Hagi a refuzat un munte de bani pentru Ianis! Anunţul făcut în direct la TV: "Clubul l-a vrut şi pe Gică". Ce salariu a ratat fiul "Regelui"

11 mai 2019 12834 afişări Liga 1
Hagi a refuzat un munte de bani pentru Ianis! Anunţul făcut în direct la TV: "Clubul l-a vrut şi pe Gică". Ce salariu a ratat fiul "Regelui"

Revenit în România la invitaţia lui Mircea Lucescu, care vrea să organizeze o reuniune a Generaţiei Guadalajara, Liţă Dumitru a dezvăluit faptul că FC Dallas a luat legătura cu Gheorghe Hagi pentru transferul lui Ianis (20 de ani). "Regele" nu s-a înţeles la bani cu oficialii din MLS, astfel că mutarea a picat.

Prezent în studioul Digi Sport, Liţă Dumitru a vorbit despre interesul celor de la Dallas, care intenţionau să-l atragă şi pe Hagi senior în MLS: "Nu s-au înţeles la bani cu Gică", a spus Liţă Dumitru. Omul de legătură a fost Clementin Oancea, antrenor şi director în academia echipei FC Dallas. Acesta i-ar fi transmis lui Liţă Dumitru că "Dallas îi vrea şi pe Gică şi pe Ianis".

Liţă Dumitru a dezvăluit şi ce salariu putea avea Ianis în MLS: "În primul an ar fi avut un salariu de 360.000 de dolari, plus cazare, masă şi maşină. În al doilea an, 400.000 şi ceva. În al treilea an, 600.000 şi ceva şi în al patrulea an, 900.000 şi ceva. Nu s-au înţeles la bani. Nu pot să vă spun eu care era suma de transfer", a declarat Liţă Dumitru. Fostul mare internaţional i-a avertizat pe cei prezenţi în studio că "o să se audă şi de Mitriţă, o să vedeţi".

Fiul managerului de la FC Viitorul are şanse mari să ajungă la Girona în vară. Conform zvonurilor existente, dacă formaţia din Catalonia va rămâne în La Liga, Ianis va fi transferat. Ar exista chiar şi un precontract între Viitorul şi Girona, privind transferul lui Ianis Hagi.

Ianis Hagi a impresionat în acest sezon. Fiul "Regelui" a evoluat în 36 de jocuri, a marcat 14 goluri şi a înscris şase reuşite. Aproape toate golurile au fost extrem de spectaculoase, de aici şi numeroasele zvonuri privind viitoarea destinaţie a lui Ianis.

În acest sezon, FC Dallas se află pe locul 5 în Conferinţa de Vest din MLS. Gruparea din Texas are 17 puncte, după primele zece etape. Lider este Los Angeles FC, cu 24 de puncte.

Gheorghe Hagi vrea să-l vândă pe Ianis până la startul Campionatului European U21 din Italia şi San Marino: "El este curtat. Aşa cum şi-l doresc cele mai bune echipe din România, şi de afară şi-l doresc, ceea ce este un lucru foarte bun. Şi el se simte bine, şi noi ne simţim bine, dar asta nu are legătură cu munca pe care trebuie să o facem noi în meciurile care au mai rămas. Transferurile vor veni la sfârşitul lui mai, poate iunie.

Eu sper ca Ianis, când pleacă la Europene, să fie în altă parte. Să se transfere înainte de Europene, aşa cum am plecat eu înainte de Mondialul din Italia, în 1990, la Real Madrid, şi am fost foarte liniştit. Aşa să fie şi el liniştit, să se gândească doar la joc. Dar de la dorinţă până la concret, mai este, aşa că nu-l mai daţi că e făcut tot. Gândesc cu voce tare şi vă spun şi vouă gândurile mele, dar, în rest, sunt speculaţii."

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.