Final de Oscar în play-out! Pandurii retrogradează, Timișoara merge la baraj, Concordia se salvează! Nebunie în Moldova: gorjenii au murit, au înviat și au fost „uciși” de un gol primit în minutul 90+4

Autor: Ciprian Poloni Publicat: 04 Jun. 2017, 23:08 Actualizat: 04 Jun. 2017, 23:09 Liga 1

Concordia Chiajna s-a salvat de la retrogradare, ACS Poli a obținut locul de baraj, iar Pandurii merge în Liga 2, alături de ASA, la capătul unei etape nebune! Timișorenii și gorjenii au terminat play-out-ul la egalitate de puncte, 27, dar echipa lui Ionuț Popa merge la baraj grație avantajului dat de rotunjirea punctelor înainte de startul părții a doua a sezonului.

Lupta pentru evitarea retrogradării s-a dat până în ultimul minut al ultimei etape și s-a lăsat cu o dramă de nedescris pentru Pandurii Târgu Jiu. Înaintea etapei, gorjenii aveau cea mai bună poziție, plecând la drum de pe locul cinci din play-out, ultimul care asigura rămânerea în Liga 1, dar lucrurile au mers cum nu se poate mai prost pentru Stoican și elevii lui.

La Pitești, Chiajna a deschis scorul devreme, prin Grădinaru, în minutul șase și și-a făcut meciul mult mai ușor. Imediat, la Mediaș, Eric a transformat o lovitură liberă și a înfipt un pumnal în inima Timișoarei. La 10 minute distanță, același brazilian a făcut 2-0, iar drumul lui Ionuț Popa părea că se înfundă. În tot acest timp, Pandurii a arătat un joc defensiv la Botoșani și a părut că e mulțumită de modul în care decurge ultimul episod al Ligii 1.

Înainte de pauză, Popovici a redat speranța Timișoarei și a strâns scorul la Mediaș, dar gorjenii erau încă la mâna lor, având nevoie să țină de rezultat pentru a prinde barajul. După minutul 81 a început nebunia, iar Pandurii a devenit marea perdantă.

Mai întâi Mailat a egalat la Mediaș, în minutul 81, iar ACS Poli mai avea nevoie de un gol pentru a se salva sau de o înfrângere a Pandurilor. La Pitești, Chiajna s-a văzut de joc și a închis meciul, iar drama a apărut în Moldova. În minutul 87, Golofca a luat o cursă pe cont propriu și a deschis scorul, declanșând alarma. La trei minute distanță, fundașul Florin Ilie a egalat și a transformat finalul într-o adevărată nebunie, dar thriller-ul nu avea să se oprească aici. În al patrulea minut de prelungire, Hergheligiu a pasat pentru Lorand Fulop, iar fratele mai mic al familiei Fulop a marcat, asigurându-le dramatic un bilet spre Liga 2 gorjenilor.

S-a terminat 2-1 la Botoșani, iar startul sărbătorii a fost dat la Pitești și la Mediaș. Pandurii retrogradează alături de ASA, după un sezon dominat de probleme financiare, în timp ce Chiajna rămâne în Liga 1, iar ACS Poli așteaptă barajul cu UTA Arad.

Clasamentul final din play-out:


FC Voluntari – Concordia Chiajna 0-1 (Grădinaru 6)

  • FC Voluntari: Balauru – Maftei, Balaur, Achim, Acsinte – Tăbăcariu (G. Deac 46) , Lazăr – Căpățână (Voduț 45), Marinescu, Popadiuc (P. Ivanovici 74) – Ad. Bălan
  • Concordia: Bălgrădean – Melinte, Dobrosavlevici, Albu (Koenders 52), Fota – Deaconu, Costin – Serediuc (V. Munteanu 76), Cristescu, Grădinaru – Pena

FC Botoșani – Pandurii Târgu Jiu 2-1 (Golofca 87, L. Fulop 90+4 / F. Ilie 90+1)

  • FC Botoșani: Cobrea – Patache, Burcă, Tincu, Mușat – Vașvari, Bordeianu (Endrick 71) – M. Roman, Moruțan (L. Fulop 51), Golofca – Kuku (Hergheligiu 84)
  • Pandurii: Popescu – Negoiță, Ene (F. Ilie 85), Erico, Bușu – Cioinac, Zaina – Firțulescu, Păcurar, Hlistei (Hamed 62) – Negruț (Pârcălabu 80)

