Fotbal printre râme. Gazonul de pe Ilie Oană e infect, cu 24 de ore înainte de meciul Petrolul - Steaua

17 oct 2015 5532 afişări Liga 1
Fotbal printre râme. Gazonul de pe Ilie Oană e infect, cu 24 de ore înainte de meciul Petrolul - Steaua

Petrolul - Steaua - poate cel mai aşteptat meci din prima etapă a returului (duminică, de la ora 20:30) - are toate şansele să se desfăşoare în condiţii de liga a 3-a. Terenul de joc arată deplorabil după ploile din ultima săptămână.

Gazonul de pe Ilie Oană este aproape impracticabil în acest moment, iar şansele ca până duminică el să arate cât de cât decent sunt nule. Concret, "lupii" nu şi-au plătit o datorie mai veche către Primărie, iar aceasta, prin intermediul firmei mandatate să administreze arena, refuză să înceapă lucrările de reamenajare a terenului. Cum în ultimele zile a plouat abundent, derby-ul contra campioanei se va juca pe un gazon cum doar în ligile inferioare mai întâlnim. În trecut printre cele mai bune terenuri din România, suprafaţa de joc a fost afectată şi de apariţia râmelor, ca urmare a mediului umed în care a stat iarba în ultima perioadă.

"Consider că este afectată 20 la sută din suprafaţa gazonului şi nu 80 la sută. În mediul umed, aceste râme se dezvoltă, lucru care nu se întâmplă numai pe o suprafaţă de joc, ci şi în peluzele de acasă sau de la bloc", a explicat Ovidiu Negulescu, directorul adjunct al SGU Ploieşti, conform DigiSport.

Conducerea ploieştenilor a încercat să mute partida din etapa precedentă la Chiajna tocmai din cauza terenul mizerabil, însă Poli Timişoara nu a fost de acord. Pentru disputa cu echipa lui Rădoi se luase în calcul la un moment dat varianta "Braşov", însă oficialii galben-albaştrilor au renunţat la această ipoteză, convinşi că meciul reprezintă o reţetă financiară de succes.

"Terenul nu ne avantajeaza nici pe noi, nici pe cei de la Steaua în acest joc, castigatoare va fi echipa care se va adapta mai bine la conditiile de joc"
Eusebiu Tudor, antrenorul Petrolului

17.5 milioane de euro a costat ridicarea stadionului de la Ploieşti, fiind inaugurat în 2011

sursa foto: DigiSport

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.