Finanțatorul nu mai e finanțator! Deși s-a erijat până acum în patron sau finanțator al clubului Poli Iași, Horia Sabo se contrazice singur și anunță că nu pleacă din Copou: „Vă spun din start că nu renunț!”

Autor: Narcis Pohoata Publicat: 16 Jan. 2019, 17:01 Actualizat: 16 Jan. 2019, 17:02 Liga 1

Directorul general al Politehnicii Iași, Horia Sabo, a organizat, miercuri, o conferință de presă în care a dorit să puncteze câteva aspecte legate de contractul său de asociere cu clubul din Copou. Concluzia trasă încă din start a fost aceea că nu va pleca de la Iași și că dreptatea va fi dată de către instanță. Și nu acum, ci în următorii ani.

Sabo a început conferința prin a anunța că nu renunță la asocierea cu Poli Iași. „Vreau să lămuresc câteva aspecte și să vă spun care este viitorul acestei asocieri și încep prin a vă spune că nu renunț. Nu renunț la contractul pe care l-am făcut. Nu renunț, fiindcă acel contract nu este facultativ. E un contract făcut pe cinci ani, cu anumite criterii de performanță și poate fi reziliat numai în acel moment. Am încercat în cel de-al 12-lea ceas să mediez pe cale amiabilă acest conflict, am invitat atât Consiliul Director, cât și primarul Mihai Chirica la o întâlnire, dar nu a venit nimeni. Și în acest context, doar instanța, acolo unde va ajunge dosarul, mai poate face lumină în această dispută. Nu am niciun dubiu că nu voi câștiga în instanță, pentru că este un contract clar, pe care l-am respectat”, a declarat Horia Sabo, care a explicat cum a ajuns să semneze contractul de asociere cu Poli Iași: „Am fost invitat la Primărie pentru o discuție pe marginea clubului. Am venit, fiind convins că este de vânzare, dar mi s-a spus că nu este de vânzare. Prin urmare, am plecat. Apoi am fost invitat din nou la Primărie, cu o propunere concretă, de asociere, prin care eu preiau managementul și dacă este nevoie de bani suplimentari, să îi pun eu. Și nici atunci nu am fost de acord și am plecat. De atunci, timp de două luni de zile a sunat telefonul meu în continuu să vin la această echipă. În urma mesajelor cu zecile primite, am făcut o ofertă concretă, în care am spus clar că nu mă oblig să aduc nici măcar un leu, decât dacă este necesară treaba asta. Am bătut atunci palma cu primarul Mihai Chirica și a doua zi am semnat contractul. Nu este obligația mea de a băga bani, nu am vrut să fac treaba asta, pentru că era o descoperire financiară uriașă față de un bun pe care nu-l deții. Este un contract de management, nu un contract de finanțare. Și care orice manager, trebuie să-și asigure bugetul, nu să aștepte pomeni sau ajutoare de stat. Nu asta face un manager, ci își asigură singur bugetul. Eu cred că aș fi putut lucra în continuare cu membrii Comitetului Director, dar ei sunt o prelungire a voinței primarului Mihai Chirica. Eu sunt dispus în continuare să continui. Am disponibilitatea să discut în continuare”.

„Contractul a fost încălcat încă din luna noiembrie, prin limitarea atribuțiilor directorului general de către asociatul meu. În acest context, am asigurat din nou banii pentru club, am făcut o infuzie de capital. De ce sub formă de împrumut? Pentru că era singura formă legală. Și dacă ar fi fost clubul meu, tot sub formă de împrumut aș fi dat bani. Vorbim de niște bani care nu devin nerambursabili. De ce garanțiile din drepturile TV? Pentru că deja contractul era încălcat flagrant. Nu am avut niciun fel de garanție în contract că o să mi se dea banii înapoi. Așa cum scrie în contract. Și atunci trebuia niște garanții suplimentare. Asociatul meu a spus la prima conferință de presă, din luna iunie, că clubul intra în colaps financiar în august-septembrie. Suntem în luna ianuarie, și cât timp clubul a fost sub managementul meu, totul a fost plătit. Pe toate palierele s-au luat soluții de management. A fost asigurată o stabilitate financiară efectivă”, a continuat Sabo. Dar cu ce bani am adăuga noi? Cu banii din drepturile TV în marea majoritate.

