Gigi Becali, interviu de patru pagini într-una dintre cele mai importante reviste de fotbal din lume. Declaraţiile controversate pe care le-a făcut

22 apr 2017 5140 afişări Comentează şi tu Liga 1
Gigi Becali, interviu de patru pagini într-una dintre cele mai importante reviste de fotbal din lume. Declaraţiile controversate pe care le-a făcut

Revista World Soccer a realizat un material de patru pagini dedicat lui Gigi Becali. Jurnaliştii englezi au venit la Bucureşti pentru a sta de vorbă cu patronul FCSB. Becali a surprins din nou prin comentarii sexiste şi religioase.

Marile publicaţii din Occident i-au acordat o atenţie tot mai mare lui Gigi Becali, mai ales după ce acesta a decis să schimbe numele echipei în FCSB. Mai întâi a fost New York Times, acum Becali apare în World Soccer, într-un interviu care se întinde pe patru pagini. Becali şi-a păstrat acelaşi discurs pe care-l are şi cu presa din România şi le-a declarat ziariştilor englezi că femeile nu pot conduce niciodată societate:

”Dacă o femeie este numărul unu, nu poţi fi sigur de succes. Nu e discriminare, aşa ne învaţă Biblia. Ele pot fi chirurgi, lideri, soldaţi, generali, dar nu pot fi numărul unu. Deciziile nu trebuie să fie luate de ele, pentru că bărbatul este capul femeii. N-aţi văzut ce urât e fotbalul feminin? La fel şi boxul feminin! Nu mă gândesc să fac echipă de fotbal feminin la Steaua! Dacă tot este egalitate, de ce nu foloseşte Real Madrid o femeie în echipă? Sau să folosească Chelsea 2-3 femei”, a explicat Becali.

Fostul europarlamentar a povestit şi despre perioada pe care a petrecut-o în spatele gratiilor. Becali spune că a fost o experienţă care l-a schimbat în bine: ”Cei doi ani petrecuţi în închisoare mi-au schimbat viaţa. Nu mai vreau celebritate, vreau doar să ajung în Rai. Tot ce am îi dau înapoi lui Hristos. În închisoare mă trezeam la 7, mă rugam două ore, iar seara făceam câte o rugăciune lungă şi mă culcam. Citeam foarte mult".

Becali susţine că perioada în care a fost închis l-a făcut să se îndepărteze şi de fotbal şi FCSB s-a transformat astfel într-o simplă afacere: ”Nu mă mai uit cu aceeaşi plăcere la fotbal. Cea mai mare bucurie a mea este să merg la biserică. Pentru mine, Steaua este o afacere şi Dumnezeu mă va ajuta pe mine, după inima mea, nu după inima jucătorilor, pentru că este afacerea mea”.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.