FC Botoșani și-a prezentat achizițiile pentru Liga I

FC Botoșani și-a prezentat achizițiile pentru Liga I
  • Publicat:
  • Actualizat:

Marian Tănasă, Ionuț Plămadă, Florin Plămadă, Răzvan Tincu, Dorin Perianu, Constantin Drugă, Claudiu Codoban și Sebastian Ghinga sunt jucătorii pe care FC Botoșani i-a transferat în această vară pentru Liga I.

La finalul sezonului trecut, FC Botoșani s-a despărțit de zece jucători și a achiziționat opt. O parte dintre fotbaliștii nou veniți au mai lucrat cu tehnicianul Cristian Popovici iar pe ceilalți i-a urmărit mai mult timp. Printre achiziții se numără și Răzvan Tincu, fostul căpitan al FC Botoșani care în ultimele două sezoane a evoluat la Iași. Jucătorii achiziționați în această vară de FC Botoșani sunt optimiști că vor face față la liga I și promit că vor contribui la salvarea echipei de la retrogradare.

„Botoșaniul își poate îndeplini obiectivul. Și Viitorul s-a salvat anul trecut. Este un lot omogen. Au rămas mulți jucători de anul trecut. Este un grup unit și băieți de caracter. Asta contează foarte mult”, a spus Dorin Perianu.

„Mă bucur că am venit la această echipă. Este un lot foarte unit. Concurența este benefică peste tot. Sper să ajut să ne îndeplim obiectivul”, a declarat Constantin Drugă.

„Sunt fericit că am reușit să fac din nou pasul către liga I. Este o șansă și sper să nu dezamăgesc, să facem suporterii fericiți și o figură frumoasă în liga I. Avem o echipă foarte bună, un grup unit și sper să încurcăm cât mai multe echipe care vin cu prima șansă la Botoșani”, susține Claudiu Codoban.

„Sportul Studențesc este un capitol încheiat. Mă bucur că am ajuns aici, mulțumesc conducerii că a avut încredere în mine și sper să răsplătesc încrederea. E un lot bun, un lot care își merită locul și cu siguranță va fi o nucă tare”, a afirmat Sebastian Ghinga.

Cornel Șfaițer: „CFR Cluj are un buget de șapte ori mai mare decât avem noi. Asta nu trebuie să ne sperie”

FC Botoșani va avea cel mai mic buget din liga I. Doar două milioane de euro vor avea la dispoziție conducătorii grupării botoșănene pentru primul sezon în liga I iar obiectivul este clasarea pe locurile 13-14.

„Mi-aș dori foarte mult să împiedicăm toate echipele care sunt favorite la câștigarea campionatului. CFR Cluj are un buget de șapte ori mai mare decât avem noi. Asta nu trebuie să ne sperie. Nu reușești tot timpul să faci performanță dacă ai bani mulți. Au fost echipe cu bugete foarte mari și nu au câștigat niciun trofeu”, a spus Cornel Șfaițer care a mai precizat: „Mâine vom achita și primele pentru promovarea în liga I. Este un lucru important. Vom achita o mare parte din restanțe. Avem salarii modice. Important pentru noi este să plătit toate datoriile la bugetul statului. Nu vreau să ajungem în luna martie a anului viitor în situația de a avea probleme financiare. Știm foarte bine ce înseamnă licențierea”.

Prime diferențiate pentru jucătorii de la FC Botoșani

Oficialii clubului FC Botoșani susțin că în cursul zilei de sâmbătă îi vor anunța pe jucători care va fi valoarea primelor pentru victoriile din liga I. Cornel Șfaițer, președintele clubului FC Botoșani spune că va fi stabilită o anumită sumă pentru un punct obținut iar la meciurile cu Steaua, Dinamo, Rapid sau CFR Cluj va exista și o primă specială.

„Am avut discuții cu jucătorii vis-a-vis de primele de joc. Vom fi echilibrați pentru a le putea achita. În condițiile acestea va fi liniște în vestiar. Nu vom promite mult după care să ajungem în situația de a nu putea plăti. Primele vor fi stabilite în cursul zilei de sâmbătă. Posibil să avem prime diferențiate, în funcție de adversarul pe care îl vom întâlni. Contează să avem stadionul plin pentru că biletele sunt foarte importante pentru bugetul clubului”, a declarat Cornel Șfaițer.

Biletele pentru meciul cu CF Cluj se pun în vânzare vineri

Reprezentanții clubului susțin că în cursul zilei de vineri se vor pune în vânzare biletele pentru meciul cu CFR Cluj. Acestea încă nu au fost tipărite din cauza unor probleme tehnice. De asemenea, până vineri vor trebui efectuate noi proble la turnicheții ce au fost montați la intrările în stadion.

„Biletele pentru meciul cu CFR Cluj vor fi puse în vânzare de vineri. Abonamentele sunt puse în vânzare de mai mult timp și se dau. Vreau să arătăm foarte bine ca organizare și să primim din nou trofeul fair-play. Am discutat și cu colegii din liga I la Adunarea Generală. Important este să nu ne jignim”, a precizat Cornel Șfaițer.

Cristi Popovici: „Am încredere totală în jucători”

Antrenorul principal al FC Botoșani este optimist înaintea startului campionatului chiar dacă nu a realizat transferuri spectaculoase. El susține că are în primul rând încredere în jucătorii rămași în lot din sezonul trecut. De asemenea, îi cunoaște destul de bine pe fotbaliști achiziționați în această vară și se așteaptă ca toți componenții lotului să aibă evoluții foarte bune pentru a se putea transfera la echipe mai importante.

„Consider că transferurile pe care le-am reușit pot întări echipa. Pot fi soluții să intre oricând pe teren. Noi avem un lot omogen, jucători tineri cu calitate bună și care puteau juca în orice moment la echipele de la locul trei în jos, în liga I. A venit momentul să demonstreze lucrul ăsta. Au șansa aceasta. Dacă acum doi ani jucau în liga a III-a, acum vor întâlni adversari mult mai redutabili. Vor fi adversari pe care i-am întâlnit și în Cupa României. De atunci, încrederea noastră în jucători a crescut. Am învins pe Vaslui la ei acasă iar cu CFR Cluj am pierdut destul de greu în urma unor faze fixe. Am încredere totală în jucători. Sper ca ei să aibă evoluții foarte bune și să-și dorească să plece la cluburi mai importante”, a spus Cristi Popovici.

Cristi Popovici despre meciul cu CFR Cluj: „Nu este un meci cu o miză deosebită”

Tehnicianul clubului FC Botoșani susține că partida de duminică împotriva formației CFR Cluj este una istorică deoarece va fi prima prezență în liga I. În schimb, el încearcă să evite presiunea în rândul jucătorilor și declară că va fi un joc obișnuit de campionat.

„Este un meci istoric. Este primul în liga I. Nu este un meci cu o miză deosebită pentru că nu sunt puse în joc cinci puncte ci tot trei. Va fi un meci din care noi încercăm să obținem cât mai mult. Ne-am bucura să avem suporteri cât mai mulți. Rog suporterii să vină într-un număr cât mai mare. Multe promisiuni nu putem face dar cert este că ne vom bate pentru fiecare minge, pentu foecare punct și nu cred că va pleca cineva de la Botoșani cu punct sau puncte obținute cu ușurință”, a spus Cristi Popovici care a adăugat: „I-am văzut pe cei de la Cluj într-un meci de pregătire. Au un lot foarte valortos cu jucători care au evoluat pe la națională dar asta nu trebuie să ne descurajeze pe noi. Atitudinea și determinarea jucătorilor noștri trebuie să fie la cote maxime”.

Cât privește modul de abordare al meciurilor, tehnicianul a spus că nu va mai fi același joc ofensiv cu foarte multe goluri marcate în porta adversarilor. În același timp el susține că FC Botoșani nu va introduce autobaza la meciurile de liga I.

„Anul trecut eram dependenți de toate cele trei puncte. Anul acesta nu vom aborda meciurile nici foarte defensiv dar nici foarte ofensiv. Trebuie să fim echilibrați pentru că întâlnim echipe cu jucători de calitate și care pot face diferența în orice moment. Cu siguranță vom oferi un spectacol fotbalistic bun. Nu o să fie echipe care să ne maseze în propriul careu dar nici nu vom avea adversari pe care să-i ținem noi în careul lor”, a mai precizat Popovici.
 

Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de ani. Cine (și CE) era Simona, de fapt
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de…
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina Europei”
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina…
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un…
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic:
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde şi de pacient"
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din…
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
A devenit strict interzis, chiar DE ASTĂZI, 10 MAI. Regula care se aplică pe stradă, dar și la TV
A devenit strict interzis, chiar DE ASTĂZI, 10 MAI. Regula care se aplică pe stradă, dar și la TV
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
×