Haosul de la Dinamo, expus pas cu pas! Marile greşeli, vinovaţii şi cine primeşte cele mai mari critici: "El joacă precum o mobră, el nici măcar o glumă nu e. Rednic are un handicap extraordinar!"

30 oct 2018 4515 afişări Liga 1
Haosul de la Dinamo, expus pas cu pas! Marile greşeli, vinovaţii şi cine primeşte cele mai mari critici: "El joacă precum o mobră, el nici măcar o glumă nu e. Rednic are un handicap extraordinar!"

Egalul cu Concordia Chiajna, 0-0, al doilea cu Mircea Rednic pe bancă, l-a făcut pe Cornel Dinu (70 de ani) să critice, din nou, în termeni duri situaţia de la clubul pentru care a scris istorie.

Fostul jucător, antrenor şi conducător din Ştefan cel Mare consideră că vinovaţii pentru eşecurile pe linie ale lui Dinamo sunt jucătorii şi cei care au creionat strategiile de transferuri. Printre cei vizaţi de atacurile "Procurorului" se numără, în principal, fotbaliştii străini aduşi pe salarii peste medie: "La ce se joacă, la ce nenorociri s-au întâmplat la Dinamo, începând cu selecţia şi cu numirea antrenorilor, e un punct câştigat de Dinamo. Iar aici intervine şi atitudinea jucătorilor, pentru că, în repriza a doua, Dinamo n-a mai contat. Când schimbi cinci antrenori în ultimele sezoane, trebuie să te gândeşti şi că sunt alţi vinovaţi în afara de ei. În primul rând, trebuie să vezi cine face selecţia. Nu întâmplător la marile cluburi din lume există un director sportiv care rămâne acolo în permanenţă la club. El ştie foarte bine ce jucători trebuie să aducă.

La Dinamo, a fost un ghiveci de jucători. Salomao nu depăşeşte pe nimeni, joacă cu viteza de mobră, cu viteza prietenului nostru Furdui, care pleacă seara cu o motoretă. Şi nici nu-i merge motorul, împinge din picioare. Cam aşa joacă şi Dinamo, n-are motor, împinge din picioare.

De ce să îl aduc pe Cooper, de ce să îl aduc pe Gomelt? Gomelt are 14.000 de euro, iar din punctul acesta de vedere este vinovat şi Negoiţă pentru că îi lasă pe ăştia să arunce cu banii. Cum să îi dai 14 mii de euro lui Gomelt? Pentru că Gomelt nici măcar nu e o gumă, să mai ştergi ceva din ce joacă adversarul pe teren. Dezastrul este făcut concepţional, de-a lungul timpului. Nu s-a rupt acum firul, firul a fost din ce în ce mai şubred, s-a picat din lac în puţ şi acum s-a ajuns mai jos de fundul prăpastiei. Eu cred că e un miracol dacă Dinamo reuşeşte să rămână pe un loc rezonabil în play-out",
a declarat Dinu, luni seară, la Telekom Sport.

Din punctul de vedere al "Procurorului", Rednic a făcut o greşeală în momentul în care i-a luat de buni pe actualii jucători, iar Gomelt şi Katsikas nu au ce căuta la Dinamo: "Rednic are un handicap extraordinar pentru că el a activat în alte campionate şi nu mai ştie ce se întâmplă cu jucătorii de la Dinamo, nu i-a văzut în ultimul timp. În mod normal ar fi trebuit să ia nişte casete, să se uite, pentru că nu are ce să caute Axente la Dinamo, nu are ce să caute Gomelt. Majoritatea sunt jucători care cu stângul nu dau, cu dreptul nu pot, la cap nu sar. Nu ai ce să faci cu ei. Trebuie să te gândeşti: l-am adus pe Katsikas. Are mobilitate? Nu. Are marcaj? Nu. Dă cu capul? Nu, pentru că nu sare. Îi bagi ziarul sub picior şi abia se desprinde de la pământ. Plasament are? Nu. Păi de ce îl iau, domnule? La vremuri noi, impostori noi. Asta este România. Nu oameni noi, ci impostori noi în toate domeniile şi în fotbal", a "tunat" fostul fundaş.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.