FRF a luat atitudine după incidentul dezgustător de la Juventus - Sepsi! Forul condus de Răzvan Burleanu condamnă comportamentul gazdelor

10 apr 2018 2667 afişări Comentează şi tu Liga 1
FRF a luat atitudine după incidentul dezgustător de la Juventus - Sepsi! Forul condus de Răzvan Burleanu condamnă comportamentul gazdelor

După incidentul de la meciul Juventus Bucureşti - Sepsi OSK, FRF a emis un comunicat de presă prin care condamnă cele întâmplate pe stadionul din Voluntari.

Scene scandaloase au avut loc luni, înainte de partida dintre Juventus Bucureşti şi Sepsi OSK, începută la ora 18:00. Cu o jumătate de oră înainte de fluierul de start al arbitrului, la staţia de amplificare a stadionului "Anghel Iordănescu", acolo unde echipa din Colentina îşi dispută meciurile de acasă, s-au putut auzi vulgarităţi, cuvinte xenofobe şi incitare la violenţă la adresa maghiarilor.

"Federaţia Română de Fotbal condamnă cu fermitate orice manifestări de xenofobie, şovinism şi intoleranţă care se petrec pe stadioanele de fotbal sau în lumea fotbalului.

Întrecerea sportivă trebuie să fie guvernată de fair-play şi spirit de competiţie, nu de ură şi violenţă. Federaţia Română de Fotbal derulează permanent campanii de educaţie şi de promovare a valorilor tuturor minorităţilor şi grupurilor sociale, astfel încât nu poate primi decât cu indignare relatările incidentelor de luni, 9 aprilie, de pe stadionul din Voluntari.

Competenţa analizării faptelor aparţine Comisiei de Disciplină care va lua în considerare rapoartele oficialilor prezenţi la meciul Juventus – Sepsi Sf. Gheorghe", se arata in comunicat.

Conform TelekomSport, organizatorii au considerat, în momentul în care cele două echipe erau la încălzire, că pot reda o parodie a melodiei "Doamne, ocroteşte-i pe români". Melodia în cauză este plină de vulgarităţi, cuvinte xenofobe şi incitare la violenţă la adresa maghiarilor:

"Sus îi Iancu pa statuie şi le dă la unguri m***

Doamne ocroteşte-i pe români.

"În Campia Nordica, vin c-o bomb-atomică

Doamne ocroteşte-i pe români

Doamne f***-va pă tăţi şi scăpăm de greutăţi

Doamne ocroteşte-i pe români".

Crainicul stadionului a fost scos ţap ispăşitor de oficialii clubului Juventus Colentina, dar a ţinut să-şi apere cauza: "Nu este adevărat că am încurcat stick-ul. Înainte de meci, oficialii de la Juventus mi-au dat un stick cu mai multe melodii patritice, printre care era şi acel cântec. Eu nu am ştiut ce se află pe stick. După ce a început melodia, cineva de la Juventus mi-a spus să opresc. A mers cam 10-15 secunde", a spus crainicul Mihai Gheorghe, pentru LOOK TV.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.