Gabi Mureșan, „răspuns” de șapte cuvinte după acuzațiile grave lansate de Ionuț Chirilă! Antrenorul a scos la iveală lucrurile incredibile care s-ar petrece la ASA și l-a arătat cu degetul pe mijlocaș: „Căuta alt antrenor și muta antrenamentele”

Autor: Vlad Măcicășan Publicat: 14 Apr. 2017, 20:04 Actualizat: 14 Apr. 2017, 21:47 Liga 1
  • Antrenorul care a stat doar 12 zile la ASA Târgu Mureș a povestit, vineri, într-o conferință de presă organizată la Cluj-Napoca, întâmplări de neimaginat din interiorul ultimei clasate din Liga 1.
  • Ionuț Chirilă, căci despre el este vorba, povestește cum Gabi Mureșan, mijlocașul echipei, îl chema pe Liviu Ciobotariu să-i ia locul, ce pretenții avea viceprimarul Claudiu Maior și cum se autopropunea Ilie Stan să se întoarcă pe banca tehnică.

UPDATE: Vizat direct de unele dintre declarațiile făcute de Ionuț Chirilă în conferința de presă susținută vineri, Gabi Mureșan s-a rezumat să spună doar câteva cuvinte în momentul în care a fost contactat de reporterul ProSport, transmițând că nu are ce să-i răspundă celui care i-a fost antrenor timp de doar trei meciuri: „Nu am ce să-i răspund acestui domn”, a fost poziția veteranului de la ASA.


Partea urâtă a fotbalului românesc iese la iveală doar la despărțiri. Asta prezintă și Ionuț Chirilă. O poveste din culisele clubului ASA Târgu Mureș în care Chirilă face acuze grave la adresa managementului echipei, dar și la adresa lui Gabi Mureșan sau Ilie Stan, fostul antrenor.

Tehnicianul spune cum a acceptat să ajungă la ASA Târgu Mureș și ce i-a promis Claudiu Maior, cel care ia deciziile în club, dar și ce a stipulat în contract. „Am intrat într-un record de Guinness Book. Sunt unul dintre puținii antrenori care au fost demiși după doar 12 zile. Când m-a sunat domnul Maior să preiau ASA i-am spus un singur lucru: «Ca să construiești un joc consistent, o echipă puternică, ai nevoie de minim 6 luni. Cine spune că poate construi mai repede, minte.»
Mi-am asumat responsabilitatea să vin la Târgu Mureș, în condițiile în care campania de transferuri era închisă, nu eu am făcut pregătirea, nu eu am ales jucătorii, nu am putut să fac selecție. Am acceptat, probabil după multe alte refuzuri, ale altor antrenori, să preiau o echipă pe ultimul loc, în insolvență, la un pas de faliment.
Este ușor, în această meserie, să spui că ai nevoie de 9 jucători, să te dea afară în 6 luni, după care să vină alt antrenor și să ceară alți 9-10.

I-am spus lui Claudiu Maior: «Ești sigur că vrei să faci asta cu mine? Nu mă chema dacă nu ești sigur». Mi-a spus: «Ionuț, nimeni nu se va atinge de tine 2 luni și jumătate.»

Am stipulat în contract că niciuna dintre cele două părți nu poate rezilia acest contract și că managementul tehnic al acestei echipe îi aparține în exclusivitate antrenorului Ionuț Chirilă. I-am spus: «Vrei să joci cartea asta cu mine? Puneți mâinile le urechi și nu vorbi cu nimeni două luni și jumătate»”, a spus Ionuț Chirilă în deschiderea conferinței de presă.

