GALERIE FOTO | Dinamo și-a prezentat echipamentul pentru sezonul 2014-2015. Modelul este inspirat de tricourile Franței de la Campionatul Mondial

GALERIE FOTO | Dinamo și-a prezentat echipamentul pentru sezonul 2014-2015. Modelul este inspirat de tricourile Franței de la Campionatul Mondial
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • „Câinii” și-au prezentat noile echipamente de joc pentru sezonul 2014-2015. Dinamo a oferit și o surpriză în cadrul conferinței organizate la RIN, îmbrăcând jucătorii de la Centrul de Copii și Juniori în tricourile oficiale ale clubului din perioada 2006-2013

Clubul patronat de Ionuț Negoiță a organizat o conferință de presă în incinta RIN Grand Hotel. Prin intermediul acestei acțiuni media, Dinamo a prezentat noile echipamente oficiale care vor fi îmbrăcate de Matei, Lazăr, Rotariu sau Filip pe parcursul sezonului 2013-2014. Spre deosebire de sezonul trecut, tricourile sunt inscripționate cu chipul lui Cătălin Hîldan pe spate, iar partea din față e accesorizată cu un guler alb. Modelul adoptat pentru acest an este inspirat de echipamentul pe care l-au purtat reprezentativele Franței și Greciei la Campionatul Mondial recent încheiat.

INTRĂ‚ ÎN GALERIA FOTO PENTRU MAI MULTE IMAGINI

Tehnologia utilizată de Nike, unul dintre sponsorii „câinilor”, a creat tricouri care pun în prim plan protejarea mediului înconjurător. Astfel, conform informațiilor oferite de Ionel Culina, șorturile conțin 100% poliester reciclat, iar fiecare echipament a fost realizat în urma reciclării a 18 sticle de plastic. De asemenea, prin tehnologia Nike Dri-Fit se crează condiții optime pentru performanța sportivă. Tricourile permit eliminarea transpirației prin materialul exterior și evaporarea cu rapiditate, sporind confortul fotbaliștilor.

COSTURI ECHIPAMENT (fanii pot găsi produsele pe platforma www.shop.fcdinamo.ro)

Tricou oficial roșu – 290 RON

Tricou oficial alb – 190 RON

Șort oficial roșu – 170 RON

Trening oficial – 430 RON

Hanorac oficial – 230 RON

Surpriză de colecție  

Conducătorii dinamoviști au oferit un moment inedit în cadrul conferinței de vineri. Viitorul și trecutul lui Dinamo s-au reunit sub forma unei prezentări a echipamentelor în care au evoluat „câinii” în ultimele sezoane. Astfel, doi suporteri au donat colecția de tricouri și șorturi pe care le-au purtat „alb-roșii” din 2006 și până astăzi. Cei care au purtat cu mândrie aceste piese de colecție au fost puștii lui Dinamo care au reușit să câștige titlul de campioni naționali în competițiile de juniori. 

Simone Dobre, Patrick Petre și Andrei Târcoveanu au fost doar câțiva din fotbaliștii care au etalat echipamentele oficiale din ultimele șapte sezoane. Printre altele, a putut fi admirat tricoul lui Florin Bratu din celebrul meci cu Steaua din 2008, când fostul atacant a mitraliat galeria adversă. În ceea ce privește ultimul sezon, conducătorii lui Dinamo au optat pentru numărul 25, cel pe care l-a purtat Ionel Dănciulescu până să se retragă și să îmbrățișeze o funcție administrativă.

„Nu e un dezastru că CFR a mers în locul nostru în Europa League

CFR Cluj a remizat cu Jagodina din Serbia, scor 0-0, în prima partidă din dubla manșă ce contează pentru turul doi preliminar al Ligii Europa. Flavius Stoican nu este invidios pe faptul că locul de cupă europeană al clubului Dinamo a fost preluat de către ardeleni: „Faptul că ei au mers în Europa League și noi am stat acasă, chiar dacă noi trebuia să mergem acolo, nu a fost un dezastru. Important este că plecăm de pe o bază curată cu încredere că putem participa cu succes când o vom face într-o cupă europeană”

Cupa Ligii se va desfășura din acest sezon și în România. Competiția care a mai consemnat două ediții la finalul anilor ”90 mărește numărul întrecerilor interne la trei: „Dinamo poate face față în acest sezon în trei competiții, sunt convins de asta. Sunt trei întreceri foarte importante pentru noi, dar e bine atunci când ai pe posturi jucători care pot înlocui oricând fotbaliștii ce sunt titulari. Eu am la dispoziție jucători care oricând pot fi titulari și oricând pot fi rezerve”, a mărturisit antrenorul câinilor.

Plecarea lui Cosmin Matei ar putea duce la permutări în linia de mijloc a clubului din șoseaua Ștefan cel Mare. Ipoteza reprofilării unui fotbalist care evoluează pe post de aripă nu a fost exclusă de Stoican: „Există posibilitatea ca jucători din banda stângă să treacă în dreapta. Cu siguranță o să vedeți la lucru mulți jucători tineri. Vreau ca ei să aibă răbdare. E simplu să iau jucători tineri și să îi introduc în teren, dar să nu obținem victorii. La Botoșani, au debutat Târcoveanu și Dobre, tinerii trebuie să joace într-un climat de învingători”.

„Tricoul din meciul cu Steaua este printre favorite”

Pe 4 mai 2008, Dinamo învingea Steaua în „Groapă” cu scorul de 2-1, în penultima etapă a ediției 2007-2008 a Ligii1. Titlul mergea în premieră în vitrina echipei CFR Cluj. Derby-ul a rămas în istorie și prin prisma gestului făcut de Florin Bratu după ce a deschis scorul. Fostul atacant a luat fanionul de la colțul terenului și a mitraliat galeria Stelei, care privea cum titlul merge în Ardeal. În prezent șeful departamentului de scouting și-a amintit cu plăcere de tricoul purtat în acel joc: „Cred că tricoul alb mi-a plăcut foarte mult, cel în care am câștigat și un trofeu și cel pe care l-a menționat și Danciu. Și bineînțeles că tricoul din 2008 este printre echipamentele mele favorite. A fost acel campionat când am câștigat împotriva Stelei,  pe 4 mai 2008”.

Un alt episod de referință în istoria „câinilor” a avut loc în returul sezonului 2006-2007. Dinamo învingea cu 4-2 în Ghencea, iar Dănciulescu marca golul doi printr-o foarfecă superbă. Fostul vârf din „Ștefan cel Mare” a declarat că este legat sufletește de echipamentul din acea ediție de campionat: „Tricoul în care am câștigat ultimul titlu de campionat e cel mai important. Eram și eu, din greșeală, în acea echipă. Dar sunt mândru când mă uit și văd toate tricourile. M-am implicat foarte mult în alegerea noilor echipamente și îmi plac foarte mult”.

„Mi-e greu să cred că Marica va alege Steaua”

Posibilitatea ca Ciprian Marica să fie transferat la Steaua a fost comentată și de către foștii colegi ai atacantului care a jucat pentru Getafe în sezonul trecut. Flavius Stoican a evoluat alături de Marica la Sahtior, în timp ce Dănciulescu a făcut cuplu de atac la Dinamo cu vârful care a mai fost legitimat la Schalke 04 și VFB Stuttgart. „Jucătorii sunt profesioniști. Important e că unde evoluează să își facă treaba. Nu pot să fiu trist că un jucător alege o echipă sau alta. Fiecare alege unde crede că îi este mai bine”, a declarat Stoican. Opinia tehnicianului dinamovist a fost întărită de vorbele celui poreclit Danciu-Gol: „El alege ce echipă își dorește. Știe ce are de făcut și va alege un club care îl mulțumește ca ofertă”.

Fotografii: Răzvan LUPICĂ‚

Florin Bratu este sceptic că o asemenea mutare s-ar putea realiza în condițiile în care Marica mai are oferte și de la cluburi de afară: „Mi-e greu să cred că Marica va alege Steaua. Având în vedere că are oferte mult mai importante, iar una dintre ele este chiar de la Getafe, unde a și evoluat, spun că nu se va întoarce în România. E destul de greu să cred că se întoarce în România, cu atât mai mult la Steaua”

 
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen