Halloween cum n-au mai trăit „câinii”. Dinamo – Astra 2-2. Balaj și tușierul Urzică au decis meciul. Minge căzută pe linie și penalty acordat eronat la ultima fază

Redactor:
Dan Mirea
Halloween cum n-au mai trăit
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo – Astra 2-2 (Nemec 34, Hanca 52 / Săpunaru 83, Nicoară 90+4)


  • Astra obține un punct, după ce a revenit în ultimele 10 minute, de la 0-2, în fața lui Dinamo.
  • Brigada condusă de Balaj a decis eronat la ambele goluri ale campionilor.
  • Dinamo rămâne cu „buza umflată”, după un meci pe care l-a controlat de la un capăt la altul.

Dinamo București a remizat, în etapa a-XIV-a, din Liga 1, cu Astra, scor 2-2, după un meci controlat timp de 90 de minute de gazde. Din păcate, brigada delegată la acestă partidă a ieșit în evidență mai mult decât trebuia, iar Balaj și tușierul Vladimir Urzică au luat cel puțin două decizii greșite, care au influențat rezultatul final al meciului.

Nemec a fost omul care a atras privirile primei reprize, iar slovacul a deschis scorul în minutul 34, după ce a fost servit ideal de fundașul Astrei, Fabricio, care s-a pierdut cu firea din postura de ultim apărător. Atacantul dinamovist a pus latul de la marginea careului pentru a-l învinge pe Lung. În aceeași măsură, Nemec a ratat alte două ocazii, una chiar înainte de finalul celor 45 de minute.

Lazăr a fost celălalt jucător al partidei, care a ieșit la rampă, chiar sub privirile selecționerului Daum, care nu l-a luat în calculele meciului cu Polonia, din preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Mijlocașul a avut două acțiuni în bandă, iar din una dintre ele a lovit stâlpul porții lui Lung, foarte solicitat în prima repriză.

A doua repriză a început cu o dublă schimbare operată de Șumudică, care i-a introdus pe Teixeira și Kortzorg, fostul jucător al lui Dinamo, dar fără prea mare succes. Tot gazdele au lovit, în minutul 51, când Hanca a fost la capătul unei acțiuni superbe de atac, la care au mai contribuit Lazăr, Gnohere, Nistor și Palic cu pasa de gol. Noaptea de Halloween a continuat pentru antrenorul Astrei, care a trebuit să se descurce cu un om în minus, după ce Junior Morais a fost eliminat direct de Balaj, după ce fundașul stânga l-ar fi înjurat.

Seara a continuat în mare stil, iar Vladimir Urzică, tușierul de pe partea dreaptă, a considerat că mingea a trecut cu toată circumferința de linia porții și i-a comunicat lui Balaj că golul e valabil, la lovitura liberă executată de Săpunaru. Bomboana de pe coliva dinamoviștilor a fost pusă de în minutul 90+4, când Balaj a acordat penalty pentru Astra, la o fază la care Kortzorg a pierdut prim planul, Penedo a respins mingea, dar „centralul” partidei a dicatat lovitură de pedeapsă. Nicoară a transformat, iar Andone și staff-ul au înnebunit la finalul meciului.

Astfel, cu un om în plus, încă din minutul 58 și la adăpostul celor două goluri, Dinamo a fost egalată de campioana României, la ultima fază a meciului.

Echipele de start:

  • Dinamo: Penedo – Romera, M. Popescu, Maric, Filip – Busuladzic, Nistor, Palic – Hanca, Nemec, Lazăr
  • Rezerve: Brănescu, Rotariu, Gnohere, Oliva, Mahlangu, P. Petre, Janeczek
  • Astra: Lung – Săpunaru, Geraldo, Fabricio – Stan, Boubacar, Lovin, J. Morais – Budescu, Alibec, Ioniță II.
  • Rezerve: Gavrilaș, Moise, Oros, Nicoară, Kortzorg, Teixeira, Gheorghe. 

22:30 Sfârșit cu scandal în „Ștefan cel Mare”!. Andone și staff-ul tehnic sunt un car de nervi pe margine. Șumudică jubilează și se îndreaptă spre cabine.


22:30 GOOL Astra! Penalty incredibil acordat de Cristi Balaj, la o fază la care Kortzorg a pătruns în careul gazdelor, Penedo a respins mingea înaintea adversarului, dar centralul a arătat punctul cu var. Nicoară a transformat lovitura de pedeapsă, iar giurgiuvenii au luat un punct nesperat în această seară.