„Eu nu sunt patron sau finanțator, ci manager”

Sabo a amenințat că toate documentele și transferurile efectuate în această perioadă ar putea fi nule. De asemenea, directorul general s-a contrazis singur, afirmând că nu este finanțator al clubului, ci un manager.

„Decizii se impun și mă aștept ca în maximum 30 de zile să am din nou drepturi depline la club și voi lua din nou decizii, dar nu pe bază de ranchiună. Le voi lua pe criterii de performanță financiară. Atâta timp cât stabilitatea financiară este asigurată de acest management, este normal ca acest management să fie remunerat. Să ne înțelegem, eu nu am venit aici ca patron. Dacă aș fi fost patron, clubul era în proprietatea mea. Eu am venit pe o formulă de management să asigur stabilitate financiară. Acest contract are doar clauze de management, nu are clauze de investiție. Acesta este contractul negociat cu primarul Chirica și semnat după aceea de Comitetul Director. Am negociat cu primarul pentru faptul că, probabil, a considerat că are și dânsul un drept moral asupra acestui club. Mă aștept ca în 30-40 de zile, așa cum spun avocații, să reintru cu drepturi depline la club, iar această decizie va afecta clubul. Acum este un vid managerial la club. Uitați-vă cum a fost organizat cantonamentul, cum a fost gestionată relația cu FCSB, în privința transferului cu Cristea și cum s-a derulat acest transfer de familie. Îi avertizez pe toți, că există șansa foarte mare ca deciziile sau actele emise în această perioadă de către club să fie lovite de nulitate”, a transmis Sabo.

Nu-l mai vrea nimeni, dar nu renunță la contract 

Întrebat de ce nu renunță la asociere, în condițiile în care nu-l mai vrea nimeni de la Iași, Sabo a răspuns: „Nu renunț, fiindcă nu sunt dispus să plec pe ușa din spate. Contractul nu este facultativ. Eu mi-a făcut niște socoteli care se întind pe durata a cinci ani. A fost semnat tocmai pentru ca o parte să nu se poată răzgândi. Contractul a fost negociat linie cu linie. Contractul negociat de Primărie a fost după modelul celui de la Craiova. În instanță nu pot pierde în 30-40 de zile, ci peste câțiva ani. Eu pot obține în instanță acum un document care să stopeze abuzurile din partea asociatului meu. Sentința va fi de durată. Contractul este în vigoare. Nu ne putem juca. Dacă voi fi dat afară de la club, urmez cursul instanței. Este o încă încălcare a contractului. Pe mine asta mă ajută. Am rămas foarte uimit că ei au încălcat flagrant contractul”, a mai spus Sabo, care a respins varianta unei despărțiri amiabile: „Am deschis procesul și nu mai iau în calcul o despărțire amiabilă. În baza acesui contract lucrez acolo. Puteam să spun de la început că plec, nu mă vrea lumea, dar am un contract”.

Câți bani a adus la club

Horia Sabo a explicat și câți bani a adus la club din vară și până acum și cât va mai vira în conturi până la sfârșiul sezonului.

„Fals că am cheltuit mai mult decât am adus. Eu nu am avut niciodată vreo obligație de a aduce bani. Nu a existat niciun moment această discuție. Probabil orgoliul meu a lăsat această idee de investitor să meargă mai departe. Dar eu sunt un manager, nu un investitor. Și ca orice manager trebuie să-și asigure bugetul, nu să aștepte ajutor de stat. Nu am spus niciodată că sunt patron sau investitor. Probabil nu am negat asta din orgoliu. Am spus că voi aduce 800.000 de euro la club, dar până la sfârșitul sezonului. Nu s-a terminat. Până acum am adus vreo 270.000 de euro și 100.000 de euro barter aproximativ. Până la sfârșitul returului va intra în club diferența până la 430.000 de euro, urmând ca pe parcursul anului acestuia să intre în club diferența până la 1,8 milioane de euro, contracte în derulare”, mai declarat Sabo.

Sabo a încheiat conferința de presă recunoscând că blocarea salariilor după victoria de la Astra a fost o greșeală de management: „A fost o decizie greșită, da”.