„Maior mi-a spus să bag doar un tânăr în lot”

Acesta povestește și despre implicarea viceprimarului orașului târgu Mureș, Claudiu Maior, în alcătuirea lotului. Spune că omul numărul 1 de la echipă nu s-a implicat în problemele tactice, la pauzele partidelor, dar i-a ordonat să nu mai promoveze tineri și să joace cu jucătorii cu experiență. Refuzul i-a stricat relația cu Maior. „La pauze, Maior intra și încerca să mobilizeze jucătorii, nu lucruri tactice. O dată a intrat și chiar nu a spus nimic. Am avut o discuție cu el și mi-a spus că din jucătorii de la echipa a doua pe care i-am promovat nu am voie decât unul să pun în primii 18. I-am spus: „Cred că mă confunzi!”. S-a ridicat de la masă, foarte nervos și a plecat. El credea că dacă promovez jucătorii tineri o fac de dragul de a-i promova”, povestește Ionuț Chirilă.


Claudiu Maior i-a promis susținere lui Ionuț Chirilă cel puțin două luni și jumătate. Antrenorul a fost demis după doar 12 zile. Foto: Dan Tăuțan (Mediafax Foto)

„Mureșan l-a sunat pe secundul lui Ciobotariu: «Haideți la echipă!»”

Cele mai grave acuzații sunt la adresa mijlocașului Gabi Mureșan. Chirilă spune că acesta are o influență foarte mare la club și că a încercat să-l schimbe în doar câteva zile și că l-a sunat pe „secundul” lui Ciobotariu să-i propună să vină antrenor. „Le-am spus jucătorilor în vestiar dacă aud că dați vreun telefon la conducere o să aveți de suferit. Gabi Mureșan mi-a spus atunci: «Aș vrea să știți că, nu știu la ce vă referiți, dar eu primesc telefoane de la conducere». I-am spus că am o problemă cu cei care sună, nu cu cei care sunt sunați. L-am respectat enorm. I-am spus vreau să fi un Zanetti al Interului. I-am spus că e un om educat și vreau să construiesc echipa în jurul său. Am văzut o resemnare la el. Îmi spunea că nu crede că avem vreo șansă să ne salvăm. Îmi spunea că dacă nu batem următorul meci, nu avem șanse. I-am spus că dacă el induce această stare în echipă și jucătorii tineri te văd pe tine așa, nu vom reuși. La numai câteva zile după ce am fost instalat, am informații din trei surse credibile, domnul Mureșan l-a sunat pe Iordache, secundul lui Ciubotariu. I-a spus: «Hai măi, nu veniți la Târgu Mureș să antrenați?»”, sună acuzele grave ale lui Ionuț Chirilă.

„Mi-a spus că dacă el nu voia, nu ajungeam antrenor la Târgu Mureș”

Tehnicianul crede că se observa și în jocuri faptul că Gabi Mureșan dorea alt antrenor. „A făcut un penalty la Botoșani, care s-a văzut și din avion, dar, din fericire, nu și arbitrul și tot meciul am avut impresia că va lua cartonaș roșu. O pun pe lipsa de concentrare și a celorlalte activități de a aduce un alt antrenor. Trăim momente halucinante, mi-a spus că dacă el nu voia, nu ajungeam antrenor la Târgu Mureș”, a dezvăluit fostul tehnician de la ASA.


Chirilă spune că Gabi Mureșan e jucător, antrenor și conducător la ASA târgu Mureș. Experimentatul mijlocaș l-ar fi „lucrat” pe antrenor să-l aducă pe banca tehnică pe Liviu Ciobotariu. Foto: Alexandru Hojda

