Frână pe ploaie, fără ABS!** Mioveni-CFR 0-5

Redactor:
Alin Marcu
Redactor:
Marius Asavei
Frână pe ploaie, fără ABS!** Mioveni-CFR 0-5
  • Publicat:
  • Actualizat:

Mioveniul a vrut să stopeze cursa CFR-ului spre titlu, dar în „orașul Dacia”, pe un teren acoperit de apă, gazdele au avut frânele bătrânei 1310.

Cine și-a imaginat că CFR Cluj s-ar putea împiedica de ultima clasată în lupta pentru titlu ori e obsedattde pariuri sportive, ori nu se uită des la fotbal. Pe un teren jumătate iarbă, jumătate baltă, ardelenii s-au distrat cu CS Mioveni (5-0) și așteaptă deja inelele de campioni.

Un sfert de oră, din momentul în care trebuia să înceapă meciul, a durat până când organizatorii NU au reușit să îndepărteze apa de pe iarbă. Misiunea celor 20 de oameni cu lopeți (!?) a fost mai grea decât a fotbaliștilor ultimei clasate. Apa a rămas pe gazon, dar când îl ai pe Kapetanos (sau „Kapetanovici”, așa cum îi zicea Gigi Becali jucătorului pe care acum sigur îl regretă) nici nu îți trebuie construcție. Cu Mureșan și Rui Pedro antrenați să centreze fix în începutul de chelie al grecului, golurile ar fi venit și dacă se juca în Alpi sau în deșertul Gobi, nu numai în „bazinul” de la Mioveni.

CFR înoată bine contra amatorilor, dar în Ligă vine Ian Thorpe

Lubrifiat din plin cu apă de ploaie, jocul CFR-ului a mers ca uns, iar Kapetanos (29 și 43) a liniștit rapid speranțele strânse de Becali și Porumboiu în fața televizorului. La asta se adaugă reușita lui Sougou (30) după o fază la care portarul Cobrea a părut să nu fie impresionat de cei 10.000 de euro promiși din partea contracandidatelor. „O fi dat Paszkany mai mult”, vorba spectatorilor de la „oficială”. Dacă tot s-a dat liber la goluri, Maftei (61) și Sougou (67), din penalty, au făcut 5-0. S-a terminat campionatul, dar mare grijă, se vede Champions League! Și acolo CFR-iști vor înota cu Ian Thorpe, nu cu amatorii, ca aseară.

A rămas cum s-a stabilit

Comisia de Recurs a LPF a judecat ieri contestația celor din Gruia, formație care a atacat decizia Comisiei de Disciplină de a se rejuca meciul dintre „U” și CFR. După ședința de ieri, hotărârea a rămas neschimbată, asfel că partida se va relua de la scorul de 0-0 și chiar dacă feroviarii au cerut ca derby-ul să se dispute fără specatori și acest punct a fost respins. În acest moment, cei de la CFR amenință cu memoriu la TAS.  (Marius ASAVEI)

Dacă o învinge vineri pe „U” Cluj, CFR  devine matematic  noua campioană a României, având avantaj în meciurile directe cu FC Vaslui, singura care ar mai putea să o egaleze la puncte. Ar fi a doua oară când CFR obține titlul chiar pe terenul rivalei din Cluj, după 2008

CLICK AICI PENTRU A URMĂ‚RI DESFĂ‚ȘURAREA LIVE TEXT A PARTIDEI


UPDATE 21.25 Partida s-a amânat cu 15 minute. În acest timp, angajații timpului încearcă să îndepărteze apa de pe teren.Între timp, a reînceput ploaia. În tribune și-au făcut apariția și aproximativ 50 de spectatori, dintre care jumătate sunt ai formației oaspete

UPDATE 21.20: Cu zece minute înainte de primul fluier, angajații clubului CS Mioveni încă se mai chinuie să îndepărteze apa de pe suprafața de joc. Jucătorii celor două echipe fac încălzirea printre gălețile și lopețile muncitorilor și sunt este foarte posibil ca partida să fie amânată câteva minute

UPDATE: 20.45: Clujenii sunt foarte revoltați de ceea ce se întâmplă la Mioveni. Iuliu Mureșan a declarat pentru ProSport că stadionul în cauză nu trebuia să primească avizul Comisiei de Licențiere. Președintele lui CFR Cluj susține că echipa din Gruia este pusă să joace în condiții dificile, deoarece jocurile sunt făcute pentru alte cluburi.

„E inadmisibil ce se întâmplă în țara asta. Primii vinovați sunt cei de la Comisia de Licențiere, pentru că un astfel de stadion nu poate să primeasc licență pentru Liga I. Arbitrii tocmai au decis că meciul se va ține fără nicio discuție, însă eu nu-mi imaginez ce fotbal s-ar putea juca pe un asemenea teren. Ă‚sta nu mai fotbal, e polo, e o bătaie de joc, e un complot împotriva noastră”, a declarat Iuliu Mureșan pentru ProSport

UPDATE: 20.40 Cu mai puțin de o oră înainte de startul partidei, niciun spectator nu și-a făcut apariția pe stadion. Și sunt șanse mici s-o facă, având în vedere condițiile meteo de la Mioveni.

UPDATE 20.24: Conform DigiSport, centralul partidei, Robert Dumitru, a inspectat suprafața de joc și a afirmat că partida se va amâna cu o oră, dacă balonul nu sare, așa cum prevede regulamentul. Dacă nici după acea oră terenul nu va fi bun de joc, se ia în calcul amânarea meciului pentru ziua de miercuri. O situație în care CFR ar urma să joace din două în două zile.

„Terenul este impracticabil în următoarea situației: dacă un sfert din teren este acoperit de apă, iar mingea nu mai sare din cauza cantității de apă. Meciul se poate amâna sau se poate întrerupe cu 60 de minute, dacă terenul este împracticabil. Situația este la limită, cred că meciul se va juca”, a precizat Robert Dumitru, arbitrul care va conduce partida.

Din păcate, la Mioveni continuă să plouă torențial.


Meciul dintre CS Mioveni și CFR Cluj este în pericol de a fi stricat din cauza ploilor abundente care au pus astăzi stăpânire pe țară. Terenul pe care trebuie să se dispute partida este acoperit cu apă, iar organizatorii fac eforturi serioase pentru a se prezenta cu o suprafață decentă de joc.

O eventuală amânare este practic imposibil de luat în calcul, programul pentru CFR fiind extrem de aglomerat până la finalul campionatului. „Feroviarii” joc juca vineri partida cu „U”, reprogramată din cauza incidentelor, iar duminică va întâlni Steaua, în ultima etapă. Practic, nu există nicio fereastră pentru o eventuală reprogramare.

Partida CS Mioveni – CFR Cluj este programată în această seară, de la 21.30! Meciul va fi LIVE TEXT pe www.prosport.ro

FOTO: Alin MARCU


Partida CFR Cluj – Dacia Mioveni pare la prima vedere un duel inegal între două echipe care au orizonturi total diferite. Duelul extremelor aduce fața în fața echipa lui Andone, pentru care fiecare punct este important în lupa la titlu și deja retrogradata Dacia Mioveni.

După ce etapa trecută a lasat impresia că poate rezista în Stefan cel Mare în fața lui Dinamo, echipa lui Marin Radu a cedat după 43 de minute de joc. Deși considera ca scorul final (4-1) este unul sever, antrenorul Mioveniului se vede în penultima etapă a campionatului în situația de a nu fi reușit decat două victorii pe parcursul întregului sezon. Retrogradați în liga secundă, „galben verzii” trag tare pentru toate punctele puse în joc pană la finalul returului, întrucat campionatul viitor l-ar porni cu o penalitate mare de puncte nereușind sa atingă baremul stabilit.

Aflată la polul opus al clasamentului, CFR-ul nu traversează o perioadă tocmai bună. Scandalul de pe Cluj Arena și victoria chinuită în fața Voinței Sibiu ar trebui să îi dea de gandit lui Andone, a carui echipă nu arată nicidecum a campioană. Pe langă jocul slab prestat de propria echipă, „Fălcosul” are mari batai de cap în încercarea de a pune pe foaie un prim 11. Tehnicianul gazdelor nu va putea conta în această seară pe Ronny, Cadu, Peralta și Camora.

Partida tur a fost caștigată categoric de CFR, care s-a impus cu 3-0. Dacia Mioveni – CFR Cluj se dispută pe stadionul Orașenesc Mioveni în această seară de la ora 21:30.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la iveală”
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la…
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu îți mai este foame”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu…
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost surprinsă sportiva noastră!
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă aici bani frumoşi
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă aici bani frumoşi
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
MAGHIARII, umiliți în România. Porneşte revoluţia: Reacţionăm!
MAGHIARII, umiliți în România. Porneşte revoluţia: Reacţionăm!
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen