„Farmecul” rămâne în Liga 1! Rapid – Chiajna 2-1! VIDEO Vezi golurile! Giuleștenii au câștigat dramatic

  • Publicat:
  • Actualizat:

Au fost împărțite cinci cartonașe roșii: Savin, Voicu, Oros, Dică și Cobrea. În ultimele minute de prelungiri, fotbaliștii s-au luat la bătaie la un corner al Chiajnei

Fotbalul românesc nu a fost niciodată caracterizat de conceptul de „normalitate”. Totuși, a reusit mereu să surprindă. Printre demiteri, suspiciuni de blat și condamnări ale oamenilor din sport, și-a făcut loc și un meci de baraj. Unul între Rapid și Chiajna, anunțat acum o săptămână, care a obligat ambele echipe să facă transferuri pentru a putea fi încropite niște loturi mai de Doamne Ajută. Nelicențiata și Retrogradata, personajele unui nou episod surprinzător al LPF-ului nu au avut încotro și s-au conformat. Au strâmbat puțin din nas, s-au simțit jignite, erau politicoase una cu cealaltă și își doreau ca cea mai bună să câștige. Atitudine normală, până la urmă, într-o situație aflată la polul opus. Împotriva sistemului nu te poți pune. Nu te cheamă Dragomir. Nici Sandu. Așa că te antrenezi și-ți joci șansa, fie ea venită de nicăieri și fără antecedent în Liga I.

Florea, revelația Concordiei

Și, dacă în afara terenului a fost liniște și pace, prima repriză nu a ținut notă concordantă. Veniți după o perioadă în care nu s-au antrenat și în care viitorul lor și al clubului părea incert, rapidiștii au fost clar dominați de Chiajna. Pe teren, desigur. În tribune, lucrurile au stat invers. 6.000 de suporteri și-au încurajat echipa, cu vreo 5.990 mai mulți decât ai ilfovenilor, pentru care se mai bucurau din când în când fotbaliștii lăsați în afara lotului și în mijlocul scandărilor giuleștene. Degeaba au încercat Pancu (min. 5, min.20, min. 31) și Ioniță (min. 7) să deschidă scorul. A făcut-o Florea, în minutul 32, atunci când a șutat imparabil, iar Drăghia nu a avut încotro decât să îl privească pe jucătorul Concordiei cum driblează fiecare fundaș pe care Rada l-a introdus pe teren. La finalul primei reprize, senzația era că ilfovenii meritau locul 18 scos la licitație de LPF. Nu se lega nimic în jocul Rapidului, în timp ce jucătorii lui Ionuț Chirilă amenințau poarta la fiecare fază de joc.

Coman și prelungirile

Nu e cunoscut Rada pentru discursuri motivaționale, dar poate că a început să spună unele. Dacă la pauză suporterii nu mai sperau, văzând jocul echipei și pasele care nu se legau în niciun fel, începutul reprizei a doua a lăsat loc de speranță că se poate. Asta vreme de douăzeci minute, când Coman nu a putut să profite de ieșirea neinspirată a lui Cobrea, iar Dică a ratat surprinzător după o pasă în careu a lui Ciolacu (min.64). Atât au putut să domine rapidiștii. Chiajna a revenit în joc prin Zaharia, care l-a pus de două ori în dificultate pe Drăghia (min. 64 și min. 73). Și din nou nu se mai lega nimic la rapidiști. Asta spre bucuria celor zece jucători ai ilfovenilor, care când și când zâmbeau sau se ridicau în picioare. A fost nevoie de Coman pentru a schimba atmosfera. În minutul 83, și-a făcut din nou loc speranța: „Ă‚sta-i farmecul Rapidului”, spuneau suporterii. Pe fondul unui joc mai slab al giuleștenilor, meciul de baraj intra în prelungiri. Doar zece oameni erau nemulțumiți de asta. Restul exultau.

Gol de două milioane de euro

De un minut a avut nevoie Rapidul ca să rămână în Liga I. Poate că Rada se pricepe la discursuri motivaționale până la urmă! Ioniță a marcat din afara careului, cu un șut de două milioane de euro, atât cât urmează să primeasca giuleștenii din drepturile de televiziune. Pentru a anula orice șansă de revenire în joc, Savin a comis un fault inutil la mijlocul terenului și a fost eliminat (min. 99). Voicu l-a imitat aproape perfect, câteva minute mai târziu. Emoțiile dispăruseră, Rapidul domina. Pentru prima oară de când a început partida. Probabil că, acasă, Mitică s-a bucurat la fel de mult ca suporterii Rapidului. Unii, cu sufletul. Alții, cu buzunarul. Ca în viață, de altfel. Pancu a plâns la finalul campionatului și a sărutat iarba de la Giulești, crezând că a fost ultima oară când a jucat acolo. Într-o săptămână, poate să o salute. Rapidul a rămas în Liga I, acolo unde fanii pot să umple stadioane care nu îi aparțin și să își piardă glasul pentru un farmec pe care o să îl regăsim încă un sezon. Anomalia din fotbalul românesc e uneori bună. Meciul de baraj a fost unul dintre exemple.

 


Min. 120+2 Final de meci! Rapid rămâne în Liga I

Min. 120 Două minute de prelungiri!

Min. 120 ii Cobrea și Oros sunt eliminați în urma unui meleu! Dică a fost și el eliminat

Min. 119 Drăghia respinge un balon periculos!

Min. 110 ii Voicu primește al doilea cartonaș galben și este eliminat!

Min. 107 II Melinte este avertizat!

Min. 106 A început a doua repriză de prelungiri


Min. 105 Final de primă repriză!

Min. 105 Zaharia e aproape de 2-2, Drăghia are o paradă senzațională

Min. 104 Coman este înlocuit!

Min. 102 Bucurică ratează o ocazie uriașă

Min. 98 ii  Savin este eliminat!

Min. 95 ii Daniel Florea cade in careu și cere penalty! Tudor îi dă „galben” pentru simulare!

Min. 91 GOL Rapid! Ioniță reușește să înscrie imediat după fluierul de start al primei reprize de prelungiri! Păun a creat faza


Min. 90+4 Finalul celor 90 de minute regulamentare! Urmează două minute de prelungiri a câte 15 minute

Min. 90 Patru minute de prelungiri se anunță de la margine! Dacă scorul va rămâne egal se vor disputa două reprize de prelungiri.

Min. 82 GOL Rapid! Dică execută un corner, Concordia bâlbâie mingea în careu, iar giuleștenii înscriu! Coman înscrie!

Min. 78 Martin intră în locul lui Ciolacu!

Min. 76 ii Voicu este avertizat!

Min. 75 Serediuc intră în locul lui Roșu!

Min. 73 Drăghia intervine salvator la reluarea lui Zaharia.

Min. 68 Cobrea respinge in-extremis șutul foarte bine plasat al lui Pancu.

Min. 64 Drăghia reține șutul lui Zaharia. Ocazie uriașă a Concordiei. Imediat, la cealaltă poartă, Rapidul ratează o oportunitate imensă: Dică a tras peste.

Min. 54 Abrudan gafează, pasează spre Drăghia, iar Zaharia interceptează. Din fericire pentru Rapid, goalkeeper-ul giuleștenilor respinge șutul vârfului de la Concordia Chiajna

Min. 52 ii Neagu primește și el un cartonaș galben

Min. 50 Pancu îi pasează la 16 m lui Coman, acesta trage dar prinde portarul

Min. 46 Start în repriza a doua!


INFO: Bătaia dintre suporteri a avut loc la Tribuna 0, lângă peluză!


Min. 45+1 Final de primă repriză!

Min. 43 Cobrea reține șutul lui Ioniță! Situație periculoasă creată de giuleșteni

Min. 41 Concordia crează o nouă fază periculoasă: șutul lui Ispir este blocat de defensiva Rapidului.

Min. 34 ii Ioniță este avertizat!

Min. 32 GOL Chiajna! Daniel Florea trece de Voicu și Abrudan șț trage puternic din 10 metri


Min. 28 Concordia irosește o nouă oportunitate imensă! Un nou trasor al ilfovenilor trece puțin peste poarta lui Drăghia.

Min. 26 Florea ratează din 7 metri cu latul, mingea trece mult peste. Acțiunea a fost creată de Zaharia.

Min. 20 Coman trage spre poarta Concordiei, șutul este respins până la Stoica, acesta reia și el spre buturile adverse; vole-ul nu este cadrat.

Min. 16 Drăghia reușește să oprească acțiunea lui Zaharia; portarul giuleștean era în poziție de unu la unu cu adversarul! O nouă oportunitate pentru Chiajna.

INFO: Săpunaru, fostul jucător al Rapidului, se află pe stadion. Fostul fundaș giuleștean vede meciul din peluză.

Min. 9 Chiajna pune din nou în pericol poarta Rapidului. Alin Zaharia trimite cu capul, peste poartă

Min. 8 Ocazie mare pentru Chiajna! Marian Neagu trage de la 16 m, ușor lateral dreapta, Drăghia respinge.

Min. 5 Purece șutează, Drăghia scoate și Rapidul pleacă pe contraatac. Aflat la 10 m de poartă, Ioniță reia cu capul, dar Cobrea reține.

Min. 1 A început meciul!

FOTO: Gabriel Fluierariu și Bogdan Iordache


UPDATE 20:52 Incidente în tribune! Suporterii giuleșteni s-au răfuit între ei! Forțele de ordine nu au intervenit! Torțe și petarde aruncate atât din peluze cât și din tribune! Niciun suporter al Concordiei nu a venit la meci!


UPDATE: Echipele de start:

Rapid: Drăghia – Voicu, Abrudan, Oros, M.Stoica – Emil Dică, Coman, Negru, Ioniță II – Ciolacu, Pancu

Rezerve: Balauru, Adrian Grigore, Andrei Matei, Vasile Nicolae, Daniel Lung, Cătălin Păun, Mădălin Martin

Concordia Chiajna: Cobrea – Crețu, Leca, Melinte, Bucurică – Neagu, Rusu, Ispir, Purece – Alin Zaharia, Daniel Florea

Rezerve: Rîmniceanu, Wellington, Savin, Dima, Ionescu, Serediuc, Marius Ioniță


UPDATE: Nicolae Cristescu a ajuns la stadion și a discutat din nou cu suporterii. „Sunt aproape sigur că rămânem în Liga I”, le-a transmis noul patron fanilor.

Suporterii scandează împotriva șefului LPF, Dumitru Dragomir.

Jucătorii celor două echipe și brigada de arbtri au ieșit pe teren pentru a inspecta gazonul. Aproximativ 500 de suporteri rapidiști au venit la stadion.


Rapid și Concordia Chijan vor juca azi, de la 21:00, barajul pentru rămânerea în Liga 1. Meciul, arbitrat de Alexandru Tudor, va avea pe loc pe stadonul „Dinamo” și nu va fi televizat.

Chiar dacă o parte a fanilor rapidiști contestă acest baraj, giuleștenii au cumpărat deja 6.000 de tichete din totalul de 9.000 câte au avut alocate pentru acest inedit meci. Pentru a-i motiva pe jucători, conducerea Rapidului le-a achitat o parte din datorii. Rapidiștii au vazut astfel primii bani după trei luni de secetă. Pancu și compania an primit un salariu și jumătate, dar și promisiunea că săptămâna viitoare vor vedea și restul banilor. Giuleștenii mai au de primit salariile pentru trei luni.

Echipele probabile:

Rapid: Balauru – Coman, Abrudan, Oros, Voicu – N. Grigore – Martin, E. Dică, Al. Ioniță II, Ciolacu – Pancu
Antrenor: Marian Rada

Concordia: Cobrea – Crețu, Leca, Melinte, Savin – Neagu, Roșu, Ispir, Purece – Cl. Ionescu, Wellington
Antrenor: Ionuț Chirilă

Meciul Rapid – Concordia va fi live text pe www.prosport.ro

Sorina Oprițescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie mamă”
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie…
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până joi seară
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până…
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă