Fotbal "pe datorie" la Vaslui. Moldovenii riscă neprogramarea cu Ceahlăul din cauza unei sume modice. Botez: "Îmi crăpa obrazul de ruşine, i-am implorat să ne scuze"

12 mai 2014 3711 afişări Liga 1
Fotbal "pe datorie" la Vaslui. Moldovenii riscă neprogramarea cu Ceahlăul din cauza unei sume modice. Botez: "Îmi crăpa obrazul de ruşine, i-am implorat să ne scuze"

FC Vaslui întâmpină la fiecare meci probleme care întăresc ideea conform căreia moldovenilor le e tot mai greu să încheie acest final de campionat. După călătorii făcute chiar în ziua meciului sau jucători cărora nu li s-a plătit penalitatea de suspendare, “galben-verzii” au redevenit protagoniştii unei întâmplări ieşite din comun.

Vasluienii sunt la un pas de a nu disputa partida din deplasare contra Ceahlăului, de sâmbătă, şi asta din cauza faptului că oficialii clubului nu au achitat baremul observatorului de joc imediat după terminarea jocului din etapa trecută, cu Oţelul.

Şi-au făcut datoria... pe scuze

Concret, pentru organizarea unui joc, clubul organizator trebuie să achite baremul arbitrilor şi al observatorului de arbitri, dar şi baremul pentru observatorul de joc. Pentru prima categorie, plata se face electronic, din drepturi de televizare, însă pentru observatorul de joc, organizatorii trebuie să facă plata înainte de joc sau, cel târziu, la 30 de minute după încheierea sa. La partida de duminică, contra Oţelului (1-4), conducerea clubului nu a achitat suma cuvenită observatorului de joc, Marin Petrache, mai precis 1700 de lei, iar în raportul de joc trimis de acesta la LPF, acest fapt a fost consemnat. Miercuri, la Comisia de Disciplină, FC Vaslui are şanse uriaşe să fie aspru sancţionată.

Hollywood? Nu, Vaslui!

“Ce trăim noi aici, la Vaslui, este de domeniul SF-ului. Am avut un vis, acela să fac o echipă bună, care să termine cu capul sus acest campionat. Atunci când am acceptat să preiau echipa după plecarea lui Liviu Ciobotariu, am crezut ca s-a dorit să mergem până la capăt, dar, din păcate, ce se întâmplă acum, depăşeşte orice limită de bun simţ şi calcă în picioare eroismul jucătorilor care încă mai sunt aici deşi sunt neplătiţi de 10 luni", a mărturisit Costinel Botez. Tehnicianul a dezvoltat subiectul.

Miile de lei şi milioanele de scuze

"Înainte de meci, am fost anunţaţi că cei conducere nu au achitat cei 1.700 de lei corespunzători observatorului. Mă credeţi că m-am dus personal şi i-am cerut milioane de scuze? Îmi crăpa obrazul de ruşine. Le-am spus că n-avem nicio vină, că nu avem niciun ban şi i-am implorat să fim iertaţi”, a povestit tehnicianul “galben-verzilor”, Costinel Botez, pentru ProSport.

"N-au fost încasări"

ProSport a stat de vorbă şi cu cei doi observatori ai partidei, cel de arbitri, Cornel Sorescu, dar şi cu cel de joc, Marin Petrache. Ambii au confirmat greşeala făcută de moldoveni.

"Pot să vă spun că domnul Botez nu minte. S-a consemnat totul în raportul pe care l-am întocmit, iar miercuri, la Comisia de Disciplină, veţi afla şi rezultatul", a spus Marin Petrache. "Eu am aflat după meci de acest lucru. Ştiu că s-a motivat prin faptul că nu au fost încasări", a adăugat Cornel Sorescu, observatorul arbitrilor.

CE SPUNE REGULAMENTUL ÎN ACEST CAZ:

Articolul 65 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice privind Raportul de arbitraj
Alineatul 5: Arbitrii şi observatorii au dreptul la:
a) indemnizaţie de arbitraj/observare;
b) cheltuieli de transport, de masă şi de cazare.

FRF şi AJF/AMFB stabilesc baremurile de arbitraj în funcţie de categoria competiţională şi eliberează documentele privind plata acestora. Cheltuielile de cazare, masă, indemnizaţie de arbitraj/observare şi transport pentru arbitri şi observatori se suportă de către clubul organizator. Drepturile financiare se achită arbitrilor de către clubul organizator pe baza delegaţiilor şi a deconturilor întocmite de aceştia, respectiv a documentelor justificative (pentru cheltuielile de transport). De aceleaşi drepturi beneficiază şi observatorii oficiali.

Alineatul 6: Drepturile financiare cuvenite arbitrilor şi observatorilor (barem de arbitraj/observare şi cheltuieli de transport) trebuie să fie achitate de către clubul organizator, la stadion, înainte de începerea jocului sau în termen de maxim 30 de minute de la terminarea jocului, în caz contrar fiind aplicabile sancţiuni disciplinare. Anual, Comitetul Executiv/Biroul Executiv al FRF/LPF/AJF/AMFB, după caz, poate stabili modul în care se achită drepturile financiare ale arbitrilor şi observatorilor, prevăzute la alin. 5 de mai sus.

ÎN CAZ CONTRAR:

Articolul 83 din Regulamentul Disciplinar privind  - Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor
Alineatul 12: Neplata baremurilor cuvenite arbitrilor şi observatorilor în termenul regulamentar, a altor cheltuieli şi a penalităţilor, se sancţionează cu neprogramarea echipei respective la jocurile oficiale următoare până la achitarea acestora.


Dacă FC Vaslui nu va fi programată la meciul cu Ceahlăul şi se va ajunge şi la a doua neprogramare, atunci moldovenii vor fi excluşi din campionat. După excludere, Vaslui va pierde toate jocurile din returul campionatului cu 3-0.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.