare. În conturile clubului vor ajunge aproximativ 3 milioane de euro, bani necesari în primul rând pentru campania de transferuri

Omul de afaceri a vorbit pentru ProSport despre implicarea sa la Steaua, recunoscând că în următoarea perioadă va finanţa trupa din Ghencea
Condamnarea lui Gigi Becali la 3 ani de detenţie a lăsat urmări în sânul trupei roş-albastre, deşi latifundiarul a anunţat în momentul în care s-a predat autorităţilor: „Tot eu voi conduce!“. Fotbaliştii sunt neplătiţi, bani de transferuri nu există, iar ieri, în ediţia tipărită, ProSport a anunţat care e planul pentru rezolvarea problemelor. La Steaua se va implica Viorel Hrebenciuc! Deputatul PSD este bun prieten cu finanţatorul stelist şi în următoarea perioadă va asigura bugetul clubului din Ghencea.

„Sunt stelist de mic“

Conducerea doreşte să îşi întărească primul „11“ pentru a ajunge fără mari bătăi de cap în grupele Champions League şi ar vrea să transfere un fundaş central, un mijlocaş de creaţie şi un vârf de careu. Pentru ca aceste mutări să se realizeze este nevoie de o sumă importantă, pe care însă clubul nu o deţine acum. Iar ajutorul a venit de la o persoană apropiată lui Becali, Viorel Hrebenciuc. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a confirmat implicarea: „Da, voi ajuta Steaua! Nu e prima oară când mi se cere ajutorul, am ajutat Steaua şi în trecut şi o voi face ori de câte ori mi se va cere ajutorul. Sunt stelist de mic, ţin mult la această echipă, îmi sunt foarte dragi aceste culori şi e normal, nu?“, a recunoscut ieri omul politic pentru ProSport. Motivul pentru care deputatul se implică îl reprezintă şi prietenia care îl leagă de Gigi Becali. „Şi dacă nici acum nu mă implic, când prietenul meu, Gigi, e într-o situaţie nu tocmai plăcută, atunci când!? Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru ca lucrurile să meargă pe un făgaş normal, însă nu vă pot oferi detalii financiare, vă rog frumos să înţelegeţi“, a mai declarat Hrebenciuc.

Săptămâna viitoare se vor plăti salariile

În urmă cu câteva zile, ProSport a dezvăluit că în conturile clubului stelist au fost viraţi 4,5 milioane de euro, bani ce provin în urma evoluţiei excelente din Europa League.  O parte din această sumă va merge către jucători şi antrenori, care sunt neplătiţi de o perioadă îndelungată. „Conducerea ne-a promis că săptămâna viitoare vor plăti salariile antrenorilor, care nu au mai fost luate de cinci luni şi salariile fotbalilştilor, care sunt în urmă cu trei luni. Ni s-a promis că vor ajunge toate la zi“, au dezvăluit surse din cadrul clubului roş-albastru. Dar de ce ar mai avea nevoie Steaua de ajutorul lui Hrebenciuc în acest caz? Aceleaşi surse au punctat: „Ce va mai rămâne din cei 4,5 milioane de la UEFA va fi folosit de Becali la achitarea altor datorii pe care le-a acumulat la diverse persoane“.

Ultimul contact al lui Viorel Hrebenciuc cu Steaua a avut loc în februarie 2013, când deputatul  a fost prezent la Amsterdam, pentru meciul cu Ajax (0-2)

Viorel Hrebenciuc a fost unul dintre oamenii care în februarie 2003 l-au ajutat pe Gigi Becali să preia trupa din Ghencea


Nu e prima oară când mi se cere ajutorul, am ajutat Steaua şi în trecut şi o voi face ori de câte ori mi se va cere. Sunt stelist de mic, ţin mult la această echipă, îmi sunt foarte dragi aceste culori şi e normal, nu?
Viorel Hrebenciuc, deputat

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.