Finanțatorul nu mai e finanțator! Deși s-a erijat până acum în patron sau finanțator al clubului Poli Iași, Horia Sabo se contrazice singur și anunță că nu pleacă din Copou: „Vă spun din start că nu renunț!”

Finanțatorul nu mai e finanțator! Deși s-a erijat până acum în patron sau finanțator al clubului Poli Iași, Horia Sabo se contrazice singur și anunță că nu pleacă din Copou:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Directorul general al Politehnicii Iași, Horia Sabo, a organizat, miercuri, o conferință de presă în care a dorit să puncteze câteva aspecte legate de contractul său de asociere cu clubul din Copou. Concluzia trasă încă din start a fost aceea că nu va pleca de la Iași și că dreptatea va fi dată de către instanță. Și nu acum, ci în următorii ani.

Sabo a început conferința prin a anunța că nu renunță la asocierea cu Poli Iași. „Vreau să lămuresc câteva aspecte și să vă spun care este viitorul acestei asocieri și încep prin a vă spune că nu renunț. Nu renunț la contractul pe care l-am făcut. Nu renunț, fiindcă acel contract nu este facultativ. E un contract făcut pe cinci ani, cu anumite criterii de performanță și poate fi reziliat numai în acel moment. Am încercat în cel de-al 12-lea ceas să mediez pe cale amiabilă acest conflict, am invitat atât Consiliul Director, cât și primarul Mihai Chirica la o întâlnire, dar nu a venit nimeni. Și în acest context, doar instanța, acolo unde va ajunge dosarul, mai poate face lumină în această dispută. Nu am niciun dubiu că nu voi câștiga în instanță, pentru că este un contract clar, pe care l-am respectat”, a declarat Horia Sabo, care a explicat cum a ajuns să semneze contractul de asociere cu Poli Iași: „Am fost invitat la Primărie pentru o discuție pe marginea clubului. Am venit, fiind convins că este de vânzare, dar mi s-a spus că nu este de vânzare. Prin urmare, am plecat. Apoi am fost invitat din nou la Primărie, cu o propunere concretă, de asociere, prin care eu preiau managementul și dacă este nevoie de bani suplimentari, să îi pun eu. Și nici atunci nu am fost de acord și am plecat. De atunci, timp de două luni de zile a sunat telefonul meu în continuu să vin la această echipă. În urma mesajelor cu zecile primite, am făcut o ofertă concretă, în care am spus clar că nu mă oblig să aduc nici măcar un leu, decât dacă este necesară treaba asta. Am bătut atunci palma cu primarul Mihai Chirica și a doua zi am semnat contractul. Nu este obligația mea de a băga bani, nu am vrut să fac treaba asta, pentru că era o descoperire financiară uriașă față de un bun pe care nu-l deții. Este un contract de management, nu un contract de finanțare. Și care orice manager, trebuie să-și asigure bugetul, nu să aștepte pomeni sau ajutoare de stat. Nu asta face un manager, ci își asigură singur bugetul. Eu cred că aș fi putut lucra în continuare cu membrii Comitetului Director, dar ei sunt o prelungire a voinței primarului Mihai Chirica. Eu sunt dispus în continuare să continui. Am disponibilitatea să discut în continuare”.

„Contractul a fost încălcat încă din luna noiembrie, prin limitarea atribuțiilor directorului general de către asociatul meu. În acest context, am asigurat din nou banii pentru club, am făcut o infuzie de capital. De ce sub formă de împrumut? Pentru că era singura formă legală. Și dacă ar fi fost clubul meu, tot sub formă de împrumut aș fi dat bani. Vorbim de niște bani care nu devin nerambursabili. De ce garanțiile din drepturile TV? Pentru că deja contractul era încălcat flagrant. Nu am avut niciun fel de garanție în contract că o să mi se dea banii înapoi. Așa cum scrie în contract. Și atunci trebuia niște garanții suplimentare. Asociatul meu a spus la prima conferință de presă, din luna iunie, că clubul intra în colaps financiar în august-septembrie. Suntem în luna ianuarie, și cât timp clubul a fost sub managementul meu, totul a fost plătit. Pe toate palierele s-au luat soluții de management. A fost asigurată o stabilitate financiară efectivă”, a continuat Sabo. Dar cu ce bani am adăuga noi? Cu banii din drepturile TV în marea majoritate.