SMS-ul lui Gabi Mureșan

Dezvăluirile despre influența lui Gabi Mureșan și felul în care își depășește atribuțiile continuă cu o relatare greu de imaginat. Mijlocașul ar fi anulat un antrenament din proprie inițiativă. „Marți, când am fost bolnav, am dat ordin secunzilor să facă antrenamentul de la ora 15:30 pentru a ne obișnui cu ora jocului cu Timișoara. Au decis împreună cu Gabi Mureșan să-l mute. Îl întreb pe Mureșan de ce nu s-a programat de la 3 antrenamentul și uitați ce SMS îmi trimite: «Noi am stabilit să facem de la 10 dimineața, dar tu faci cum vrei tu. Ne odihnim, e suficient să facem joi și vineri la ora meciului». Îi spun secundului să îi cheme pe jucători la antrenament și îmi spune că n-are telefoanele jucătorilor. E ca în Las Fierbinți. În acele momente soarta îmi era pecetluită. Profesionistul adevărat este cel care are conștiința ratării în alt domeniu. Nu poți să fii și jucător și antrenor și conducător. În ziua când am fost bolnav, n-am primit niciun telefon de la secund și mi s-a spus că secundul și Mureșan au reprogramat antrenamentul la ora 10 a doua zi dimineața”, spune Chirilă, care crede că Gabi Mureșan vrea să fie antrenor de la finalul sezonului, deși el i-a sugerat să studieze mai întâi.

„Gabi Mureșan îmi spune că nu înțelege de ce nu punem copete la 5 contra 2. I-am spus că eu antrenez cu ceea ce te întâlnești în joc. Voi trebuie să măriți ritmul, nu să-l păstrați cât vă permit copetele. El poate vrea să fie antrenor, dar nu are pregătire. El îmi spunea, odată la trei zile, că nu ne salvăm de la retrogradare. Îi spuneam că poate să fie managerul clubului, nu neapărat antrenor. El este deja managerul clubului”, spune Chirilă.


Ionuț Chirilă îl acuză și pe Ilie Stan pentru demiterea sa de la ASA Târgu Mureș. „Iliesta” fusese dat afară de la ASA după tot câteva etape petrecute pe banca tehnică, înaintea aducerii lui Chirilă. Foto: Alexandru Dobre (Mediafax Foto)

„Să-ți fie rușie, Ilie Stan! L-ai sunat pe președinte și era cu mine la masă”

Acesta mai povestește un episod greu de imaginat că se poate petrece în Liga 1. Fostul antrenor, Ilie Stan, suna conducătorii și le spunea că Ionuț Chirilă nu se pricepe și se cerea înapoi la echipă. „Ilie Stan ar trebui să-și dea seama că cu clasa te naști. Lucrurile pe care le-a făcut el de a da SMS-uri jucătorilor și a-l suna pe președinte pentru a-i spune că nu vede ce se întâmplă în vestiar și că el ar fi câștigat meciurile pe care le-am jucat eu. Îi transmit că am mers după el la Chiajna când n-a câștigat decât un meci din 17. Să vorbească mai puțin. Ce-ai căutat în casă la Tibi Petriș? Ce-ai căutat în casa omului. Dacă ți-ai asumat asta, asumă-ți-o! Dacă nu-ți lasă arbitrul offside nu poți bate nici Chiajna în opt oameni. Să-ți fie rușine! Eu am fost un om corect și onest”, spune Chirilă.

„Mi-a spus Maior că nu el m-a demis. Trăim în SF? De ce m-ai adus la Mureș?”

Acesta și-a încheiat conferința adresându-i o întrebare publică lui Claudiu Maior, care i-a mai spus un lucru șocant înainte să plece. „Mi-a spus aseară că ai să vezi peste o lună de zile cine te-a dat afară. Trăim în SF? Mi-a spus că nu poate să-mi spună, dar că nu el a făcut-o. Adresez o întrebare publică. De ce îmi distrugi imaginea, de ce faci asta? Nu-i înțeleg pe acești oameni. Mă gândesc că s-a vrut aducerea mea doar pentru a fi denigrat. Un plan să fiu adus și apoi scos. Aștept răspuns public de la Claudiu Maior. De ce m-ai adus la Târgu Mureș? Oare a fost un joc să mi se compromită imaginea? De ce m-ați executat în 12 zile? Puteați să nu mă aduceți”, relatează Chirilă, care crede că cineva încearcă să-i păteze imaginea.

„Au apărut și atacurile din presă. E posibil să apară o schemă de joc ireală a lui Ionuț Chirilă? Cine sunt cei care comandă denigrarea mea? E posibil să spui că Ionuț Chirilă face antrenament de copii? Când a bătut Astra, cu Chiajna a bătut-o cu antrenament de copii? Gorobsov mi-a spus: «Mister, merg să ies în presă. Să mă întrebe pe mine presa. Eu n-am lucrat decât în Italia ce am lucrat aici». Cum poți să denigrezi un om? După 24 de ani de fotbal? La noi, miercuri se lasă de fotbal și joi sunt puși antrenori, doar pentru că au fost jucători importanți. N-avem conducători, n-avem directori sportivi. În Italia se fac școli și pentru a fi director sportiv. Ce competențe au? Întrebați-l pe Raț, Marica, Sânmărtean, Codrea, Tararache ce antrenamente de copii fac. Sunt „mitraliat” efectiv. Plec foarte trist. Este o mare, mare mizerie ce se întâmplă în fotbalul românesc”, a concluzionat Ionuț Chirilă, antrenor timp de 12 zile la echipa care se pregătește să numească al cincilea tehnician în acest sezon.


Situat pe o canapea care avea sub ea o priză de 220 V, Ionuț Chirilă a fost dezlănțuit la conferința de presă în care a spus lucrurilor pe nume după despărțirea de ASA Târgu Mureș. Foto: Vlad Măcicășan

