Fostul star al lui Juve ştie cum pot lua "câinii" titlul: "Lucrăm la psihicul jucătorilor" Cum va arăta noul staff tehnic al lui Dinamo

11 apr 2012 3901 afişări Liga 1
Fostul star al lui Juve ştie cum pot lua "câinii" titlul: "Lucrăm la psihicul jucătorilor" Cum va arăta noul staff tehnic al lui Dinamo Fostul star al lui Juve ştie cum pot lua "câinii" titlul: "Lucrăm la psihicul jucătorilor"
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Alessandro Birindelli (37 de ani), fost jucător la Juventus timp de 11 sezoane, va fi secundul lui Dario Bonetti la Dinamo. Retras de pe teren în 2010, italianul este sigur că cel mai mult trebuie lucrat la psihicul jucătorilor, afectat după ultimele meciuri.

Ştiaţi ceva despre fotbalul românesc înainte să veniţi la Dinamo?

Poate vă surprinde, dar sunt la curent cu ce se întâmplă în România şi mi se pare că aveţi un campionat tot mai puternic. Înainte nu erau decât două echipe mari: Dinamo şi Steaua. Acum, lucrurile s-au echilibrat şi sunt multe formaţii care pot câştiga orice meci.

Cum vi se pare Dinamo?

O echipă foarte bună, pentru că aici sunt mulţi jucători de valoare, precum Alexe sau Marius Niculae! Noi avem de lucrat mai mult la psihicul lor, deoarece trec printr-o perioadă mai dificilă din punct de vedere al rezultatelor şi asta îi afectează.

"Viaţă extrasportivă exemplară"

Aţi jucat 11 ani la un nivel înalt. Ce planuri aveţi, alături de Dario Bonetti, la Dinamo?

Am câştigat numeroase trofee cu Juventus ca jucător, iar de la cariera de antrenor îmi doresc aceleaşi lucruri. Primii paşi sunt obţinerea titlului cu Dinamo în 2012 şi calificarea în Liga Campionilor. Ştiu că echipa nu a mai participat în această competiţie, dar acum este momentul.

Ce aţi implementa în campionatul românesc, din experienţa acumulată ca jucător?

Filosofia mea e simplă: o cât mai bună pregătire psihologică a jucătorilor. La acest nivel, valoarea fotbaliştilor nu diferă foarte mult. Totul ţine de mentalitate şi de felul în care îşi petrec viaţa extrasportivă. Dacă în timpul liber stai prin cluburi de noapte şi baruri, în mod sigur randamentul tău va avea de suferit.

Birindelli a disputat şi două finale de Liga Campionilor cu Juventus: 0-1 cu Real Madrid în 1998, a fost doar rezervă, respectiv 0-0 (2-3) cu Milan, meci în care a intrat în minutul 42 în locul lui Igor Tudor. El şi cu Del Piero au transformat penalty-urile pentru Juve

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.