„Eu nu sunt patron sau finanțator, ci manager”

Sabo a amenințat că toate documentele și transferurile efectuate în această perioadă ar putea fi nule. De asemenea, directorul general s-a contrazis singur, afirmând că nu este finanțator al clubului, ci un manager.

„Decizii se impun și mă aștept ca în maximum 30 de zile să am din nou drepturi depline la club și voi lua din nou decizii, dar nu pe bază de ranchiună. Le voi lua pe criterii de performanță financiară. Atâta timp cât stabilitatea financiară este asigurată de acest management, este normal ca acest management să fie remunerat. Să ne înțelegem, eu nu am venit aici ca patron. Dacă aș fi fost patron, clubul era în proprietatea mea. Eu am venit pe o formulă de management să asigur stabilitate financiară. Acest contract are doar clauze de management, nu are clauze de investiție. Acesta este contractul negociat cu primarul Chirica și semnat după aceea de Comitetul Director. Am negociat cu primarul pentru faptul că, probabil, a considerat că are și dânsul un drept moral asupra acestui club. Mă aștept ca în 30-40 de zile, așa cum spun avocații, să reintru cu drepturi depline la club, iar această decizie va afecta clubul. Acum este un vid managerial la club. Uitați-vă cum a fost organizat cantonamentul, cum a fost gestionată relația cu FCSB, în privința transferului cu Cristea și cum s-a derulat acest transfer de familie. Îi avertizez pe toți, că există șansa foarte mare ca deciziile sau actele emise în această perioadă de către club să fie lovite de nulitate”, a transmis Sabo.

Nu-l mai vrea nimeni, dar nu renunță la contract 

Întrebat de ce nu renunță la asociere, în condițiile în care nu-l mai vrea nimeni de la Iași, Sabo a răspuns: „Nu renunț, fiindcă nu sunt dispus să plec pe ușa din spate. Contractul nu este facultativ. Eu mi-a făcut niște socoteli care se întind pe durata a cinci ani. A fost semnat tocmai pentru ca o parte să nu se poată răzgândi. Contractul a fost negociat linie cu linie. Contractul negociat de Primărie a fost după modelul celui de la Craiova. În instanță nu pot pierde în 30-40 de zile, ci peste câțiva ani. Eu pot obține în instanță acum un document care să stopeze abuzurile din partea asociatului meu. Sentința va fi de durată. Contractul este în vigoare. Nu ne putem juca. Dacă voi fi dat afară de la club, urmez cursul instanței. Este o încă încălcare a contractului. Pe mine asta mă ajută. Am rămas foarte uimit că ei au încălcat flagrant contractul”, a mai spus Sabo, care a respins varianta unei despărțiri amiabile: „Am deschis procesul și nu mai iau în calcul o despărțire amiabilă. În baza acesui contract lucrez acolo. Puteam să spun de la început că plec, nu mă vrea lumea, dar am un contract”.

Câți bani a adus la club

Horia Sabo a explicat și câți bani a adus la club din vară și până acum și cât va mai vira în conturi până la sfârșiul sezonului.

„Fals că am cheltuit mai mult decât am adus. Eu nu am avut niciodată vreo obligație de a aduce bani. Nu a existat niciun moment această discuție. Probabil orgoliul meu a lăsat această idee de investitor să meargă mai departe. Dar eu sunt un manager, nu un investitor. Și ca orice manager trebuie să-și asigure bugetul, nu să aștepte ajutor de stat. Nu am spus niciodată că sunt patron sau investitor. Probabil nu am negat asta din orgoliu. Am spus că voi aduce 800.000 de euro la club, dar până la sfârșitul sezonului. Nu s-a terminat. Până acum am adus vreo 270.000 de euro și 100.000 de euro barter aproximativ. Până la sfârșitul returului va intra în club diferența până la 430.000 de euro, urmând ca pe parcursul anului acestuia să intre în club diferența până la 1,8 milioane de euro, contracte în derulare”, mai declarat Sabo.

Sabo a încheiat conferința de presă recunoscând că blocarea salariilor după victoria de la Astra a fost o greșeală de management: „A fost o decizie greșită, da”.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup