FRF pregăteşte o schimbare istorică în fotbalul românesc. Vochin a propus-o, Burleanu a dat "OK-ul" de principiu: "E de acord". Se merge după modelul din Spania, Italia şi Franţa

27 ian 2019 22361 afişări Liga 1
FRF pregăteşte o schimbare istorică în fotbalul românesc. Vochin a propus-o, Burleanu a dat "OK-ul" de principiu: "E de acord". Se merge după modelul din Spania, Italia şi Franţa

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a lansat, duminică, o propunere foarte interesantă cu care preşedintele FRF e deja de acord: Supercupa României să se joacă pe teritoriul unei alte ţări!

Spania, Italia şi Franţa sunt ţările importante din fotbal care şi-au mutat Supercupa în afara teritoriului, iar ideea ar putea fi implementată şi în fotbalul românesc la recomandarea lui Andrei Vochin. Posibilele destinaţie? Italia sau Spania, zone înţesate de români, dar şi o schimbare de program: "Eu imi doresc ca o Supercupă a României să se joace afară şi am făcut propunerea asta preşedintelui. Unde avem comunităţi, în special Italia sau Spania. Să nu se mai joace la începutul sezonului, ci să se joace într-o perioadă mai descărcată, chiar prin noiembrie, dacă nu avem echipe în cupele europene, cum a fost anul ăsta, să se găsească o fereastră acolo. Am vrea mai degrabă în martie", a dezvăluit consilierul lui Răzvan Burleanu, la Telekom Sport, înainte să anunţe că şeful fotbalului românesc şi-a dat acordul pentru schimbare: "Burleanu e de acord, dar trebuie să lucrăm la reţeta financiară. Când faci lucrul ăsta ar presupune ca tu să te ocupi, tu Federaţie, că eşti organizator, să trimiţi echipele acolo. Tu să plăteşti tot, tu să încasezi tot şi să nu ieşi minus. Nu trebuie să faci profit, să nu ieşi pe minus".

Din 1994, anul primei Supercupe, Bucureştiul a găzduit 14 meciuri cu trofeul pe masă, Cluj Napoca două, iar Constanţa, Botoşani, Piatra Neamţ şi Craiova s-au bucurat de un singur astfel de meci.

Ultima Supercupă a României a fost câştigată de CFR Cluj, 1-0 cu Universitatea Craiova, pe noul "Ion Oblemenco".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.