Goluri multe pe bani puţini. CFR are cel mai bun atac din Liga 1. Cifrele care îi pun pe clujeni peste Astra, Viitorul, Dinamo sau Steaua

15 sep 2015 2410 afişări Liga 1
Goluri multe pe bani puţini. CFR are cel mai bun atac din Liga 1. Cifrele care îi pun pe clujeni peste Astra, Viitorul, Dinamo sau Steaua
  • Echipa lui Dican a ajuns pe primul loc în clasamentul productivităţii atacanţilor, după victoria cu Dinamo.
  • Cristian Lopez şi Guima sunt peste Tade, Alibec sau Gnohere, chiar dacă au venit gratis în Gruia.
  • Atacanţii CFR-ului au marcat împreună 8 goluri, performanţă care îi aşează în topul reuşitelor.

CFR este una dintre suprizele campionatului, în ciuda stării de insolvenţă a clubului, a lipsei unui buget important de transferuri şi a plecărilor din vară. Asta s-a datorat în special reuşitelor din compartimentul ofensiv. Preşedintele Iuliu Mureşan e bucuros că a dat lovitura cu Beleck şi, în special, cu Cristian Lopez. Pe cei doi s-au plătit doar comisioane pentru cei care i-au adus. Beleck e împrumutat de la Fiorentina, iar Lopez a venit, liber de contract, de la Burgos. Nici salariile celor doi nu sunt exorbitante. “Rezultatele sunt bune, dar eu mă aşteptam la ele. Bugetul lunar pentru salarii este aproximativ 130.000 de euro”, a spus preşedintele Iuliu Mureşan, în emisiunea Prosport Live.

53 la sută din goluri, marcate de atacanţi

Chiar dacă au renunţat în vară la golgheterul Gregory Tade, vândut la Steaua, clujenii nu-i duc dorul ivorianului, în ofensivă. După 10 etape, CFR se poate lăuda cu faptul că are cel mai bun compartiment ofensiv. Într-un top al reuşitelor atacanţilor de careu, clujenii sunt pe primul loc. Cristian Lopez, Belek, Guima şi Tade, în prima etapă, sunt atacanţii care au înscris împreună 8 goluri pentru CFR.

Niciun alt club din Liga I nu se poate lăuda cu o astfel de reuşită a atacanţilor. Dacă se iau în considerare doar reuşitele celor care au jucat “vârfuri de careu”, Pandurii, cu cele 7 goluri marcate de Hora şi Mihai Roman este pe locul doi. Atacanţii ASA-ului se apropie şi ei de cei de la CFR, cu cele 6 goluri marcate de Costa, Axente şi Manolov. Pe locul 4 se află “vârfurile” lui Dinamo, Gnohere şi Essombe reuşind 5 goluri.

Principalele candidate la tiltul, Steaua şi Astra sunt departe de CFR, în clasamentul atacanţilor. Tade, Iancu şi Tudorie au reuşit câte un singur gol fiecare, în tricoul campioanei, în timp ce Alibec, Ninos şi Florea au şi ei împreundă doar 4 goluri în Liga I.

De la “nu-mi fac obiective legate de goluri”, la “vreau să marchez cel puţin 10”

Obiectivele sunt diferite pentru principalii atacanţi ai CFR-ului, în privinţa golurilor marcate. Cristian Lopez, atacantul momentului în Liga I, cu 5 reuşite în ultimele 3 meciuri oficiale spune că nu şi-a pus un target de goluri înscrise. “Îmi place să marchez goluri, dar nu-mi place să-mi stabilesc obiective. Încerc întotdeauna să mă autodepăşesc şi să muncesc în fiecare zi”, a spus Cristian Lopez. Colegul său din atac, Steve Beleck vrea însă să înscrie cel puţin încă 9 goluri: “Vreau să dau cel puţin 10 goluri. Dacă pot să marchez mai mult, cu atât mai bine”.

Topul golurilor marcate de atacanţi:

  • CFR  8
  • Pandurii 7
  • ASA 6

Atacanţii care au marcat pentru CFR, în acest sezon, în Liga I:

  • Cristian Lopez: 6 goluri;  valoare de piaţă: 100.000 de euro
  • Steve Beleck: 1 gol; valoare de piaţă: 350.000 de euro
  • Guima : 1 gol; valoare de piaţă: 450.000 de euro
  • Gregory Tade: 1 gol; valoare de piaţă: 1,7 milioane de euro
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.