Gaz Metan Mediaș – ACS Poli Timișoara 2-2 (Eric 13, 23 / Al. Popovici 37, Mailat 81)

  • Gaz Metan: Greab – Crețu, Trtovac, Akaki, Buzean – Bic, Danci – Munteanu, Eric, Buziuc (Romeo 69) – Olaru (Curtean 78)
  • ACS Poli Curileac – Străuț (Șeroni 85), Bocșan, Cânu, Neagu – Soljic (Doman 75), Artean – Bărbuț, Croitoru, Fucek (Mailat 29) – Popovici

22:57 FINAL DE MECI LA BOTOȘANI! Pandurii retrogradează direct după ce primește un gol în minutul 90+4 și după un scenariu demn de un thriller excelent! ACS Poli merge la baraj, se va bate cu UTA, iar Concordia Chiajna se salvează!


22:53 GOOOOL! GOOOOL BOTOȘANI! Herghelegiu pasează perfect în careu, Lorand Fulop apare și pune latul și bate cuiul în coșciugul Pandurilor în minutul 90+4! S-au terminat meciurile de la Pitești și Mediaș, Timișoara și Chiajna sărbătores, în timp ce la Botoșani jucătorii celor două echipe se iau la bătaie și Mihai Roman e eliminat. Mai sunt trei minute din meciul de la Botoșani și Pandurii e în „B”!


22:50 GOL PANDURII! Ce scenariu avem! Cioinac aruncă mingea în careu, Florin Ilie, introdus pe teren în minutul 87, se înalță și reia cu capul, iar lovitura sa e suficient de bună pentru a restabili egalitatea! E minutul 91 la Botoșani, iar la acest scor Timișoara e picată!


22:48 GOL BOTOȘANI! Cătălin Golofca ia o acțiune frumoasă pe cont propriu, pătrunde dintr-un unghi greu, finalizează pe sub Popescu și deonează bomba! Pandurii pică pe locul retrogradabil direct, iar ACS Poli merge la baraj grație rotunjirii punctelor înaintea play-out-ului! Dar mai sunt câteva minute.


22:39 GOL MAILAT ȘI POLI SPERĂ‚! Popovici iese din nou la rampă, creeează o acțiune frumoasă în partea stângă, centrează perfect în careu, iar Mailat nu face decât să apară la bara a doua și să înscrie. E 2-2 la Mediaș, iar Poli mai are nevoie de un gol pentru un miracol.


22:30 Mai sunt 20 de minute din acest sezon al Ligii 1, iar lucrurile par din ce în ce mai clare pentru ACS Poli. Timișorenii au nevoie de două goluri pentru a spera, dar cursul jocului nu-i ajută deloc.

Pandurii riscă destul de puțin, în timp ce la Pitești apar tragerile de timp.


22:18 Jocul ofensiv al Concordiei le permite adversarilor să scape pe un contraatac rapid, Popadiuc scapă singur cu Bălgrădean, dar finalizează slab și-i permite fostului dinamovist să respingă cu piciorul.


22:14 Concordia e singura „retrogradabilă” care joacă la un nivel bun. Ilfovenii mai au o șansă excelentă, dar Pena dă pe lângă minge dintr-o poziție excelentă și completează, astfel, un meci al nereușitelor.

Pandurii tremură în Moldova, iar Kuku trece pe lângă deschiderea scorului. Cât despre Poli, echipa lui Ionuț Popa nu-și creează mari șanse de gol, chiar dacă Gaz Metan a făcut un mic pas în spate.


22:07 Ocazie imensă pentru FC Botoșani! Bordeianu saltă mingea peste apărarea Pandurilor, Golofca preia superb și șutează din prima, dar Popescu lasă o mână salvatoare și reușește un reflex prin care ține în viață șansele echipei sale.


22:04 S-au reluat cele trei meciuri, iar singurul antrenor care a schimbat la pauză e Claudiu Niculescu. Aripa Căpățână și închizătorul Tăbăcariu au rămas la vestiare, iar locurile le-au fost luate de Voduț și Gabriel Deac. O schimbare post pe post, una ofensivă și o schimbare de sistem, pentru că Voluntariul trece din 4-2-3-1 la 4-4-2.


21:49 Pauză pe cele trei stadioane. Concordia are cele mai multe opțiuni în acest moment, dar un gol al Pandurilor poate da peste cap orice calcul. Timișoara joacă rolul victimei sigure, din păcate pentru parcursul incredibil al lui Ionuț Popa.


21:45 Pandurii are prima șansă importantă în minutul 43, când Păcurar ratează cu doar câțiva centimetri o centrare perfectă a lui Firțulescu. Concordia vrea să rezolve rapid meciul cu FC Voluntari, dar Pena ratează șansa unui 2-0. La Pitești, Gaz Metan continuă să producă fotbal, iar Munteanu ratează din poziție de unu vs. unu cu Curileac. Timișoara trebuie să riște, iar asta se va vedea în spațiile din defensivă.


21:41 GOL TIMIȘOARA! Alexandru Popovici, atacantul care a marcat o dublă etapa trecută, a săpat singur spre poartă, l-a driblat elegand pe Greab, a înscris fără emoții și a redat speranțele echipei sale.

În Moldova, meciul e foarte echilibrat, iar FC Botoșani nu arată chiar ca o echipă neinteresată de meci. La Pitești, ritmul partidei a scăzut, pentru că Concordia are de apărat un scor la care rămâne sigur în Liga 1.


21:26 GOL GAZ METAN! Olaru recuperează o minge la mijlocul terenului, pasează perfect pentru Eric, iar brazilianul reușește dubla după o execuție în stilul lui Henry, la colțul lung, pe lângă portar. Timișoara e într-o situație dramatică, iar Concordia are nevoie de un rezultat de egalitate pentru a fi sigură măcar de locul de baraj.


21:14 GOL GAZ METAN! Eric de Oliveira mai oferă o mostră a talentului incontestabil, bate excepțional o lovitură liberă de la 22 de metri, pune mingea în vinclu și Curileac nu mai poate face nimic. Situația timișorenilor e foarte, foarte complicată după primul sfert de oră.


21:08 GOL CONCORDIA! Serediuc ia o acțiune de la mijlocul terenului, centrează în careu și mingea e respinsă până la Cristescu, al cărui șut e blocat de un fundaș advers. Concordia are noroc, balonul ajunge la Grădinaru, iar fostul stelist îl învinge pe Balauru cu o execuție cu dreptul, la colțul lung. Chiajna e salvată în acest moment!


21:00 Au început cele trei meciuri, iar peste 90 de minute vom afla cine retrogradează, cine mai stă un an în Liga 1 și cine primește șansa barajului.


ASA Târgu Mureș e singura echipă retrogradată matematic înainte de ultima rundă. Partidele Gaz Metan – ACS Poli, FC Botoșani – Pandurii și Voluntari – Concordia se vor disputa în paralel, duminică, de la 21:00

Pandurii Târgu Jiu, ACS Poli Timișoara și Concordia Chiajna sunt despărțite de un singur punct în subsolul clasamentului, pe locurile 5,6 și 7 din play-out, cu trupa gorjeană în avantaj (27 de puncte, față de 26 câte au celelalte două echipe).

Locul 5 asigură menținerea în Liga 1, în timp ce ocupanta locului 6 va fi nevoită să dispute un baraj de menținere/retrogradare cu ocupanta locului 3 din Liga 2, UTA Bătrâna Doamnă.


ACS Poli, avantajată în caz de egalitate de puncte. Toate calculele

În cazul în care două sau toate cele trei echipe vor încheia sezonul la egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare va fi cel al rotunjirii punctelor la finalul sezonului regulat, caz în care ACS Poli Timișoara ar fi avantajată. Bănățenii au încheiat campionatul regulat cu punctaj par, deci punctajul din play-out nu a fost rotunjit în plus, cum s-a întâmplat în cazul celor de la Pandurii și Chiajna. În ceea ce privește departajarea între ultimele două, va fi luat în calcul al doilea criteriu: meciurile directe din play-out, unde gorjenii au avantaj (Pandurii s-a impus în ambele confruntări, scor 1-0 și 3-2). Astfel, dacă cele 3 încheie sezonul la egalitate de puncte, ACS Poli va scăpa de retrogradare, iar Pandurii va ajunge la baraj, în timp ce Chiajna va merge în Liga a II-a.


CLASAMENT PLAY-OUT

Calculele pentru Pandurii sunt simple: gorjenii vor fi siguri de menținerea în Liga 1 doar în cazul unei victorii în partida cu FC Botoșani, din deplasare. La orice alt rezultat, elevii lui Stoican vor depinde de jocul rezultatelor și vor avea nevoie de ajutor în celelalte meciuri.

Gorjenii se pot deci salva și în cazul unui egal (dacă ACS Poli și Concordia nu câștigă) sau la o înfrângere (dacă ACS Poli pierde, iar Concordia face cel mult egal).

ACS Poli va fi sigură de locul de baraj în cazul unei victorii cu Gaz Metan (deplasare), iar pentru a se salva direct cu o victorie trebuie ca Pandurii să nu câștige la Botoșani.

Timișorenii se pot salva direct și în cazul unui egal, dacă Concordia face cel mult egal, iar Pandurii pierde. Dacă ACS Poli va pierde cu Gaz Metan, mai poate spera doar la locul de baraj, cu condiția ca partida Voluntari – Chiajna să se încheie cu victoria gazdelor.

Concordia Chiajna se salvează direct doar în cazul unei victorii cu Voluntari, dar are nevoie ca Pandurii și ACS Poli să nu câștige. În cazul unui egal, ilfovenii mai pot spera la locul de baraj, dar au nevoie de o înfrângere a lui ACS Poli cu Gaz Metan.