Autor: Narcis Pohoata Publicat: 16 Jan. 2019, 17:01 Actualizat: 16 Jan. 2019, 17:02 Liga 1
Pe aceeași temă
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A ales să 😢'
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A ales să 😢'
Ce se ascunde în spatele declinului Yakuza, temuta organizaţie mafiotă japoneză
Ce se ascunde în spatele declinului Yakuza, temuta organizaţie mafiotă japoneză
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului  pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
VIDEO epic: Meci fantastic intre Tyson si Roy Jones Jr.! Tyson s-a intors dupa 15 ani: „Trebuia sa castig”
VIDEO epic: Meci fantastic intre Tyson si Roy Jones Jr.! Tyson s-a intors dupa 15 ani: „Trebuia sa castig”
Ce se întâmplă dacă nu te epilezi. De ce sunt partidele de amor mai intense
Ce se întâmplă dacă nu te epilezi. De ce sunt partidele de amor mai intense
Anunţ despre Mihai Budeanu. Fusese diagnosticat cu COVID şi se afla în stare critică, la Terapie Intensivă
Anunţ despre Mihai Budeanu. Fusese diagnosticat cu COVID şi se afla în stare critică, la Terapie Intensivă
Streinu Cercel a explodat. E o făcătură. A spus adevărul la finalul pandemiei
Streinu Cercel a explodat. E o făcătură. A spus adevărul la finalul pandemiei
Exclusiv. Ce se întâmplă în aceste momente cu Anamaria Prodan. Dezvăluiri făcute de o persoană apropiată
Exclusiv. Ce se întâmplă în aceste momente cu Anamaria Prodan. Dezvăluiri făcute de o persoană apropiată
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Începe războiul? Tensiuni maxime între două puteri nucleare. Una dintre ele tocmai și-a provocat grav rivala de moarte
Începe războiul? Tensiuni maxime între două puteri nucleare. Una dintre ele tocmai și-a provocat grav rivala de moarte
😱 Prezentatoarea de la Antena 1 este însărcinată din nou
😱 Prezentatoarea de la Antena 1 este însărcinată din nou
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un ofițer superior. Lista completă
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un ofițer superior. Lista completă
O companie vrea să revoluţioneze piaţa muncii din România
O companie vrea să revoluţioneze piaţa muncii din România
Cum te poți îmbolnăvi stând în casă. Praful și chimicalele la care ești expus zi de zi în confortul locuinței
Cum te poți îmbolnăvi stând în casă. Praful și chimicalele la care ești expus zi de zi în confortul locuinței
90% dintre șoferi nu știu să răspundă la această întrebare!
90% dintre șoferi nu știu să răspundă la această întrebare!
După ce soţia i-a murit, bărbatul s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste un obiect ascuns și a trecut de la durere la mânie
După ce soţia i-a murit, bărbatul s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste un obiect ascuns și a trecut de la ...
Imagini INTERZISE cardiacilor! Vedete prinse în timp ce făceau amor în public
Imagini INTERZISE cardiacilor! Vedete prinse în timp ce făceau amor în public
Declaraţie superbă despre ce a însemnat Maradona: Bulgarul Berbatov l-a descris într-un cuvânt
Declaraţie superbă despre ce a însemnat Maradona: Bulgarul Berbatov l-a descris într-un cuvânt
Iohannis, descoperire surpriză. După 6 ani de mandat, preşedintele a făcut anunţul
Iohannis, descoperire surpriză. După 6 ani de mandat, preşedintele a făcut anunţul
Flavia Mihășan este gravidă pentru a doua oară. „Spre deosebire de prima sarcină, de data asta...”
Flavia Mihășan este gravidă pentru a doua oară. „Spre deosebire de prima sarcină, de data asta...”
Ultima postare a lui Maradona pe Facebook
Ultima postare a lui Maradona pe Facebook
De ce ar trebui să-ți îmbraci cheia de la mașină în staniol?
De ce ar trebui să-ți îmbraci cheia de la mașină în staniol?
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu zici că e aceeași femeie
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu zici că e aceeași femeie
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Fosta gimnastă arată fabulos la 30 de ani
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Fosta gimnastă arată fabulos la 30 de ani
Are sau nu Oana Zăvoranu operații estetice! Vedeta a dat cărțile pe față: „Ați auzit, urâtelor”
Are sau nu Oana Zăvoranu operații estetice! Vedeta a dat cărțile pe față: „Ați auzit, urâtelor”