Geolgău: "În 1994 s-a făcut o nouă echipă a Craiovei, care a luat-o de la zero, nu ne-am gândit să preluăm legal şi palmaresul Ştiinţei"

11 mar 2016 7531 afişări Liga 1
Geolgău: "În 1994 s-a făcut o nouă echipă a Craiovei, care a luat-o de la zero, nu ne-am gândit să preluăm legal şi palmaresul Ştiinţei"

Una dintre gloriile Craiovei Maxima, Gheorghiţă Geolgău, a comentat decizia Tribunalului Bucureşti în privinţa palmaresului Universităţii Craiova, declarând că aceasta a fost una conformă cu realitatea. „Eroul de la Bratislava”, Gheorghiţă Geolgău, a făcut parte ca vicepreşedinte din Asociaţia Fotbal Club Universitatea Craiova, constituită în 1994 şi a recunoscut că la vremea aceea nu s-a luat în calcul şi preluarea legală a palmaresului, culorilor şi siglelor Ştiinţei, acestea fiind recunoscute recent de instanţele din România ca aparţinând Clubului Sportiv Universitatea Craiova, fondat în 1948.

„Am fost vicepreşedintele Asociaţiei Fotbal Club Universitatea Craiova, constituită în 1994, iar Cămătaru era preşedinte şi pot să certific că atunci nu s-a preluat palmaresul Universităţii Craiova. Pur şi simplu nu ne-am gândit la asta, nu am ţinut cont de detalii. Nu ne imaginam atunci să se va ajunge în această situaţie, nu ştiam cât avea să conteze să preiei palmaresul, culorile, numele şi siglele, noi le-am folosit de la sine putere. Echipa aceea a luat-o practic de la zero, nu s-a preluat nimic de la clubul care a existat din 1948. Decizia Tribunalului Bucureşti este una firească şi nici la următoarele instanţe nu se poate schimba. Noi, cei care am fost în acea asociaţie, ştim foarte bine ce s-a întâmplat, dar asta a fost situaţia atunci. Până la urmă, tot răul spre bine, fiindcă acum Universitatea Craiova aparţine oraşului, Clubului Sportiv şi nimeni nu mai poate să o mute din oraş, să-i schimbe culorile, sigla” a declarat Geolgău.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.