Gigi Becali l-a făcut praf pe Cosmin Contra: "Mai bine stai acasă! Îţi dăm noi bani, dar pleacă, nu vezi că ne distrugi?"

Miercuri, 16:02 5095 afişări Liga 1
Gigi Becali l-a făcut praf pe Cosmin Contra: "Mai bine stai acasă! Îţi dăm noi bani, dar pleacă, nu vezi că ne distrugi?"

Gigi Becali consideră că selecţionerul Cosmin Contra nu este omul potrivit care să aducă o calificare echipei naţionale a României şi finanţatorul FCSB a spus că va face orice îi va sta în putinţă să îl demită pe Contra de la naţională.

”Contra trebuie să ştie un lucru. Dacă nu ştii să faci selecţie, mai bine te duci şi stai acasă. Noi chiar am vrut să facem memoriu, ca asociaţie a Federaţiei. Nu putem să dăm 800.000 de euro unui om care nu ştie. Aici a demonstrat că habar n-are. Omul habar n-are de fotbal. Ca fotbalist, da, a fost mare, dar ca antrenor nu ştie de capul lui.

Dacă o să îl ţinem acolo, să dăm bani, sute de mii de euro, nu o să ne mai calificăm niciodată. Am conceput un comunicat, pe care să îl dăm şi public şi la Federaţie. Nu ne convine să dăm sute de mii de euro unui om care nu ştie fotbal. Să îl încărcăm de sute de mii de euro, să îşi bată joc de bani? Îţi mai dăm încă opt sute, dar pleacă, pentru că ne distrugi”, a spus Becali, la PRO TV.

Gigi Becali l-a criticat dur pe Cosmin Contra după ce selecţionerul nu a luat în lotul pentru meciurile cu Spania (1-2) şi Malta (1-0) niciun jucător de la FCSB. Actualul selecţioner şi-a atras un val de critici după prestaţia naţionalei din aceste două meciuri. Unul dintre cele mai dure atacuri i-a aparţinut lui Cornel Dinu, fost selecţioner şi o voce avizată în fotbalul românesc: "După părerea mea, este distractiv că a încurcat tactica băiatul ăsta care seamănă cu Banderas, la ulei. Cu Cholo Simeone, nu, că că ăla ştie fotbal. El încearcă cu Cholo, dar e mai mult teatral, e cu Banderas. Şi descheiat la cămaşă, să se vadă lănţişoarele... el filmează în antrenorul echipei naţionale".

Dinu i-a explicat cum ar fi trebuit abordată partida cu Spania, iar criticile au continuat: "Trebuia  să joace în romb la mijlocul terenului, cum a început această partidă, cu Bordeaianu, Cicâldău, Marin şi Hagi... bine, poate cu alţi jucători, aşa cum văd eu, cu jucători de la echipa care a confirmat în vară în Italia. Nu aveai nimic de pierdut. Trebuia să joci în romb la mijlocul terenului contra Spaniei, ca să blochezi mijlocul spaniol şi să creezi probleme pe Llorente şi pe Ramos, pe stoperii lor, cu două vârfuri. Din păcate, el încurcă, pentru că nu are cunoştinţe de strategie fotbalistică. Nici nu se mai fac... Ei sunt nişte băieţi care au jucat fotbal, e de apreciat cariera lui de jucător, dar aici trebuie să ai o anumită pregătire şi un anumit fler de antrenor. Suntem departe rău de tot. Rămân la părerea că jucătorii îi ai aşa cum îi antrenezi. Iar el nu este, Contra, antrenor de echipa naţională. Pe el, naţionala îl salvează ca prezenţă", a adăugat fostul selecţioner al României, conform Telekom Sport.

CITEŞTE ŞI Dorinel Munteanu l-a pus la zid pe Contra: "Să asculte şi de noi! Nimeni nu-i vrea locul. Problema nu e la jucători" + Un avertisment: "Chiar că ajungem de râsul lumii"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.