Hagi la PSG? Antrenorul campioanei a vorbit din nou despre plecarea din România: "Credeţi că e imposibil? Am fost acolo. Vreau să mă duc pe drumul meu". Ce se întâmplă cu Academia

7 mar 2018 17439 afişări Comentează şi tu Liga 1
Hagi la PSG? Antrenorul campioanei a vorbit din nou despre plecarea din România: "Credeţi că e imposibil? Am fost acolo. Vreau să mă duc pe drumul meu". Ce se întâmplă cu Academia

Gică Hagi a vorbit din nou despre posibilitatea de a pleca în străinătate la finalul sezonului, iar acest scenariu devine din ce în ce mai vizibil. "Regele" a spus că Academia va continua să funcţioneze după aceleaşi principii, iar în locul său va trebui să vină un antrenor valoros. Întrebat dacă se gândeşte să-l înlocuiască pe Emery, care se va despărţi de PSG la finalul sezonului, patronul campioanei a spus că a fost în fotbalul mare, astfel că un asemenea scenariu nu i se apre imposibil.

"Vreau să muncesc zi de zi pentru a-mi crea o carieră. Să fiu manager, să antrenez o echipă este lucrul pe care-l iubesc cel mai mult. Într-un moment sau altul, va veni şi acea provocare. Am ajuns la un nivel destul de bun ca să mă duc la înalta performanţă, ca să mă duelez cu cei puternici. Vreau să mă duc pe drumul meu. Am aspiraţii foarte mari, am stat opt ani, am luat-o de jos, am făcut o muncă titanică şi acum, uşor-uşor vreau să mă duc şi eu la nivelul meu, acela la care am fost înainte, unde am muncit, unde am jucat. În România, mai mult decât să faci o echipă campioană cu o medie de vârstă de 21 de ani şi 4 luni... ce poţi să faci mai mult? Este un lucru normal al vieţii, trebuie să-mi caut o provocare importantă", a spus Hagi, pentru Telekom Sport.

Hagi la Paris? "Păi, credeţi că e imposibil sau ce? (n.r întrebat despre preluarea lui PSG, după plecarea lui Emery) Este normal. Am fost acolo, ştiu cu ce se mănâncă. Ştiu ce înseamnă presiunea, îmi place presiunea."

Despre viitorul Academiei: ”Dacă se va întâmpla acest lucru, soluţii sunt multe, nu două trei (n.r cu privire la antrenorii care ar putea prelua echipa de seniori). Eu, cel puţin, am multe soluţii. Academia va forma în continuare jucător, iar la echipa mare trebuie să fie un manager valoros care să ducă echipa mai departe. Sunt mulţi manageri tineri, dar nu este deocamdată nimic. Nu ştiu ce va fi în vară, vom vedea. Dacă se va întâmpla, trebuie să vedem ce antrenor putem aduce la nivelul nostru”.

Cristian Bivolaru, preşedintele celor de la Viitorul, a oferit lista cu posibilii înlocuitori ai "Regelui" pe banca tehnică a Viitorului: "Sunt mulţi antrenori pe care Gică îi apreciază. Gălcă e unul dintre ei, mai e chiar şi Flavius Stoican, alt nume e cel al lui Jerry Gane. Dică e un antrenor pe care Gică îl apreciază, dar e greu să vii după Steaua şi să-l iei. Gică este legat de Şcoala de Fotbal a Barcelonei şi are pusă la punct filosofia tehnico-tactică pe modelul respectiv, deci şi un antrenor străin este luat în calcul", a spus Bivolaru, pentru Digi Sport.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.