Autor: Ciprian Poloni Publicat: 04 Jun. 2017, 23:08 Actualizat: 04 Jun. 2017, 23:09 Liga 1
Pe aceeași temă
Ți se rupe sufletul! Cum arată acum Mihaiță Neșu, la 9 ani de la accidentarea care l-a lăsat paralizat de la brâu în jos
Ți se rupe sufletul! Cum arată acum Mihaiță Neșu, la 9 ani de la accidentarea care l-a lăsat paralizat de la brâu în jos
Poveştile a doi militari români din lagărele sovietice: unul a rămas prizonier, celălalt a trădat
Poveştile a doi militari români din lagărele sovietice: unul a rămas prizonier, celălalt a trădat
Firea RENUNTA la Primaria Capitalei!? BOMBA anului in politica
Firea RENUNTA la Primaria Capitalei!? BOMBA anului in politica
Steven Spielberg sprijină decizia uneia dintre fiicele sale de a deveni actriţă porno
Steven Spielberg sprijină decizia uneia dintre fiicele sale de a deveni actriţă porno
RUPTURA TOATALA intre conducere si vestiar! Leo Messi RUPE TACEREA in cel mai TARE INTERVIU acordat: „A atacat jucatorii!”
RUPTURA TOATALA intre conducere si vestiar! Leo Messi RUPE TACEREA in cel mai TARE INTERVIU acordat: „A atacat jucatorii!”
Cum arată farfuria ideală de slăbit - explică nutriţionistul Ramona Duna
Cum arată farfuria ideală de slăbit - explică nutriţionistul Ramona Duna
Cum merge Dacia Duster cu motorul de MERCEDES. Merită banii?
Cum merge Dacia Duster cu motorul de MERCEDES. Merită banii?
TOP 50 Cele mai sexy femei din România. Incredibil pe ce loc se află Anamaria Prodan și Ramona Gabor
TOP 50 Cele mai sexy femei din România. Incredibil pe ce loc se află Anamaria Prodan și Ramona Gabor
VIDEO Bărbat stâlcit în bătaie la Arad de o armată de bodyguarzi, în plină stradă. Victima a încasat peste 50 de lovituri
VIDEO Bărbat stâlcit în bătaie la Arad de o armată de bodyguarzi, în plină stradă. Victima a încasat peste 50 de ...
Pregătiţi-vă, salariile explodeză! Industria unde salariile vor sări în aer. NU este în IT
Pregătiţi-vă, salariile explodeză! Industria unde salariile vor sări în aer. NU este în IT
De ce este BINE ca bărbaţii să ATINGĂ sânii femeilor. Beneficiul uriaş a fost confirmat acum de ştiinţă
De ce este BINE ca bărbaţii să ATINGĂ sânii femeilor. Beneficiul uriaş a fost confirmat acum de ştiinţă
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă lovitura anului şi îl vinde pe Coman direct în Premier League. Se face mutarea de zeci de milioane de euro
Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă lovitura anului şi îl vinde pe Coman direct în Premier League. Se face mutarea de ...
Andra, din nou însărcinată?! Vedeta dă cărțile pe față: Dezvăluiri despre relația cu Măruță
Andra, din nou însărcinată?! Vedeta dă cărțile pe față: Dezvăluiri despre relația cu Măruță
Anna Lesko, IMAGINI interzise minorilor! Vedeta a renunțat la haine și ... Fanii sunt în delir
Anna Lesko, IMAGINI interzise minorilor! Vedeta a renunțat la haine și ... Fanii sunt în delir
SOC in PSD! Sondaj DEVASTATOR pentru Ciolacu! Cat ar obtine PNL si USR la viitoarele ALEGERI
SOC in PSD! Sondaj DEVASTATOR pentru Ciolacu! Cat ar obtine PNL si USR la viitoarele ALEGERI
Este oficial: Un nou MILIARDAR în România. Este de-a dreptul spectaculos cum a dat lovitura
Este oficial: Un nou MILIARDAR în România. Este de-a dreptul spectaculos cum a dat lovitura
Nu e banc! Câți lei primește Vulpița pe zi ca să se facă de râs la Acces Direct
Nu e banc! Câți lei primește Vulpița pe zi ca să se facă de râs la Acces Direct
Această tânără a vrut să meargă cu bicicleta, dar era în fustă. A scos un obiect banal din portofel, iar ce a făcut după aceea este INCREDIBIL. Toată lumea a rămas uimită. „Aşa ceva nu am mai văzut!” [VIDEO]
Această tânără a vrut să meargă cu bicicleta, dar era în fustă. A scos un obiect banal din portofel, iar ce a făcut ...
Andreea Antonescu a fost amendată pentru apel fals. Motivul pentru care a sunat la 112
Andreea Antonescu a fost amendată pentru apel fals. Motivul pentru care a sunat la 112
George Burcea s-a dat de gol! Ce a putut să declare după ce a lipsit toată noaptea de acasă
George Burcea s-a dat de gol! Ce a putut să declare după ce a lipsit toată noaptea de acasă
Alexandra Stan și-a uimit din nou fanii. Cântăreața a postat pe Story o fotografie în care este goală – FOTO
Alexandra Stan și-a uimit din nou fanii. Cântăreața a postat pe Story o fotografie în care este goală – FOTO
ȘOCANT! Iubita lui Al Pacino s-a despărțit de el pentru că este bătrân și zgârcit. Incredibil ce a putut să spună despre iubitul actor
ȘOCANT! Iubita lui Al Pacino s-a despărțit de el pentru că este bătrân și zgârcit. Incredibil ce a putut să spună ...
APARIȚII SEXY! Care este secretul unui corp perfect? Aflăm TOTUL chiar de la vedete
APARIȚII SEXY! Care este secretul unui corp perfect? Aflăm TOTUL chiar de la vedete
N-o sa îți vină să crezi cine e noul român infectat cu coronavirus
N-o sa îți vină să crezi cine e noul român infectat cu coronavirus
Noua SKODA OCTAVIA are un preț imbatabil în România
Noua SKODA OCTAVIA are un preț imbatabil în România
FOTO. Vica Blochina i-a lăsat mască pe toți. 'Nea Piți, uită-te aici, frate…' Cum arată şi ce elastică este, la 44 de ani, fosta balerină
FOTO. Vica Blochina i-a lăsat mască pe toți. 'Nea Piți, uită-te aici, frate…' Cum arată şi ce elastică este, la ...
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
Câţi parteneri sexuali trebuie să ai pentru a nu creşte riscul de cancer
Câţi parteneri sexuali trebuie să ai pentru a nu creşte riscul de cancer