FRF a aprobat schimbarea denumirii CSU Craiova în Universitatea Craiova

3 iul 2019 2820 afişări Liga 1
FRF a aprobat schimbarea denumirii CSU Craiova în Universitatea Craiova

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, întrunit astăzi, 3 iulie, a aprobat schimbarea numelui oficial al echipei din Bănie din U Craiova 1948 CS în Universitatea Craiova. Această denumire va fi purtată de echipa din Liga 1 în toate competiţiile oficiale, atât interne, cât şi în Europa League.

Decizia de astăzi a fost luată în urma solicitării clubului din Bănie, care are la bază hotărârea Tribunalului Bucureşti, confirmată apoi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la marca Universitatea Craiova.

Aşadar, formaţia din Liga 1 este singura care are dreptul să poarte numele Universitatea Craiova. În acelaşi timp, echipa lui Adrian Mititelu, care evoluează în Liga a 3-a, este denumită în continuare U Craiova 1948 SA.

Ce a hotărât Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, definitiv şi irevocabil:

„Clubul Sportiv Universitatea Craiova este una şi aceeaşi entitate din 1948 până în prezent, dobândind personalitate juridică în 1969;

Clubul Sportiv Universitatea Craiova deţine palmaresul de fotbal al echipei Universitatea Craiova;

Clubul Sportiv Universitatea Craiova deţine marca notorie (”stema cu leul”);

Clubul Sportiv Universitatea Craiova este singura entitate sportivă ce poate purta numele de ”Universitatea Craiova”.

Iată decizia Comitetului Executiv al FRF:

”Aprobă cu unanimitate de voturi solicitarea U Craiova 1948 Club Sportiv SA de a folosi în competiţii denumirea Universitatea Craiova, cu menţiunea că în situaţia în care apare o hotărâre judecătorească care să anuleze marca, să suspende sau să limiteze dreptul de utilizare a mărcii respective sau să anuleze contractul de utilizare a mărcii, clubul solicitant să revină de îndată la participarea în competiţii sub denumirea acestuia astfel cum este aceasta înscrisă în evidenţele Registrului Comerţului”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.