FCS în ”B”. Echipa lui Vintilă e distrusă de Gazul lui Edi Iordănescu. 4-0 pentru medieşeni, iar FCSB îi poate lua lui Dinamo ultimul loc în clasament

25 aug 2019 17348 afişări Liga 1
FCS în ”B”. Echipa lui Vintilă e distrusă de Gazul lui Edi Iordănescu. 4-0 pentru medieşeni, iar FCSB îi poate lua lui Dinamo ultimul loc în clasament

Cât de jos poţi ajunge? Asta pare să fie întrebarea la care fanii FCSB-ului se gândesc atunci când văd echipele de start pe care clubul lor le trimite în Liga 1. Un nou meci, o nouă struţo-cămilă, în speranţa că titularii de drept (care sunt ăia?) vor prinde puteri pentru returul cu Guimaraes. Monstrul gândit de Bogdan Vintilă şi trimis pe teren împotriva unui Gaz la care Edi Iordănescu e recunoscut pentru apetitul cu care studiază slăbiciunile adversarilor. Ce poate ieşi? Hai cu Domnul, vorba noului antrenor al FCSB-ului!

Medieşenii par la conducere, dar Salomao ratează prima şansă mare a reprizei. Reapărut în echipă, fostul jucător al codaşei Dinamo eşuează şi dă startul unui adevărat festival, că tot e anotimpul lor, ofensiv al gazdelor. Cardoso apare la finalizare cu uşurinţă, servit de Ely Fernandes în două rânduri, într-o apărare de stand up comedy a FCSB-ului. Acolo se nimereşte şi Buş, atacant care în minutul 10 scapă singur cu Vlad, dar trage ca un copil speriat de măreţia potenţialei reuşite. Inevitabilul, ca în orice clişeu, se petrece în minutul 18. Marius Constantin trage tare de la 25 de metri, Vlad respinge în faţă, iar Olaru trimite lejer în poartă. Apărarea depăşită, cu Chorbadzhiyski comisar-şef, continuă să dea rateuri precum o Dacia 1310 uitată câţiva ani în parcare. Buş şutează din nou în blocaj, în timp ce replica FCSB-ului lipseşte. Echipa lui Vintilă are probleme reale să iasă din propria jumătate cu baloanele, varianta utilizată fiind cea a mingilor lungi, apanajul echipelor care ţintesc promovarea în liga a patra. Vlad îşi cruţă colegii şi iese, accidentat, după jumătate de oră, iar FCSB se trezeşte iar în poziţie de a marca. Salomao, activ pe stânga, centrează bine, Droppa e aproape de autogol, apoi Roman se împiedică la o finalizare simplă. Repriza se termină cu Buş, omul certat cu golul, ratând reluarea din faţa porţii goale, absolut inexplicabil.

Prăpăd deloc greu de anticipat

Cearta creştinească administrată de Vintilă la vestiare nu a funcţionat. Cardoso e aproape de 2-0 în start, dar Bălgrădean e salvat de bara laterală. Imediat, Salomao încearcă finalizarea, dar se poticneşte. Cel mai bun jucător al vicecampioanei e neinspirat la finalizare, minus dat probabil de lipsa de meciuri, el fiind unul dintre cei izolaţi de deciziile halucinante ale lui Becali. Negrul devine real în minutul 57, atunci când şi Bălgrădean o comite. Portarul se bâlbâie, ratează o degajare, îl faultează în careu pe Buş şi Constantin face 2-0. Haosul nu se salvează prin post şi rugăciune, ci prin fotbal. Iar FCSB e departe de orice seamănă a fotbal. Cristea faultează în careu, primeşte al doilea galben, Cardoso face 3-0 şi pune bomboana pe coliva echipei care speră că, miraculos, va putea face o brânză joi, în Europa League!

Finalul partidei mai aduce o eliminare, cea a bulgarului cu nume imposibil din apărare, şi un gol superb al lui Velisar, iar FCSB termină meciul aşa cum l-a început. Ca o victimă sigură, lipsită de posibilităţi de apărare, legată pe şine în faţa TGV-ului. Victoria gazdelor, una justificată de jocul deştept, trimite echipa lui Iordănescu pe locul 3 în Liga 1. FCSB coboară pe 13 şi, dacă Dinamo învinge luni seară, va rămâne ultima în clasament. Nicio surpriză!

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.