Autor: Vlad Măcicășan Publicat: 14 Apr. 2017, 20:04 Actualizat: 14 Apr. 2017, 21:47 Liga 1
Pe aceeași temă
Doliu in Romania! Artistul a murit fulgerator! Ce au descoperit medicii la autopsie
Doliu in Romania! Artistul a murit fulgerator! Ce au descoperit medicii la autopsie
FOTO Turist în Grecia. Cât de mult a schimbat pandemia parfumul vacanţelor liniştite din Halkidiki
FOTO Turist în Grecia. Cât de mult a schimbat pandemia parfumul vacanţelor liniştite din Halkidiki
Anunţ incredibil făcut de Kim Jong Un. Ce s-a întâmplat cu coronavirusul în Coreea de Nord
Anunţ incredibil făcut de Kim Jong Un. Ce s-a întâmplat cu coronavirusul în Coreea de Nord
CFR, lovitura bomba in razboiul cu Becali! Petrescu e la un pas sa inchida transferul! Atacantul era la un pas de FCSB, dar CFR l-a convins!
CFR, lovitura bomba in razboiul cu Becali! Petrescu e la un pas sa inchida transferul! Atacantul era la un pas de FCSB, dar ...
3 noi simptome în cazul infecţiei cu coronavirus. Care sunt cele 11 semne ale COVID-19
3 noi simptome în cazul infecţiei cu coronavirus. Care sunt cele 11 semne ale COVID-19
Doamne fereşte! Margherita a ajuns rău de tot! S-a întâmplat aseară, târziu în noapte. Oripilant: fotografiată în timp ce se urca pe o... :O
Doamne fereşte! Margherita a ajuns rău de tot! S-a întâmplat aseară, târziu în noapte. Oripilant: fotografiată în ...
Tânăra care ar fi fost „capturată“ de o sectă a luat legătura cu familia: „Se încearcă stabilirea locului unde se află“
Tânăra care ar fi fost „capturată“ de o sectă a luat legătura cu familia: „Se încearcă stabilirea locului unde se află“
Guvernul Orban, decizie majoră pentru elevi din toamnă!
Guvernul Orban, decizie majoră pentru elevi din toamnă!
Anunț ȘOCANT de la NASA. „Am observat o UMBRĂ care se MIȘCĂ în spațiul îndepărtat”. AMERICANII nu au nicio explicație
Anunț ȘOCANT de la NASA. „Am observat o UMBRĂ care se MIȘCĂ în spațiul îndepărtat”. AMERICANII nu au nicio explicație
Mihai Mitoșeru, operat de urgență! A fost la un pas de deces!  / EXCLUSIV
Mihai Mitoșeru, operat de urgență! A fost la un pas de deces! / EXCLUSIV
Tătaru face anunțul nopții! Se dă o nouă lege. Revenim la starea de alertă?
Tătaru face anunțul nopții! Se dă o nouă lege. Revenim la starea de alertă?
Șoc total în cazul Caracal. Cine sună zilnic de pe telefonul lui Dincă. Ce număr apelează
Șoc total în cazul Caracal. Cine sună zilnic de pe telefonul lui Dincă. Ce număr apelează
Inedit: Cum au reuşit doi români din Timişoara să câştige 11 milioane de euro în câţiva ani. Care este secretul
Inedit: Cum au reuşit doi români din Timişoara să câştige 11 milioane de euro în câţiva ani. Care este secretul
Serena Williams a publicat fotografii cu fiica ei pe terenul de tenis. Cele două sunt îmbrăcate la fel
Serena Williams a publicat fotografii cu fiica ei pe terenul de tenis. Cele două sunt îmbrăcate la fel
Metoda ingenioasă pe care o folosesc șoferii brașoveni pentru a „păcăli” barierele din zonele pietonale din oraș – VIDEO
Metoda ingenioasă pe care o folosesc șoferii brașoveni pentru a „păcăli” barierele din zonele pietonale din oraș – VIDEO
Detaliul uluitor descoperit la statuia David, realizată acum 500 de ani. Iată ce ascunde în mâna dreaptă
Detaliul uluitor descoperit la statuia David, realizată acum 500 de ani. Iată ce ascunde în mâna dreaptă
CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. Judeţul care se apropie de atingerea capacităţii maxime de internare în spitale
CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. Judeţul care se apropie de atingerea capacităţii maxime de internare în spitale
Gaz Metan – Craiova Live Score & Live Video! Meci greu pentru lupta apriga
Gaz Metan – Craiova Live Score & Live Video! Meci greu pentru lupta apriga
Motoare, motoare... Topul celor mai obraznice fundulețe de pe litoralul românesc
Motoare, motoare... Topul celor mai obraznice fundulețe de pe litoralul românesc
Impacarea anului?! Brad Pitt a fost surprins iesind din casa Angelinei Jolie. Ce decizie radicala a luat actorul
Impacarea anului?! Brad Pitt a fost surprins iesind din casa Angelinei Jolie. Ce decizie radicala a luat actorul
Criza lasă urme: Preţurile apartamentelor sar în aer faţă de anul trecut
Criza lasă urme: Preţurile apartamentelor sar în aer faţă de anul trecut
Premierul României, condiții pentru redeschiderea restaurantelor! Autoritățile vor da amenzi dacă nu se respectă regulile!
Premierul României, condiții pentru redeschiderea restaurantelor! Autoritățile vor da amenzi dacă nu se respectă regulile!
Mihai Mitoseru este mai grav de cat credeam! Operatia de urgenta, a doua oara
Mihai Mitoseru este mai grav de cat credeam! Operatia de urgenta, a doua oara
„La Gomera”, marele câştigător la Gala Premiilor Gopo 2020
„La Gomera”, marele câştigător la Gala Premiilor Gopo 2020
Dezastru în București: Ce s-a întâmplat cu autobuzele care au circulat pe linia de tramvai
Dezastru în București: Ce s-a întâmplat cu autobuzele care au circulat pe linia de tramvai
FOTO. Sora Andreei Tonciu a încins plaja cu cel mai minuscul costum de baie! Lorena și-a etalat atuurile fizice de invidiat
FOTO. Sora Andreei Tonciu a încins plaja cu cel mai minuscul costum de baie! Lorena și-a etalat atuurile fizice de invidiat
Ce note a obținut celebrul Selly la BAC! A dat lovitura la Matematică: puțini s-ar fi așteptat la asta!
Ce note a obținut celebrul Selly la BAC! A dat lovitura la Matematică: puțini s-ar fi așteptat la asta!
S-au redeschis bordelurile. Ce nu mai au voie prostituatele
S-au redeschis bordelurile. Ce nu mai au voie prostituatele