Fotbal pentru balonul oval

16 mar 2010 221 afişări Liga 1
Fotbal pentru balonul oval Fotbal pentru balonul oval

Prin campania "Marchez pentru tine", pe care a iniţiat-o înacest retur, ProSport încearcă să sprijine tinere speranţe alesportului românesc, copii valoroşi, dar care au nevoie de o mânăîntinsă în primii paşi spre performanţă.

Cuminţi, talentaţi şi, cu siguranţă, plini de visuri, toţiascund în spatele lor o poveste frumoasă. În ultimă instanţă,iniţiativa cotidianului nostru se doreşte şi un ajutor indirectpentru viitorul sportului românesc. Astăzi veţi face cunoştinţă cuLaurenţiu Cocârlă, junior la echipa de rugby a clubuluiSteaua.
Laurenţiu are 16 ani şi joacă rugby la Steaua, dar şi la echipanaţională sub 17 ani. Numele tânărului îndrăgostit de balonul ovala venit, culmea, drept răspuns la o întrebare adresată oficialilorde la echipa de fotbal din Ghencea: "Aveţi cunoştinţă de un sportivtalentat, dar care are nevoie de sprijin?".

Timid şi cu fizic debalerin
Antrenorul său, Virgil Popişteanu, fost mare rugbist al României,l-a prezentat drept unul dintre cei mai ambiţioşi elevi ai săi, darşi discipol model. Firav pentru imaginea clasică a rugbistului,Laurenţiu explică: "Eu trebuie să alerg repede, să fiu mai iute!Sunt mijlocaş de grămadă, bag şi scot mingea din grămadă, deci amnevoie de mobilitate".
Tânărul sportiv este şi mare amator de fotbal, chiar dacă "nu-miplace atmosfera. Se înjură prea mult şi se priveşte prea puţinjocul în sine. E păcat, pentru că la rugby, chiar dacă vin puţinioameni, sunt tot timpul veseli".

Familiede sportivi
Cel pentru care Tănase şi compania vor juca mâine-seară nu estesingurul sportiv al familiei. Mai are un frate şi o soră, gemeni,care au cu trei ani mai puţin decât el. Bineînţeles, tot sângeroş-albastru le trece prin vene. Mădălina face scrimă la Steaua, întimp ce Marius e fotbalist, tot în Ghencea. Şi chiar unul cunoscut.Cel mai mic dintre fraţii Cocârlă a câştigat în vară o preselecţieţinută de AC Milan în România, după care, la faza mondială ţinutăîn Italia, a fost desemnat cel mai tehnic jucător dintre cei 400 decopii!

Cumjoacă echipa de fotbal în beneficiulcopilului
Regulile campaniei "Marchez pentru tine" sunt simple. Cotidianulnostru a selectat doi copii, simpatizanţi ai echipelor Dinamo şiSteaua. O victorie a roş-albilor în meciul de mâine-seară i-araduce lui Alexandru Ene (foto), fotbalist la grupa de 15 ani adinamoviştilor, pe care cotidianul nostru l-a prezentat ieri, sumade 600 de euro. Banii s-ar duce la Laurenţiu Cocârlă, dacă ar aveacâştig de cauză Steaua. Reprezentantul echipei învinse primeşte 300de euro. La egal, ambii juniori primesc câte 450 de euro.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.