Fanii olteni au făcut show! Sute de torţe pentru cei 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii Craiova | FOTO & VIDEO

5 sep 2018 2049 afişări Comentează şi tu Liga 1
Fanii olteni au făcut show! Sute de torţe pentru cei 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii Craiova | FOTO & VIDEO

Universitatea Craiova a împlinit 70 de ani de la înfiinţare, iar fanii au sărbătorit realizând un adevărat spectacol pirotehnic, pe stadionul Tineretului, acolo unde trupa din Bănie a promovat în prima ligă, în 1964. În prezent, se duce un adevărat război prin tribunale între Adrian Mititelu, patronul "Ştiinţei" din Liga a 3-a, şi cei care rerezintă formaţia din Liga 1 Betano şi care evoluează pe noul "Oblemenco".

Totuşi, fiecare parte a ţinut să sărbătorească cei 70 de ani de istorie.

"70 DE ANI DE ISTORIE ŞI SENTIMENTE INTENSE
ŞTIINŢA, SIMBOLUL IUBIRII NOASTRE IMENSE

Ştiinţa noastră dragă, pe care bunicii au văzut-o promovând în 1964, pe Tineretului şi pentru care părinţii noştri se îmbulzeau s-o vadă deschizând porţile Europei de pe Central, păşeşte astăzi în cel de-al optulea deceniu, perioadă în care a cunoscut atât suişuri, cât şi coborâşuri, de la apogeul din aprilie 1983, până la resuscitarea din vara anului trecut.

Apărută în acelaşi an cu regimul de tristă amintire, Ştiinţa s-a dovedit a fi mereu un ghimpe în coasta celor care au pus România pe butuci în ultimii 70 de ani, conturându-se încă din fragedă pruncie ca o echipă anti-sistem, spirit care ne-a fost transmis şi nouă din generaţie în generaţie.

Dacă în anul de graţie 1948 Craiova găzduia aşa numitul ”campionat al desculţilor”, când terenuri improvizate cunoşteau cel mai viu freamăt al disputei sportive, la 70 de ani diferenţă găsim Universitatea Craiova într-o situaţie aproape similară, disputând meciuri de pomină alături de alte echipe de tradiţie, exilate la rândul lor pe tot soiul de coclauri şi maidane.

Universitatea Craiova nu este o moştenire de la părinţii noştri, ci echipa de suflet pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.

Te iubim, Ştiinţa! La mulţi ani!"
, au postat fanii de la Peluza SUD '97, cei care susţin echipa condusă de Mititelu.


De partea cealaltă, clubul din Liga 1 a scos tricouri aniversare, la preţul de 100 de lei, Gică Craioveanu fiind unul dintre cei care le promovează. În plus, au îndemnat ca toţi cei din Craiova să poarte azi simbolurile echipei alb-albastre.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.