FC Brașov – Steaua 2-3, campioana trece pe primul loc. „Dubla” lui Rusescu salvează o nouă zi neagră pentru echipa lui Gâlcă

FC Brașov - Steaua 2-3, campioana trece pe primul loc.
  • Publicat:
  • Actualizat:

FC BrașovSteaua 2-3

  • FC Brașov: Mutu – Goian (Zomislic 80), Novakovic, Leko, Novak – Aganovic, Juric, Bencum – C. Ganea (Petriș 84), Constantinescu, Țîră (L. Ganea 70)
  • Steaua: Cojocaru – Râpă, Varela, Toșca, Guilherme – Prepeliță, Stanciu – Chipciu, Iancu (Breeveld 52), Tănase (Enceanu 74) – Țucudean (Rusescu 52)

Final de joc sub Tâmpa! FC Brașov – Steaua 2-3 (2-1) la capătul unui meci cu o desfășurare interesantă. Gazdele au deschis scorul prin autogolul lui Toșca, însă campioana părea să revină în joc după ce Tănase a egalat cu un super-șut de la 30 de metri. Imediat însă, același Toșca a fost incapabil să îl oprească pe Țîru din drumul spre poarta lui Cojocaru, atacantul a finalizat, iar gazdele intrau cu avantaj la vestiare.

După o pauză în care Gâlcă nu a fost capabil să gândească o mutare, mai ales în contextul în care mulți steliști dovediseră că sunt într-o formă execrabilă, șansa a surâs Stelei. O nouă serie de tâmpenii făcute de Țucudean și în partea a doua a făcut posibilă intrarea lui Rusescu, cel care a înscris o dublă și a readus șansele la titlu. Iată cum arată acum clasamentul:


20:14 Partida s-a mai liniștit de la momentul în care Steaua a înscris pentru 3-2. Campioana are moral și controlează jocul, în timp ce brașovenii par să acuze șocul șansei care pare să le scape printre degete. Curios!


20:07 GOOOOOOL Steaua! Insinctul de atacant al lui Rusescu salvează din nou Steaua. Fotbalistul împrumutat de la Sevilla înscrie a doua oară, cu 15 minute înainte de final, și îl poate salva pe un Gâlcă complet neinspirat.


19:58 GOOOOOOL Steaua! Raul Rusescu egalează la doi după o fază excelent gândită de Nicușor Stanciu. Mijlocașul a pasat inteligent către Tănase, căpitanul Stelei a trimis în fața porții, iar Rusescu a îndeplinit o formalitate.


19:48 Steaua atacă în stilul echipelor de handbal, pe un semicerc imaginar. În lipsa unui fotbalist de pasă decisivă, elevii lui Costel Gâlcă nu sunt capabili să spargă defensiva bine organizată până acum a gazdelor. Țucudean a fost scos, a intrat Rusescu, însă nici acesta din urmă nu pare capabil de prea multe. Pentru FC Brașov e o situație excelentă, la acest scor sunt pe locul 13, cu 35 de puncte, tot atâtea cât Gaz Metan și Concordia.


19:39 Tănase a dat un gol în acest meci și cam atât. Tocmai a realizat un luft de zile mari în careu, la o fază la care oaspeții puteau egala. Imediat, Tîră a ratat o șansă uriașă de desprindere. Meciul are un ritm bun, însă bâlbele individuale distrug majoritatea fazelor ofensive.


19:35 A început partea a doua a meciului! Costel Gâlcă consideră că totul merge bine, motiv pentru care nu a făcut vreo schimbare. Dincolo, Brașovul începe în aceeași formulă în care a defilat în prima repriză.


19:20 Pauză la Brașov! Gazdele conduc cu 2-1 complet meritat, după o evoluție foarte bună. Autogolul lui Toșca și golul lui Țîră au dechis soarta unei prime reprize în care campioana nu a existat.


19:14 FC Brașov pare destul de stabilă în defensivă, mai ales în condițiile în care echipa lui Gâlcă este probabil la cel mai prost joc din ultimii trei ani. Tănase și Chipciu nu există, Țucudean e neinspirat, iar Stanciu dă rateu după rateu.


19:04 Așteptăm mailuri pe adresa redacției cu răspunsul la următoarea dilemă: Ce credeți că e în capul lui Constantin Gâlcă atunci când decide că Toșca este o variantă mai bună de fundaș central decât Luchin, un fotbalist mai experimentat, mai bun, mai bine cotat, mai bine plătit și mai înalt decât cel care și-a dat autogol azi.


19:02 GOOOOOOOL FC Brașov! Țîră execută Steaua după un contraatac rapid. Toșca l-a urmărit pe atacantul brașovenilor, însă nu l-a putut opri. Șutul lui Țîră a trecut printre picioarele lui Cojocaru!


18:55 Chipciu face o nouă dovadă a faptului că încasează bani degeaba de la Steaua. Fotbalistul plătit cu 30.000 de euro pe lună a scăpat singur spre poartă, a evitat portarul, însă șutul a trecut la 5 metri pe lângă poartă. Evident, după ratare îl certa pe Nicușor Stanciu 🙂


18:50 GOOOOOOOOL Steaua! Campioana revine în joc pe fondul unei dominări a brașovenilor. Cristian Tănase șutează excelent de la 30 de metri, Mutu apreciază greșit traiectoria și nu se poate opune. 


18:41 GOOOOOOOOOL FC Brașov! De fapt, autogol al lui Toșca, însă meritul este al echipei lui Szabo. Apărarea Stelei a făcut o nouă demonstrație de amatorism, brașovenii au șutat în mai multe rânduri spre poarta lui Cojocaru, iar ultimul dintre aceste șuturi a fost deviat în proprie poartă de Toșca.


18:33 Meciul a început cu o șansă mare de gol pentru Steaua! George Țucudean a reluat cu capul spre poarta brașovenilor, însă Mutu a scos mingea de lângă bară. 


18:20 Pentru că tot e la modă subiectul „nunta lui Adi Popa”, să vedem și o primă reacție a unui fost mare fotbalist față de gestul jucătorului Popa.


17:55 Steaua e părăsită de cele două galerii, dar pare că își găsește ultrași între suporterii echipelor pe care le întâlnește în Liga 1. Ultimul exemplu vine de la Brașov, acolo unde la magazinul de la care se pot cumpăra articole cu însemnele gazdelor se găsesc, de asemenea, și fulare cu Steaua.


17:34 După o mică sincopă provocată cel mai probabil de funcția de AutoCorrect a telefonului, Steaua a anunțat pe contul oficial de Facebook echipa cu care va începe în această seară Constantin Brâncuși Gâlcă. Avem, așadar: 

Steaua: Cojocaru – Rapa, Varela, Tosca, Guilherme – Prepelita, Stanciu – Chipciu, Iancu, Tanase (cpt) – Tucudean.

Rezerve: Nita – Luchin, Breeveld, Rusescu, Neagu, Tamas, Enceanu


Cu moralul la pământ după ce etapa trecută nu a reușit să profite de înfrângerea lui ASA la Mediaș – Steaua a remizat, pe teren propriu, contra Concordiei, scor 2-2, iar ecartul e acum de un punct, cu trei etape rămase de disputat -, campioana încearcă să revină la viață în deplasare. Acolo unde s-a simțit cel mai bine în acest sezon, pe teren străin Tănase&Co fiind lideri detașați. Steaua a adunat 35 de puncte departe de Ghencea sau Arena Națională, în 15 dispute bifând nu mai puțin de 11 victorii.

Totuși, atmosfera din lot este una precară, iar mulți dintre jucătorii de bază sunt inexplicabil de blazați, fiind doar fantome ale fotbaliștilor care în ultimele două sezoane ridicau de două ori la rând trofeul decernat câștigătoarei titlului deasupra capului. Gâlcă trebuie să schimbe ceva urgent în atitudinea avută de elevii săi, de schimbări majore la nivelul primului „11” neputând fi vorba, având în vedere lipsa de soluții: lotul a slăbit rău ca urmare a plecărilor, iar unii dintre fotbaliști sunt accidentați (Arlauskis, Rusescu, Papp, Tamaș. Primii doi au șanse să joace azi, vârful fiind forțat chiar pe final și în ultima etapă, contra ilfovenilor).

Adi Popa petrece

În timp ce ai săi colegi vor juca o partidă capitală la Brașov, Adi Popa are planuri mai importante pentru această zi: „motoreta” din Ghencea se căsătorește. Nunta a fost planificată din iarnă, cu acordul lui Gâlcă, când avansul față de Târgu Mureș era de 13 puncte și nimeni nu anticipa că Steaua va avea o misiune atât de grea în adjudecarea titlului.  

În teorie, absența unui alt titular ar trebui să îi dea bătăi de cap tehnicianului roș-albaștrilor, dar tot răul poate fi spre bine. Mijlocașul dreapta e probabil cel mai slab jucător al bucureștenilor în acest retur, astfel că un prim „11” privat de aportul lui ar putea să arate mult mai bine. Problema e că înlocuitor va fi Chipciu, un alt jucător ieșit complet din formă, dar ambiția acestuia poate compensa: extrem de vocal în fața camerelor, fostul fotbalist al Brașovului ar trebui să își asume rolul de lider și să arate că nu trăiește doar din amintirile sezoanelor trecute. Amintiri prețioase, totuși, care l-au transformat în cel mai bine plătit jucător din Liga 1, cu 360.000 de euro/an.

De partea cealaltă, Brașov este într-o situație critică, obținând o singură victorie în ultimele 8 partide. Ultimul succes pe teren propriu datează din martie, când stegarii răpuneau pe Dinamo, scor 1-0. Și de această dată au nevoie tot de 3 puncte, un egal fiind în mare măsură sinonim cu retrogradarea, astfel că vom asista cel mai probabil la un meci pe contre.

Echipe probabile

Brașov

Iacob – Străuț, Novakovic, Goian, Ganea – Juric, Zlomislic – Constantinescu, Bencum, Aganovic – Țâră

Steaua

Cojocaru (Arlauskis) – Râpă, Varela, Toșca, Guilherme – Breeveld, Prepeliță – Chipciu, Stanciu, Cristi Tănase – Țucudean (Rusescu)

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen