FOTO Aşa MOARE stadionul Steaua! Câinii au pus stăpânire pe "Templu"

8 iul 2011 11044 afişări Liga 1
FOTO Aşa MOARE stadionul Steaua! Câinii au pus stăpânire pe "Templu" FOTO Aşa MOARE stadionul Steaua! Câinii au pus stăpânire pe "Templu"
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

ProSport a vizitat ieri arena roş-albaştrilor, iar imaginile potţine oricând locul concluziilor. Invadată de gunoaie sau câinivagabonzi, Ghencea a devenit victimă într-un război murdar aldiverselor interese.

"Templul fotbalului românesc" se transformă încet, dar sigur,într-un templu al nimănui. Prins într-un război al orgoliilor şiintereselor financiare imobiliare, stadionul Steaua parcă pierde şimeciul cu timpul. Ieri, la ora prânzului, doar culorile roşu şialbastru mai aminteau de vremurile celor 37 de ani de gloriestelistă. În rest, gunoaie şi tristeţe, într-un peisaj în care,surprinzător, duşmanii de-o viaţă din Ghencea, câinii, sunt ceicare par singurii stăpâni ai locului.

CLICK ÎN GALERIAFOTO PENTRU MAI MULTE IMAGINI

Nici măcar drumul de la staţia tramvaiului 41 până la stadion numai e acelaşi. Nimeni nu mai merge spre Ghencea, puţine priviri omai fixează... În interior, chiar la intrare, un soldat stingherparcă anunţă dezastrul. Schiţează un gest de salut şi ne invită înobiectiv, aşa cum se numeşte Steaua în accepţiunea lui. Iarobiectivul aparatului de fotografiat se miră şi el de ce vede.Maldăre de gunoaie, păianjeni, buruieni, zeci de scaune azvârlite,geamuri sparte, ba chiar... câini vagabonzi. Da, exact în loculunde în trecut, Lăcătuş, Piţurcă, Tudorel Stoica sau IlieDumitrescu ridicau în picioare tribune întregi, acum o căţea cu puialeargă în lung de linie. Nici băncile de rezerve pe care au statcândva Ienei, Iordănescu, Piţurcă sau Olăroiu n-au scăpat de "chiriaşi",acestea fiind locul ideal pentru pânzele groase ale păianjenilordeveniţi acum din oaspeţi gazde.

Buzăul,noua casă. Adio abonamente
În peisajul obscur care a ajuns acum Ghencea, o certitudine seinfiripă la orizont: echipa va juca la Buzău! Într-un final,conducerea Stelei a stabilit ca oraşul situat la o oră depărtare deBucureşti să fie gazda echipei lui Levi. Pe cale de consecinţă,şefii roş-albaştrilor nu au mai comandat tipărirea abonamentelorpentru sezonul viitor. Neavând stadion în Capitală, s-a consideratcă nu mai e nevoie. Detaşarea la Buzău ar putea dura până întoamnă, când se va putea juca pe Naţional Arena, însă Steaua n-abătut încă palma cu administraţia noului stadion.

37 deani este vechimea stadionului Steaua, acesta fiindinaugurat pe 9 aprilie 1974

"E păcat ce se întâmplă acum în Ghencea. Este dureros că laSteaua au fost daţi oameni afară, iar lucrurile arată acum în acestfel", Emeric Ienei, fost antrenor Steaua


"Ministerul este pe cale să facă o gafă mare scoţând Steauade pe acel stadion", Helmuth Duckadam, preşedinte deimagine Steaua

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.