FCSB, sub presiune! Gigi Becali a spus "stop" transferului, iar fotbalistul are alte două oferte din Polonia şi Croaţia. De ce depinde mutarea la vicecampioana României

4 iul 2019 5536 afişări Liga 1
FCSB, sub presiune! Gigi Becali a spus "stop" transferului, iar fotbalistul are alte două oferte din Polonia şi Croaţia. De ce depinde mutarea la vicecampioana României DRAGOS PASCANEANU / MEDIAFAX FOTO

Transferul mijlocaşului central Aissa Laidouni (22 de ani), de la FC Voluntari la FCSB, e în "stand-by" momentan. Gigi Becali a lansat o ofertă, în valoare de 10.000 de euro pe lună pentru fotbalist, pe care nici nu s-a gândit că mijlocaşul şi impresarul său, Liubliana Nedelcu, nu o vor accepta. Totuşi, joi a anunţat în direct la TV că nu-l mai transferă pe francezul echipei din Ilfov. La câteva ore distanţă, Liubliana Nedelcu a venit cu mai multe detalii de la negocieri. 

Laidouni a devenit unul dintre cei mai atractivi fotbalişti din Liga 1 Betano, odată cu transferul său în vara lui 2018, iar în această perioadă ar urma să facă pasul la FCSB. Deşi Gigi Becali a lăsat de înţeles că a renunţat la această mutare, Liubliana Nedelcu şi Aissa Laidouni aşteaptă un răspuns la contraoferta lansată. 

Liubliana Nedelcu, reprezentant al francezilor Groupe USM în România, susţine că eventualul comision la semnătură pentru societatea pe care o reprezintă e discutabil, dar procentul dintr-un eventual transfer e obligariu. Mai presus de toate, impresarul susţine că doreşte ca Gigi Becali să fie de acord cu contraoferta lansată, care "nu e cu mult mai mare faţă decât ce a apărut": "Laidouni nu s-a înţeles cu ei. Au încercat prin interpuşi să vorbească cu el. Ei s-au înţeles cu FC Voluntari. Mi-au trimis o ofertă, am discutat cu Aissa despre ofertă. Laidouni are 6.000 de euro la Voluntari. Becali i-a făcut contrat de 10.000 de euro. Noi nu am ajuns să discutăm despre comision. Nu am cum să discut despre comision, dacă eu nu m-am înţeles pentru jucător. Procent i s-a cerut. Grupul USM cere mereu procent. Despre comision... ne-am înţeles mereu cu cluburile din România. Noi nu ne-am înţeles la contract. Comisionul la semntură e discutabil. Azi vom vorbi. 

USM nu ia bani din contractul fotbaliştilor. Martori sunt jucătorii cu care lucrăm. Nu e adevărat că s-au înţeles cu Laidouni. Dacă ei ne răspund la contraoferta făcută... Nu e cu mult mai mare decât ce a apărut. E o diferenţă mică. Ţinem la procente, pentru că tot noi vrem să-i ducem mai departe. Visul lui e să se reîntoarcă în Ligue 1", a declarat Liubliana Nedelcu pentru ProSport. 

Laidouni, între România, Polonia şi Croaţia!

Vicecampioana României are concurenţă pentru fotbalistul francez. Un club din Polonia şi unul din Croaţia sunt pe urmele sale, dar francezul şi-ar dorit să ajungă la FCSB: "În acest moment, mai sunt două cluburi interesate de el, nu din România. Nu ne precipităm, e abia iulie. Financiar, pentru el, ofertele sunt mai bune decât cea de la FCSB. FCSB e interesantă, tocmai de asta nu am avut cereri exagerate. Din Polonia şi Croaţia mai are oferte", a adăugat impresarul pentru ProSport. 

Gigi Becali, despre transferul lui Laidouni

Dacă miercuri transferul era aproape făcut, Gigi Becali fiind convins că va trece peste pretenţiile impresarului, joi dimineaţa a avut loc răsturnarea de situaţie. Finanţatorul a anunţat că nu mai e dispus să-l aducă pe mijlocaş, dar că-i va trimite direct contractul, ca o ultimă cale de atac: "Nu-l mai luăm, pentru că impresara... I-am spus să-i dublăm salariul, i-am trimis contractul, iar impresara (n.r. – Liubliana Nedelcu) a zis că trebuie să luaţi în calcul procente şi comision pentru impresar. Şi eu am zis <<Asta e culmea>>. Eu, Steaua, FCSB, să dau comision. Vrei comision? Ia comision de la cine îl aduci.

Îţi iei comisionul de dinainte. Eu negociez banii mei. Cum să-ţi dau ţie bani, când tu reprezinţi jucătorul? Ia de la client, de ce să iei de la mine? Vrea şi procent. Vrea procent din vânzare. Bă, eşti nebun? Nu am nevoie de Laidouni şi gata. Îi trimit contractul jucătorului şi îi zic: Vrei 10.000 sau rămâi la Voluntari! Semnezi sau nu semnezi? Uite ce spune impresarul tău", a declarat Becali, la ProX, pe un ton destul de ridicat.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.