FOTO | De ce şi-au dat steliştii cu stângu-n dreptu' când au depus contestaţie pentru a câştiga la masa verde meciul cu Astra. Ce spune regulamentul FRF

12 dec 2016 15323 afişări Liga 1
FOTO | De ce şi-au dat steliştii cu stângu-n dreptu' când au depus contestaţie pentru a câştiga la masa verde meciul cu Astra. Ce spune regulamentul FRF
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Oficialii Stelei au depus contestaţie după eşecul cu 1-0 în faţa Astrei, pe motiv că adversarii au încălcat regulamentul şi nu au înscris pe foaia de joc doi jucători formaţi de campioana României. O anexă la Regulamentul pentru Organizarea Activităţii Fotbalistice nu le dă însă dreptate.

Imediat după meciul cu Astra, Steaua a făcut constestaţie, în speranţa că va câştiga meciul la masa verde. Steliştii s-au legat de un paragraf din ROAF, care susţine că ”Începând cu sezonul 2016-2017, echipele din Liga 1 au obligaţia să înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 4 jucători formaţi la nivel naţional şi 2 jucători formaţi la nivel de club”. Asta scrie articolul 45, Numărul Jucătorilor, litera C, regulament care în continuare este disponibil  în această formulă pe site-ul FRF, deşi a fost modificat. La meciul cu Steaua, campioana României n-a avut pe foaia de joc doi jucători formaţi în curtea clubului.


Articolul 45 din ROAF, litera C, înainte de modificare. Este paragraful de care se leagă speranţele steliştilor

Confuzia steliştilor vine din faptul că Regulamentul pentru Organizarea Activităţii Fotbalistice a fost modificat, nu însă şi pe site-ul FRF. Articolul 45, litera C a fost modificat în momentul în care s-a introdus regula cu obligativitatea utilizării unui jucător U21 pe tot parcursul meciului. Însă această anexă n-a fost ataşată la ROAF-ul disponibil pe site-ul FRF.

După modificare, litera C de la articolul 45 sună acum aşa: ”Începând cu sezonul 2016/2017 echipele din Liga I au obligaţia să înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 4 jucători formaţi la nivel naţional sunt obligate să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor un jucător U21, format la nivel naţional, eligibil pentru echipa naţională (născut după 01.01.1994)". După cum se poate observa, a fost scoasă obligativitatea de a înscrie pe foaia de joc ”2 jucători formaţi la nivel de club”.

Articol 45, litera C, după ce a fost modificat. Acesta este acum în vigoare şi le dă dreptate celor de la Astra
 


”M-a întrebat Mihai Stoica despre contestaţie şi am zis că facem. Eu vreau să câştig pe teren, dar vreau să le arăt eu lor, ca să mai cânte în vestiar de Steaua, cum au făcut-o după calificare. Am făcut contestaţia. Dacă nu au pe foaie doi jucători formaţi de club se dă aceeaşi sancţiune ca şi când n-ai juca cu un jucător U21. De ce credeţi că o fac? Dacă vom câştiga, luăm 3 puncte. Dacă nu, nu voi mai respecta nici eu regulamentul. Să vedem acum ce o să facă comisiile. Eu vreau să nu se întâmple nimic, că după aia nu mai joc nici eu cu un jucător U21. Eu am citit regulamentul şi am zis că e mănuşă”,Gigi Becali, patron Steaua


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.