FC Botoşani se desparte de încă un titular incontestabil. Jucătorul nu a fost luat în cantonamentul din Turcia. "Nu va pleca gratis"

12 ian 2017 4421 afişări Liga 1
FC Botoşani se desparte de încă un titular incontestabil. Jucătorul nu a fost luat în cantonamentul din Turcia. "Nu va pleca gratis"

Printre jucătorii care nu merg cu FC Botoşani în cantomentul din Antalya şi care au făcut parte din lotul primei părţi a sezonului Ligii 1 se numără şi Plamen Iliev, intract în ultimele şase luni de contract. Portarul de 25 de ani este cu gândul la plecare, chiar dacă nu are nicio ofertă concretă.

Cornel Şfaiţer, preşedintele clubului botoşănean, spune că a avut o discuţie cu bulgarul după care a decis să-l transfere pe Alberto Cobrea (26 ani), adus liber de contract de la Dinamo.

„Iliev a fost un titular incontestabil. Chiar şi aseară am avut o discuţie cu el, dar gândul lui era la plecare. Am avut o discuţie în cabina antrenorilor. Ne-a spus că se gândeşte până pe data de 30 ianuarie dacă rămâne până în vară. Dacă pe 30 ianuarie Iliev ridica mâna şi pleca, noi rămâneam în doi portari. Nu am vrut să riscăm şi l-am cooptat pe Cobrea, un portar pe care l-am dorit şi în vară. Acum căutăm soluţii să-l transferăm pe Iliev. El rămâne la Botoşani, se pregăteşte individual. Nu va pleca gratis pentru că noi am avut nişte cheltuieli cu el. Lui nu îi mai era gândul la FC Botoşani de la ultima etapă când nu a dorit să mai rămână şi pentru meciul cu Viitorul. Nu vreau să abordăm anul 2017 cu jucători care nu au gândul la fotbal şi la FC Botoşani”, a declarat Cornel Şfaiţer.

Antrenorul Leo Grozavu ar fi dorit să-l aibă pe Iliev până la finalul sezonului, deoarece este un portar cu experienţă şi care dădea siguranţă echipei. „Mi-aş fi dorit ca Iliev să fi continuat la noi. Nu s-a putut, asta e situaţia, nimeni nu este de neînlocuit. Mi-aş fi dorit să aibă mai multă răbdare, să-şi încheie contractul, să ajute echipa să termine pe un loc cât mai bun şi cu siguranţă avea şi el alte perspective”, a afirmat Leo Grozavu.

În primele 21 de etape ale Ligii 1, bulgarul Plamen Iliev (25 ani) a fost titular incontestabil, apărând în 20 de partide, în timp ce Călin Albuţ (35 ani) a apărat într-un singur joc. Al treilea portat din lot a fost Raul Avram (23 ani).

Plamen Iliev a venit în luna iunie a anului 2015 la FC Botoşani, de la Levski Sofia, iar în sezonul trecut a apărat în 24 de meciuri.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.