Hagi, mesaj dur, în direct! "Ce e asta? E reducere de Black Friday?". Subiectele apăsătoare pe care "Regele" le-a scos în faţă într-o conferinţă de presă de o oră şi jumătate: "Când unii dormeau, eu..."

30 nov 2017 22792 afişări Liga 1
Hagi, mesaj dur, în direct! "Ce e asta? E reducere de Black Friday?". Subiectele apăsătoare pe care "Regele" le-a scos în faţă într-o conferinţă de presă de o oră şi jumătate: "Când unii dormeau, eu..."

Gheoghe Hagi (52 de ani), antrenorul şi patronul campioanei Viitorul, a abordat în timpul conferinţei de presă de la Ovidiu un subiect care macină fotbalul românesc. Fostul decar al naţionalei a vorbit despre reducerea numărului echipe din toate eşaloanele şi le-a solicitat tuturor factorilor de decizie din sport să se implice activ. Hagi l-a atacat subtil pe preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Într-o conferinţă de presă care a durat o oră şi 30 de minute, "Regele" şi-a spus părerea clară, iar discursul său a atins mai multe teme importante:

"România trebuie să mărească numărul de echipe în primele trei divizii. Mesajul pentru cei care vor să ne conducă pe noi este că trebuie să mărim numărul de echipe. După ce ne organizăm, trebuie să găsim finanţare. Cei care sunt abilitaţi, cei care vor să fie preşedinţi de federaţie, secretari la MTS, trebuie să găsească finanţări! Pentru că din toate aceste competiţii se formează jucători şi cei mai buni ajung la echipele naţionale. Ce e asta? E reducere de Black Friday? Ne reducem în loc să ne dezvoltăm!

Polonia s-a dus, a crescut. Cehia, la fel, iar noi suntem în lumea a cincea! Lumea a treia, la revedere! Aşa suntem percepuţi, vorbim de lucruri serioase, deci de ce s-a mai făcut revoluţia? Nu mai avem terenuri, de ce nu le mai avem, nu erau bune? Noi am fost formaţi în anii 80, 90, şi eram buni rău!

Acum avem mai puţină organizare, sau zero, în fiecare eşalon avem mai puţine echipe. Fotbalul era finanţat, erau bani, ca şi acum. Sunt bani! V-am spus de multinaţionale, sunt bani! Multinaţionale care fac miliarde în România, implicaţi-le! Cei de la MTS să aibă anumite competiţii în care să concureze cei mai buni şi să fie sponsorizate de multinaţionalele care fac miliarde şi miliarde în România. Eu sunt mic şi m-am născut mic, un număr 10, mi-am jucat rolul aşa cum trebuie, încerc să sprijin cum pot

Nu vorbim ce trebuie, doar să ne lovim între noi, nu acesta este scopul în viaţă... o să ne pierdem copiii. Copiii ne pleacă, ne sunt umiliţi!

Nu avem cotă, dar hai să creştem nivelul şi o să vină şi performanţele! Noi avem trei echipe, cinci echipe şi plâng oraşe mari care ar trebui să aibă fotbalul aşa cum era înainte. Tineretul este viitorul. Eu sunt o părticică mică în România, mică de tot, la Ovidiu. Când unii dormeau, eu munceam. Am avut un an 2017 bun, mi-a mers la superlativ"
, a declarat Hagi.

Viitorul întâlneşte, sâmbătă, de la 20:45, la Craiova, echipa CS U, într-un meci din etapa a 20-a a Ligii I.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.