FCSB lucrează cu recomandarea lui Thomas Neubert. Neamţul girează pentru omul criticat de Becali: ”Le-am zis să îl sune pentru că e bun!”

21 sep 2018 6524 afişări Liga 1
FCSB lucrează cu recomandarea lui Thomas Neubert. Neamţul girează pentru omul criticat de Becali: ”Le-am zis să îl sune pentru că e bun!”

Egalul obţinut de FCSB în deplasarea de la CFR Cluj din etapa trecută, 1-1 în Gruia, i-a declanşat lui Gigi Becali noi nevoi. Căderea vicecampioanei de pe finalul de meci a fost pusă de finanţator, dar şi de principalii analişti de la posturile TV de sport, pe seama unei pregătiri fizice necorespunzătoare. Mai mult, revenirea ciclului de accidentări de origine musculară l-a convins pe Becali că felul în care echipa este pregătită fizic este departe de pretenţiile pe care trebuie să le aibă clubul.

Cel văzut responsabil pentru tot este preparatorul fizic Marian Lupu. Potrivit finanţatorului, un avertisment a fost trimis deja către staff-ul tehnic şi cel medical al echipei. ”Mi-a zis Meme că avem cel mai pun preparator fizic din toată Europa. Dar eu văd pe teren că nu stăm bine fizic”, a mărturisit Becali recent. Cu toate că regretă perioada în care echipa era gestionată la acest capitol de Thomas Neubert, Becali critică acum ceea ce neamţul a girat la FCSB.

Într-un interviu acordat pentru ProSport în 2017, Neubert mărturisea faptul că Marian Lupu a fost recomandarea lui pentru postul pe care îl lăsa liber. ”Nu ştiu cum lucra colegul meu din Italia (n.r. - Matteo Spatafora). Ştiu însă cum lucrează Marian Lupu, el a fost recomandarea mea din momentul plecării. I-am zis lui Reghe să îl sune pentru că e bun!”, spunea Neubert. Mai mult, aprecierea fostului colaborator al lui Laurenţiu Reghecampf din perioada în care FCSB a dominat Liga 1 era subliniată de Neubert cu un alt episod: ”Când Federaţia Română de Fotbal voia să mă aducă la echipa naţională am spus că pot veni, dar nu vreau să îl dea afară pe Marian Lupu. Şi m-au întrebat de ce. Le-am spus că el face o treabă la nivel ridicat şi că împreună putem face ceva cu adevărat bun”. 

Recomandarea lui Neubert a fost luată în considerare după o jumătate de sezon în care FCSB a lucrat cu Matteo Spatafora. Italianul care l-a înlocuit pe Neubert nu a avut metode pe placul conducerii, motiv pentru care în prima parte a anului 2017 FCSB l-a contactat pe cel pentru care girase Neubert. ”Mi-au spus Meme şi cu Reghe că Lupu ăsta e mai priceput decât Spatafora şi e mai bun chiar şi decât Neubert”, spunea atunci Becali.

Se bagă şi peste Marian Lupu

Metodele de pregătire ale lui Marian Lupu par să nu fie compatibile cu fotbaliştii din lotul antrenat de Nicolae Dică. Junior Morais, Cristian Bălgrădean, Lucian Filip, Filipe Teixeira sau Florin Tănase sunt cei care au suferit accidentări de tip muscular în acest sezon, iar Marko Momcilovic este indisponibil de circa o lună din cauza unei rupturi musculare. Din acest motiv, Becali a mărturisit că este în căutare de sprijin din exterior. ”M-a sunat Florentin Marinescu! Vrea să vină la Palat să discutăm, i-am spus că-l aştept. Vrea să vină să discute cu mine şi să mă ajute. Să vedem dacă poate să mă ajute, să vedem dacă mai are metode care să se plieze pe fotbalul de acum. I-am mulţumit şi i-am spus că vorbim. O să vedem, o să mă interesez, o să vorbesc cu doctori”, a spus finanţatorul. Personajul menţionat de Becali este cel care s-a ocupat de pregătirea steliştilor inclusiv în perioada în care oamenii lui Ienei au câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986. Sensei Marinescu este preşedintele Federaţiei Române de Karate şi a ajuns în lumea fotbalului prin intermediul lui Mircea Lucescu. Acesta îl ajuta pe "Il" Luce la naţională şi prin ordinul lui Ilie Ceauşescu a fost inclus în organigrama trupei din Ghencea

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.