22:16 GOOL Astra? Săpunaru execută o lovitură liberă direct în bară, mingea cade pe linia porții, iar tușierul consideră că a trecut cu toată circumferința în poartă. Gnohere este cel care a făcut hențul din care fundașul Astrei redus din diferență.


22:14 Lazăr, unul dintre cei mai buni dinamoviști din această seară, este înlocuit cu Rotariu. Dinamo a fost aproape de a fi penalizată cu o lovitură de la 11 metri, după ce Gnohere a pus mâna pe minge.


22:09 Andone schimbă și el și îl introduce pe Mahlangu, în locul lui Palic, care a avut o evoluție sigură în această seară și a contribuit și la al doilea gol marcat de gazde.


22:05 Campionii României încearcă să revină în meci, dar atacurile elevilor lui Șumudică par „timide”, iar apărarea dinamovistă pare de neclintit. Aparent, planul lui Șumudică pentru meciul din această seară funcționează, după ce antrenorul Astrei declara că nu-l interesează meciul din campionat, ci cel din Europa League, cu Plzen. 


21:55 Șumudică încearcă să repare situația din teren, înrăutățită și mai mult de Morais, eliminat, și îl introduce pe Nicoară, în locul lui Budescu, fotbalist care a fost invizibil până în momentul schimbării.


21:51 iii  Situația devine și mai grea pentru Astra, după ce brazilianul Junior Morais vede cartonașul galben din partea lui Balaj! Nu a fost vorba de un fault dur, ci de o ieșire grosolană a fundașului, care a înjurat în direcția arbitrului. Acesta a fost auzit și trimis imediat la cabine, fără să protesteze prea mult. Foarte probabil, Morais va fi suspendat pentru mai multe etape.

21:45 GOOOL Dinamo! Hanca este la capătul unei acțiuni colective superb construite de „câini”. Balonul a curs pe la Lazăr, Gnohere, Nistor, Palic a dat pasa de gol, iar Hanca a șutat puternic din interiorul careului. Imediat, Budescu este avertizat cu cartonașul galben, după ce l-a lovit pe Busuladzic.


21:42 Nemec este înlocuit cu Gnohere, după ce slovacul a fost lovit cu genunchiul în spate, în prima repriză. Andone l-a încercat pentru câteva minute în a doua repriză, dar Nemec a făcut semn că nu mai poate continua partida. Palic este avertizat cu cartonașul galben. 


21:39 Șumudică nu mai are răbdare și operează două schimbări la începutul reprizei secunde. Fabricio și Lovin rămân la vestiare, iar Teixeira și Kortzorg sunt introduși pe teren.


21:23 Pauză în „Ștefan cel Mare”! Totuși, înainte ca Balaj să fluieră sfârșitul primelor 45 de minute, Nemec a avut ocazia de a dubla avantajul „câinilor”, dar atacantul a șutat pe direcția lui Lung, deși a avut o poziție de șut bună. Astra nu arată ca echipa care a devenit campioana României, în sezonul trecut, iar Șumudică probabil că va avea o discuție „bărbătească”, la cabine, cu jucătorii săi. 


21:11 Surprinzător, dar portarul dinamovist, Penedo, este primul jucător avertizat cu cartonașul galben, după ce a protestat la o lovitură liberă acordată Astrei de arbitrul de centru, Cristi Balaj.


21:08 GOOOL Dinamo! La o fază la care Fabricio părea că are totul sub control, fundașul Astrei s-a precipitat, i-a pasat lui Nemec, iar atacantul slovac a pus latul, din marginea careului și l-a executat pe Penedo.


21:00 Noul manager al dinamoviștilor, Adrian Mutu, asistă la ratările băieților lui Andone și este neliniștit pe scaunul lojei din „Ștefan cel Mare”. 


20:52 Giurgiuvenii par hipnotizați de dinamoviști, iar Nemec ratează și el ocazia de a-și aduce echipa în avantaj. Atacantul, care i-a luat locul lui Gnohere, a șutat puternic de la 30 de metri, iar șutul a fost respins de Lung.


20:48 Andone își pune mâinile în cap la ocazia lui Lazăr. ” Aripa” dinamovistă a trecut printre doi adversari, a intrat în careu, iar șutul său la colțul lung a lovit bara și a țopăit prin fața porții lui Lung jr. Astra dă replica prin Alibec, dar șutul acestuia trece mult peste poarta lui Penedo.


20:44 Presiunea își spune cuvântul? Șumi și-a ieșit din minți la un aut pe care tușierul l-a dat pentru Dinamo, dar s-a calmat imediat după ce Balaj a avut o dicuție cu tehnicianul Astrei. Antrenorul a schimbat repede sistemul 3-4-3, într-un 4-4-2, după ce Dinamo a controlat primele 10 minute ale partidei.


20:37 Dinamo începe tare meciul din această seară, iar Lazăr pătrunde pe flancul stâng al atacului, întoarce mingea la marginea careului, iar șutul lui Nistor, cu exteriorul, cade pe plasa porții lui Lung.


20:35 Balaj a fluierat startul partidei din „Ștefan cel Mare”, unde cele două echipe se întrec în goana după puncte. Din păcate, audiența nu este numeroasă, pe stadion fiind până în 1000 de fani. Daum este prezent în oficiala stadionului pentru a-i monitoriza pe tricolori.


20:05 Meciul va fi condus de la centru de Cristi Balaj, care va fi ajutat de la margini de Vladimir Urzică și Aurel Onița, în timp ce arbitrul de rezervă este Florin Miron. Observatorul jocului este Marian Bucurescu.


19:00 Avem echipele de start de la meciul Dinamo – Astra. Ioan Andone îl preferă pe Hanca în detrimentul lui Rotariu, în linia de atac a „câinilor”, în timp ce Nemec îl ține pe bancă pe Gnohere. Totuși, „Bizonul” este de așteptat să apară pe teren pe parcursul partidei. Deși Marius Șumudică anunța că nu-l interesează meciul cu Dinamo, tehnicianul a ales o formulă de joc ofensivă și a aruncat în joc toate piesele grele, mai puțin Teixeira, care a fost lăsat pe bancă. 


18:55 De cealaltă parte, antrenorul Astrei, Marius Șumudică, pare foarte degajat în ceea ce privește meciul împotriva „câinilor” și bate monedă pe meciul din Europa League, unde miza sunt banii: „Nu mă intresează meciul cu Dinamo. Poate să mă bată cu orice scor. Dacă vor, le zic și echipa. Pe mine mă interesează foarte mult meciul cu Plzeň și vreau să îl câștig. Noi jucăm joi pe 360.000 de euro. Eu mă gândesc la acel meci. Noi avem o situația mai dificilă în campionat și văd că Dinamo trece printr-o formă bună și că a bătut cu 4-0 pe Pandurii. Bine, voi trata meciul serios, dar nu mă interesează așa mult meciul. Voi face o echipă în care vor apărea și rezerve”.


18:45 Fanii lui Dinamo îi cer plecarea de la echipă lui Ioan Andone de două meciuri, dar „Fălcosul” nu se lasă impresionat: „M-aș bucura ca galeria să-mi strige mie demisia și să încurajeze echipa. Nu e o problemă pentru mine asta, am trecut prin multe. Nu am avut nicio ședință, nu m-am văzut cu Ionuț Negoiță. Am vorbit seara cu el la telefon. Nu sunt mulțumit cu locul 6.”


Dinamo – Astra, ora 20:30, este meciul vedetă al acestei runde a 14-a din Liga 1. Partida le prinde pe cele două formații într-o perioadă extrem de tensionată.

Gazdele sunt nemulțumite de faptul că ocupă doar locul șapte în campionat și se vorbește tot mai des și mai apăsat despre schimbarea lui Andone. Culmea, unul dintre cei care l-ar putea pe tehnicianul dinamovist este chiar Marius Șumudică, antrenorul Astrei.

Șumudică a declarat însă că nu se gândește să-i ia locul lui Andone chiar dacă Astra nu traversează cel mai bun moment. Campioană în sezonul trecut, echipa din Giurgiu se clasează acum abia pe locul 10 plătind tribut unui început dezastrous de sezon.

Edificator din acest punct de vedere este rezultatul înregistrat în tur între cele două formații. „Câinii” au câștigat cu 4-1 după o „triplă” a lui Gnohere și un gol al lui Lazăr; pentru giurgiuveni a marcat Boldrin.
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce blonda a anunţat relaţia!
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce…
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au habar
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au habar
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…