Fotbal la Maxim! Omul care a îngropat Steaua nu ar refuza o ofertă de la clubul din Ghencea

2 apr 2012 4919 afişări Liga 1
Fotbal la Maxim! Omul care a îngropat Steaua nu ar refuza o ofertă de la clubul din Ghencea

Despre Alexandru "Max" Maxim (21 de ani) s-a scris în presa din ţară în perioada în care evolua la echipa a doua a celor de la Espanyol Barcelona. De atunci au trecut aproape doi ani, timp în care fotbalistul a trecut prin două accidentări grave. Acum joacă la Pandurii şi a reuşit să marcheze golul de 1-1 în meciul cu Steaua, de sâmbătă. Maxim a făcut o vizită în redacţia ProSport şi a acceptat să ofere un interviu în care şi-a sumarizat scurta carieră, dar a vorbit şi despre impresiile lăsate de vizita Stelei.

Ce argument poate convinge un fotbalist să plece de la Espanyol Barcelona la Pandurii?
(râde) M-ai luat din prima cu cea mai grea întrebare. Am acceptat să mă duc la Pandurii pentru că eram într-o situaţie... deloc bună. Mă refer la faptul că am stat 8 luni pe bară, accidentat. Îmi pierdusem încrederea, plăcerea de a juca fotbal, de a mă trezi fericit pentru antrenament. Eram dat peste cap, aveam nevoie de un nou început.

A fost singura ta variantă? S-a scris despre interesul Rapidului.
Impresarul meu, Lucian Marinescu, are relaţii foarte bune acolo, a fost luată în discuţie venirea mea, chiar m-au chemat la Bucureşti. Însă se pare că ei au avut alte planuri.

În Spania se vorbea despre o posibilă naturalizare a ta.
Nu a fost nimic concret, ştiu doar că selecţionerul Spaniei U-18 venea des la meciurile noastre. A întrebat de noi, ce situaţie avem. Cam atât.

În afara golului ai avut mai multe artificii tehnice în meciul cu Steaua...
Nu cred că au fost chestii exagerate, driblingurile la care te referi au fost modalităţile prin care au am crezut că pot să elimin adversarul din joc. Sunt momente în care simţi asta, simţi că îţi poate ieşi. Am norocul să nu fiu un tip timid şi de aia nu m-a influenţat faptul că jucam cu Steaua în decizia de a apela la "artificiile" despre care vorbeşti.

"Chipciu m-a văzut, dar l-am păcălit"

Revenind la gol. I-ai stricat seara lui Chipciu, fotbalist care a greşit la reuşita ta, după ce marcase primul său gol la Steaua.
Cred că nu se aştepta să intru atât de mult în centru. El m-a văzut, s-a întors un pic către mine înainte de centrare, însă l-am păcălit şi am simulat că aş ieşi din careu. În rest? Inspiraţie, i-am luat faţa, am rămas singur cu Stanca şi am marcat contra Stelei.

Chiar, care dintre echipele care se bat pentru titlu ţi s-a părut cea mai tare?
Sincer, Steaua mi s-a părut cea mai puternică, în prima repriză ne-au luat tare de tot. La polul opus a fost CFR-ul, paradoxal poate, pentru că ne-a bătut. Aşa am simţit eu.

Ai fost coleg la "Ardealul" cu Răduţ, cu Chiricheş, fotbalişti care au avut o traiectorie asemănătoare cu a ta. Mă refer la plecarea spre un club mare din străinătate, apoi revenirea în ţară, cu diferenţa că ei au ajuns la Steaua. Înţelegi unde bat?
Pe mine mă ajută foarte mult domnul Grigoraş, mi-a redat plăcerea de a juca fotbal. Mi-ar plăcea foarte mult să colaborez cu el, fie la Pandurii, fie în altă parte. Tu înţelegi unde bat? (râde)


Când o să am 35 de ani, aş vrea ca în pagina mea de pe Wikipedia să scrie că am jucat la echipe de top şi că am câştigat trofee. De asta sunt fotbalist
Alexandru Maxim, fotbalist Pandurii

La 17 ani era la Espanyol
∞ s-a născut pe 8 iulie 1990 în Piatra Neamţ
∞ a început fotbalul la şapte ani, la Ceahlăul, sub comanda lui Constantin Pancu
∞ la 13 ani a fost transferat de Şcoala de Fotbal "Ardealul", acolo unde a fost coleg cu Mihai Răduţ şi Vlad Chiricheş
∞ la 17 ani, în 2007, a fost cumpărat de Espanyol, club pentru care a jucat 2 ani la juniori şi un an la echipa a doua. În ultimul an de contract a fost împrumutat la CF Badalona
∞ Sezonul 2010/2011 l-a petrecut accidentat. A stat patru luni pe bară din cauza unei fracturi la piciorul stâng, apoi alte 3 luni după o fisură la al 5-lea metatarsian al piciorului drept
∞ a fost cumpărat definitiv de Pandurii în vara lui 2011 şi a apucat să joace 19 partide

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.