Gabi Mureșan, „răspuns” de șapte cuvinte după acuzațiile grave lansate de Ionuț Chirilă! Antrenorul a scos la iveală lucrurile incredibile care s-ar petrece la ASA și l-a arătat cu degetul pe mijlocaș: „Căuta alt antrenor și muta antrenamentele”

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Antrenorul care a stat doar 12 zile la ASA Târgu Mureș a povestit, vineri, într-o conferință de presă organizată la Cluj-Napoca, întâmplări de neimaginat din interiorul ultimei clasate din Liga 1.
  • Ionuț Chirilă, căci despre el este vorba, povestește cum Gabi Mureșan, mijlocașul echipei, îl chema pe Liviu Ciobotariu să-i ia locul, ce pretenții avea viceprimarul Claudiu Maior și cum se autopropunea Ilie Stan să se întoarcă pe banca tehnică.

UPDATE: Vizat direct de unele dintre declarațiile făcute de Ionuț Chirilă în conferința de presă susținută vineri, Gabi Mureșan s-a rezumat să spună doar câteva cuvinte în momentul în care a fost contactat de reporterul ProSport, transmițând că nu are ce să-i răspundă celui care i-a fost antrenor timp de doar trei meciuri: „Nu am ce să-i răspund acestui domn”, a fost poziția veteranului de la ASA.


Partea urâtă a fotbalului românesc iese la iveală doar la despărțiri. Asta prezintă și Ionuț Chirilă. O poveste din culisele clubului ASA Târgu Mureș în care Chirilă face acuze grave la adresa managementului echipei, dar și la adresa lui Gabi Mureșan sau Ilie Stan, fostul antrenor.

Tehnicianul spune cum a acceptat să ajungă la ASA Târgu Mureș și ce i-a promis Claudiu Maior, cel care ia deciziile în club, dar și ce a stipulat în contract. „Am intrat într-un record de Guinness Book. Sunt unul dintre puținii antrenori care au fost demiși după doar 12 zile. Când m-a sunat domnul Maior să preiau ASA i-am spus un singur lucru: «Ca să construiești un joc consistent, o echipă puternică, ai nevoie de minim 6 luni. Cine spune că poate construi mai repede, minte.»
Mi-am asumat responsabilitatea să vin la Târgu Mureș, în condițiile în care campania de transferuri era închisă, nu eu am făcut pregătirea, nu eu am ales jucătorii, nu am putut să fac selecție. Am acceptat, probabil după multe alte refuzuri, ale altor antrenori, să preiau o echipă pe ultimul loc, în insolvență, la un pas de faliment.
Este ușor, în această meserie, să spui că ai nevoie de 9 jucători, să te dea afară în 6 luni, după care să vină alt antrenor și să ceară alți 9-10.

I-am spus lui Claudiu Maior: «Ești sigur că vrei să faci asta cu mine? Nu mă chema dacă nu ești sigur». Mi-a spus: «Ionuț, nimeni nu se va atinge de tine 2 luni și jumătate.»

Am stipulat în contract că niciuna dintre cele două părți nu poate rezilia acest contract și că managementul tehnic al acestei echipe îi aparține în exclusivitate antrenorului Ionuț Chirilă. I-am spus: «Vrei să joci cartea asta cu mine? Puneți mâinile le urechi și nu vorbi cu nimeni două luni și jumătate»”, a spus Ionuț Chirilă în deschiderea conferinței de presă.

„Maior mi-a spus să bag doar un tânăr în lot”

Acesta povestește și despre implicarea viceprimarului orașului târgu Mureș, Claudiu Maior, în alcătuirea lotului. Spune că omul numărul 1 de la echipă nu s-a implicat în problemele tactice, la pauzele partidelor, dar i-a ordonat să nu mai promoveze tineri și să joace cu jucătorii cu experiență. Refuzul i-a stricat relația cu Maior. „La pauze, Maior intra și încerca să mobilizeze jucătorii, nu lucruri tactice. O dată a intrat și chiar nu a spus nimic. Am avut o discuție cu el și mi-a spus că din jucătorii de la echipa a doua pe care i-am promovat nu am voie decât unul să pun în primii 18. I-am spus: „Cred că mă confunzi!”. S-a ridicat de la masă, foarte nervos și a plecat. El credea că dacă promovez jucătorii tineri o fac de dragul de a-i promova”, povestește Ionuț Chirilă.


Claudiu Maior i-a promis susținere lui Ionuț Chirilă cel puțin două luni și jumătate. Antrenorul a fost demis după doar 12 zile. Foto: Dan Tăuțan (Mediafax Foto)

„Mureșan l-a sunat pe secundul lui Ciobotariu: «Haideți la echipă!»”

Cele mai grave acuzații sunt la adresa mijlocașului Gabi Mureșan. Chirilă spune că acesta are o influență foarte mare la club și că a încercat să-l schimbe în doar câteva zile și că l-a sunat pe „secundul” lui Ciobotariu să-i propună să vină antrenor. „Le-am spus jucătorilor în vestiar dacă aud că dați vreun telefon la conducere o să aveți de suferit. Gabi Mureșan mi-a spus atunci: «Aș vrea să știți că, nu știu la ce vă referiți, dar eu primesc telefoane de la conducere». I-am spus că am o problemă cu cei care sună, nu cu cei care sunt sunați. L-am respectat enorm. I-am spus vreau să fi un Zanetti al Interului. I-am spus că e un om educat și vreau să construiesc echipa în jurul său. Am văzut o resemnare la el. Îmi spunea că nu crede că avem vreo șansă să ne salvăm. Îmi spunea că dacă nu batem următorul meci, nu avem șanse. I-am spus că dacă el induce această stare în echipă și jucătorii tineri te văd pe tine așa, nu vom reuși. La numai câteva zile după ce am fost instalat, am informații din trei surse credibile, domnul Mureșan l-a sunat pe Iordache, secundul lui Ciubotariu. I-a spus: «Hai măi, nu veniți la Târgu Mureș să antrenați?»”, sună acuzele grave ale lui Ionuț Chirilă.

„Mi-a spus că dacă el nu voia, nu ajungeam antrenor la Târgu Mureș”

Tehnicianul crede că se observa și în jocuri faptul că Gabi Mureșan dorea alt antrenor. „A făcut un penalty la Botoșani, care s-a văzut și din avion, dar, din fericire, nu și arbitrul și tot meciul am avut impresia că va lua cartonaș roșu. O pun pe lipsa de concentrare și a celorlalte activități de a aduce un alt antrenor. Trăim momente halucinante, mi-a spus că dacă el nu voia, nu ajungeam antrenor la Târgu Mureș”, a dezvăluit fostul tehnician de la ASA.


Chirilă spune că Gabi Mureșan e jucător, antrenor și conducător la ASA târgu Mureș. Experimentatul mijlocaș l-ar fi „lucrat” pe antrenor să-l aducă pe banca tehnică pe Liviu Ciobotariu. Foto: Alexandru Hojda

SMS-ul lui Gabi Mureșan

Dezvăluirile despre influența lui Gabi Mureșan și felul în care își depășește atribuțiile continuă cu o relatare greu de imaginat. Mijlocașul ar fi anulat un antrenament din proprie inițiativă. „Marți, când am fost bolnav, am dat ordin secunzilor să facă antrenamentul de la ora 15:30 pentru a ne obișnui cu ora jocului cu Timișoara. Au decis împreună cu Gabi Mureșan să-l mute. Îl întreb pe Mureșan de ce nu s-a programat de la 3 antrenamentul și uitați ce SMS îmi trimite: «Noi am stabilit să facem de la 10 dimineața, dar tu faci cum vrei tu. Ne odihnim, e suficient să facem joi și vineri la ora meciului». Îi spun secundului să îi cheme pe jucători la antrenament și îmi spune că n-are telefoanele jucătorilor. E ca în Las Fierbinți. În acele momente soarta îmi era pecetluită. Profesionistul adevărat este cel care are conștiința ratării în alt domeniu. Nu poți să fii și jucător și antrenor și conducător. În ziua când am fost bolnav, n-am primit niciun telefon de la secund și mi s-a spus că secundul și Mureșan au reprogramat antrenamentul la ora 10 a doua zi dimineața”, spune Chirilă, care crede că Gabi Mureșan vrea să fie antrenor de la finalul sezonului, deși el i-a sugerat să studieze mai întâi.

„Gabi Mureșan îmi spune că nu înțelege de ce nu punem copete la 5 contra 2. I-am spus că eu antrenez cu ceea ce te întâlnești în joc. Voi trebuie să măriți ritmul, nu să-l păstrați cât vă permit copetele. El poate vrea să fie antrenor, dar nu are pregătire. El îmi spunea, odată la trei zile, că nu ne salvăm de la retrogradare. Îi spuneam că poate să fie managerul clubului, nu neapărat antrenor. El este deja managerul clubului”, spune Chirilă.


Ionuț Chirilă îl acuză și pe Ilie Stan pentru demiterea sa de la ASA Târgu Mureș. „Iliesta” fusese dat afară de la ASA după tot câteva etape petrecute pe banca tehnică, înaintea aducerii lui Chirilă. Foto: Alexandru Dobre (Mediafax Foto)

„Să-ți fie rușie, Ilie Stan! L-ai sunat pe președinte și era cu mine la masă”

Acesta mai povestește un episod greu de imaginat că se poate petrece în Liga 1. Fostul antrenor, Ilie Stan, suna conducătorii și le spunea că Ionuț Chirilă nu se pricepe și se cerea înapoi la echipă. „Ilie Stan ar trebui să-și dea seama că cu clasa te naști. Lucrurile pe care le-a făcut el de a da SMS-uri jucătorilor și a-l suna pe președinte pentru a-i spune că nu vede ce se întâmplă în vestiar și că el ar fi câștigat meciurile pe care le-am jucat eu. Îi transmit că am mers după el la Chiajna când n-a câștigat decât un meci din 17. Să vorbească mai puțin. Ce-ai căutat în casă la Tibi Petriș? Ce-ai căutat în casa omului. Dacă ți-ai asumat asta, asumă-ți-o! Dacă nu-ți lasă arbitrul offside nu poți bate nici Chiajna în opt oameni. Să-ți fie rușine! Eu am fost un om corect și onest”, spune Chirilă.

„Mi-a spus Maior că nu el m-a demis. Trăim în SF? De ce m-ai adus la Mureș?”

Acesta și-a încheiat conferința adresându-i o întrebare publică lui Claudiu Maior, care i-a mai spus un lucru șocant înainte să plece. „Mi-a spus aseară că ai să vezi peste o lună de zile cine te-a dat afară. Trăim în SF? Mi-a spus că nu poate să-mi spună, dar că nu el a făcut-o. Adresez o întrebare publică. De ce îmi distrugi imaginea, de ce faci asta? Nu-i înțeleg pe acești oameni. Mă gândesc că s-a vrut aducerea mea doar pentru a fi denigrat. Un plan să fiu adus și apoi scos. Aștept răspuns public de la Claudiu Maior. De ce m-ai adus la Târgu Mureș? Oare a fost un joc să mi se compromită imaginea? De ce m-ați executat în 12 zile? Puteați să nu mă aduceți”, relatează Chirilă, care crede că cineva încearcă să-i păteze imaginea.

„Au apărut și atacurile din presă. E posibil să apară o schemă de joc ireală a lui Ionuț Chirilă? Cine sunt cei care comandă denigrarea mea? E posibil să spui că Ionuț Chirilă face antrenament de copii? Când a bătut Astra, cu Chiajna a bătut-o cu antrenament de copii? Gorobsov mi-a spus: «Mister, merg să ies în presă. Să mă întrebe pe mine presa. Eu n-am lucrat decât în Italia ce am lucrat aici». Cum poți să denigrezi un om? După 24 de ani de fotbal? La noi, miercuri se lasă de fotbal și joi sunt puși antrenori, doar pentru că au fost jucători importanți. N-avem conducători, n-avem directori sportivi. În Italia se fac școli și pentru a fi director sportiv. Ce competențe au? Întrebați-l pe Raț, Marica, Sânmărtean, Codrea, Tararache ce antrenamente de copii fac. Sunt „mitraliat” efectiv. Plec foarte trist. Este o mare, mare mizerie ce se întâmplă în fotbalul românesc”, a concluzionat Ionuț Chirilă, antrenor timp de 12 zile la echipa care se pregătește să numească al cincilea tehnician în acest sezon.


Situat pe o canapea care avea sub ea o priză de 220 V, Ionuț Chirilă a fost dezlănțuit la conferința de presă în care a spus lucrurilor pe nume după despărțirea de ASA Târgu Mureș. Foto: Vlad Măcicășan

Pe aceeași temă
Prima reacţie despre sarcina de la Survivor: 'Nu m-am gândit că
Prima reacţie despre sarcina de la Survivor: 'Nu m-am gândit că
Cine sunt poliţiştii - motociclişti care l-au prins pe criminalul din Alba. Bărbatul a fost reţinut VIDEO
Cine sunt poliţiştii - motociclişti care l-au prins pe criminalul din Alba. Bărbatul a fost reţinut VIDEO
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela Merkel în funcţia de cancelar, la alegerile din septembrie
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela Merkel în funcţia de cancelar, la alegerile din septembrie
„Mbappe va juca la Real Madrid!” Anuntul momentului dupa ce Perez a vorbit despre atacantul lui PSG
„Mbappe va juca la Real Madrid!” Anuntul momentului dupa ce Perez a vorbit despre atacantul lui PSG
De ce nu poate vaccinul cu ARN mesager să altereze ADN-ul? Explicația unui medic
De ce nu poate vaccinul cu ARN mesager să altereze ADN-ul? Explicația unui medic
Un astfel de drob nu ați mâncat niciodată. Încercați și veți vedea diferența
Un astfel de drob nu ați mâncat niciodată. Încercați și veți vedea diferența
Schimbări importante de Paște privind Slujba de înviere! Cum va fi oficiată, de fapt, de către preoți
Schimbări importante de Paște privind Slujba de înviere! Cum va fi oficiată, de fapt, de către preoți
Tânăr din Alba ucis în casă de un coleg de serviciu care era obsedat de iubita lui. Orbit de gelozie, bărbatul i-a atacat cu un cuțit
Tânăr din Alba ucis în casă de un coleg de serviciu care era obsedat de iubita lui. Orbit de gelozie, bărbatul i-a atacat cu un cuțit
Mama inginerului ucis de polițiști, declarații în hohote de plâns! Ce a spus femeia
Mama inginerului ucis de polițiști, declarații în hohote de plâns! Ce a spus femeia
O cercetătoare de la HARVARD dezvăluie adevărata sursă a COVID. „Apar prea multe mutații”
O cercetătoare de la HARVARD dezvăluie adevărata sursă a COVID. „Apar prea multe mutații”
Un luptător de MMA a provocat un maestru Kung Fu, „neînvins”, la luptă. Rezultatul este incredibil
Un luptător de MMA a provocat un maestru Kung Fu, „neînvins”, la luptă. Rezultatul este incredibil
Scandalul secolului în showbiz! Diva a fost filmată făcând amor
Scandalul secolului în showbiz! Diva a fost filmată făcând amor
Andreea Bălan, INFIDELĂ! Ce făcea cu KEO în timpul relaţiei cu George Burcea
Andreea Bălan, INFIDELĂ! Ce făcea cu KEO în timpul relaţiei cu George Burcea
Este oficial: Încă o multinaţională americană intră în forţă pe piaţa din România
Este oficial: Încă o multinaţională americană intră în forţă pe piaţa din România
Nu doar mâncarea te îngrașă. 10 motive care duc la creșterea în greutate
Nu doar mâncarea te îngrașă. 10 motive care duc la creșterea în greutate
Micul crossover Renault Captur îl bate pe ”fratele” Duster prin Rabla 2021?
Micul crossover Renault Captur îl bate pe ”fratele” Duster prin Rabla 2021?
VIDEO: Momentul când un avion din Al Doilea Război Mondial aterizează forțat pe o plajă, printre oameni
VIDEO: Momentul când un avion din Al Doilea Război Mondial aterizează forțat pe o plajă, printre oameni
Rusia a concentrat peste 150.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina. Oficial UE:
Rusia a concentrat peste 150.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina. Oficial UE: "Riscul escaladării este evident"
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Soarta cuplului româno-maghiar de asasini sângeroşi numit „Echipa morţii” şi „Bonnie şi Clyde ai Estului”
Soarta cuplului româno-maghiar de asasini sângeroşi numit „Echipa morţii” şi „Bonnie şi Clyde ai Estului”
​Persoanele vaccinate cu ambele doze mai stau în carantină dacă au contact direct cu un caz pozitiv?
​Persoanele vaccinate cu ambele doze mai stau în carantină dacă au contact direct cu un caz pozitiv?
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce urmează e ULUITOR
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce urmează e ULUITOR
XXX! Vedetele din România care au rămas dezbrăcate în public! Imagini IREALE!
XXX! Vedetele din România care au rămas dezbrăcate în public! Imagini IREALE!
E de luni de zile pe autovit și nimeni nu vrea să cumpere acest Duster. Detaliul care gonește clienții
E de luni de zile pe autovit și nimeni nu vrea să cumpere acest Duster. Detaliul care gonește clienții
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate la 37 de ani: `Tinerețea dispare`
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate la 37 de ani: `Tinerețea dispare`
FOTO. Antonia s-a pozat într-un body prea mic pentru formele ei generoase!
FOTO. Antonia s-a pozat într-un body prea mic pentru formele ei generoase!