Falimentul experimentului Mutu: adus la Petrolul pentru 25.000 € pe lună, atacantul a fost rănit în urma conflictului cu un personaj controversat. „Și-a prins degetul în ușa de la mașină, a fost la spital”

Falimentul experimentului Mutu: adus la Petrolul pentru 25.000 € pe lună, atacantul a fost rănit în urma conflictului cu un personaj controversat.
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 20:00 Adrian Mutu l-a sunat pe autorul articolului pentru a-i spune că „e o aberație”. Atât, trei cuvinte. Apoi: „Stai să ți-l dau pe Beni, e cu mine, vrea să-ți spună și el ceva”. A urmat un dialog cu Nuredin Beinur pe care-l puteți citi mai jos:

„Nu e nimic adevărat, noi suntem acum împreună. Gurile rele vorbesc mult. A fost într-adevăr la o masă, voiau unii să facă poze cu el și normal i-a cam împins. „Bă, duceți-vă de aici, vreți să faceți poze acum. Toată lumea, poze, poze, și asta a fost”. Eu eram cu el, nu s-a întâmplat ce se discută și ce se vorbește. El le-a zis ălora că nu vrea să facă poze la ora aia, le-am zis și eu. E ca copilul meu, cum să facem asta!?

Se mai ceartă și copiii…
Asta e, dar noi trebuie să fim mai mari și să nu-i lăsăm să vină toată lumea peste ei, hodoronc-tronc, să facă poze, să facă astea, nu? Eu nu l-aș fi lăsat să se certe cu cineva, e și accidentat.

La mână ce-a pățit?
Păi o să vă zică el. (Se aude vocea lui Mutu) La mână, mi se pare, în momentul în care s-a urcat în mașină și-a prins mâna la mașină. Mi se pare că i-a luat degetul. I s-a învinețit. Asta a fost.

În seara aia?
În seara aia, nu știu. Știu că dimineață m-a sunat un prieten mi-a zis că s-a dus la spital să-și facă degetul. Și și-a făcut control la picior.

E lovit și la picior?
Acolo e operat. (Râde) Acum dacă merge șchiop zice lumea că e și la picior.


Întors în România după 14 ani, la Petrolul, Adrian Mutu promitea lucruri mari : „Sper să fie un an și jumătate de succese și mă voi gândi apoi dacă voi renunțe. Probabil, Petrolul va fi ultimul club din cariera mea”.  Atacantul în vârstă de 35 de ani care nu a mai marcat un gol într-un meci oficial din 4 mai 2013 s-a accidentat însă înainte de meciul cu Astra din Cupa României și este momentan în proces de recuperare. Până acum, o poveste normală dintr-un final de sezon încărcat pentru Petrolul.

Vineri seară însă, fotbalistul care este așteptat să revină pe gazon pe 16 aprilie, la returul cu Astra, a ieșit cu mai mulți prieteni, printre care și controversatul Nuredin Beinur, în clubul BOA situat în Parcul Herăstrău. Spre dimineață, Mutu a intrat în conflict cu personajul din Constanța. Potrivit martorilor oculari, spiritele s-au încins după ce jucătorul de la Petrolul a consumat mai multe pahare cu alcool. Povestește un angajat al clubului, care a dorit să-i fie protejată identitatea. „A venit, s-a așezat la masa lui obișnuită, la VIP, lângă bara unde dansează fetele și a început să bea shot-uri de lichior de cafea, XO Patron. Pe la cinci dimineața, a început să se împingă cu un tip care era împreună cu Beinur, a fost îmbulzeală mare, au intervenit bodyguarzii, iar apoi au ieșit afară”. La ieșirea din club, Beinur și bodzguarzii săi l-ar fi agresat pe Mutu, iar fotbalistul s-a ales cu o lovitură puternică la braț și cu mai multe echimoze pe corp și pe față.


„Am ales să vin la Petrolul și datorită lui Adrian Mutu”
Răzvan Lucescu, în 11 martie 2014

Mutu are brațul bandajat și buza spartă

Contactat de ProSport, Adrian Mutu a parat: „Nu este adevărat. Cum să mă bat cu Beinur? Este cumătrul meu”. Antrenorul său, Răzvan Lucescu, a părut surprins: „Acum aud pentru prima dată. O să verific și eu”. Luni, site-ul oficial al Petrolului a postat un filmuleț cu Adrian Mutu pe care-l puteți viziona AICI.  Acesta efectua mai multe exerciții de recuperare pe bicicletă, însă în imagini se observă foarte clar cum brațul drept este bandajat și este ținut într-o poziție relaxată. Pe fața lui Mutu sunt și două echimoze (foto, jos), una deasupra și cealaltă pe buza de sus. „A spus că are un herpes„, a declarat un jucător de la Petrolul sub protecția anonimatului.

Venit la Petrolul pentru un salariu de 25.000 de euro pe lună, Mutu este mai prezent în viața de noapte a Bucureștiului.  „A fost la noi și sâmbăta trecută, a făcut și atunci scandal. Vine mereu alături de un băiat de culoare care pare tot fotbalist. Săptămâna trecută a stat până dimineața și s-a îmbătat. S-a luat la ceartă cu un bodyguard care l-a întrebat ceva, Mutu i-a răspuns zeflemitor și a ieșit scandal”, a povestit angajatul clubului. Vineri seară, colegii săi erau în cantonament pentru meciul cu CFR Cluj. Suspendat, Abel Camara nu a fost inclus în lot și este jucătorul de culoare bănuit că-l însoțește pe Mutu în cluburi.


„Am plecat de la Ajaccio pentru că nu mai aveam tragere de inimă. Ă‚sta este adevărul. Este o echipă care nu câștigă niciodată. Pe 29 noiembrie le-am spus că nu mai joc pentru ei”
Adrian Mutu, februarie 2014


Cine este Nuredin Beinur?

Unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri din Constanța, Nuredin Beinur, împreună cu cinci membri ai grupării interlope pe care este bănuit că ar fi condus-o, au fost trimiși în judecată și reținut în 2011 și acuzat de instigare la șantaj, șantaj, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. Tot în 2011, în urma unor interceptări telefonice, a fost redată în presă stenograma unor discuții între Adrian Mutu și Beinur. Mutu și Beinur sunt finii lui Nicu Gheară, un om de afaceri controversat.

Iată un pasaj din stenograma discuției interceptată de procurorii DNA:

Nuredin Beinur: Da, mă, da. Dar nu mi-ai zis că te duci, Mutulică. Dacă îmi spuneai: „Bă mă duc la Aqua!”. Ai înțeles? Te lăsam eu? Cum fac cu Giovani. Giovani mă sună. Îi spun eu la ăia: „Bă, vedeți că la Giovani treceți la mine sau la Gigi, sau la oricare”. Dar nu le-am spus. Lasă că vii și le reglăm noi. Dă-le în p…a mă-sii. Poate facem ceva în Turcia, mânca-ți-aș gura ta.

Nuredin Beinur: Ce dracu’, mă? A… te aștept, mă, poate dăm o fugă în Turcia că vor să facă unii un reportaj cu tine în Turcia și-ți plătește toate astea, bilet de avion, cutare, tot, tot, tot.

Adrian Mutu: Îmi dă și cașcaval?

Nuredin Beinur: Păi, o să-ți dea și cașcaval dacă e! Da, mă, dar eu m-am gândit la alte variante! Că eu am niște miliardari acolo și să-ți dea niște case pe acolo, că chipurile stai într-o zonă… unii care fac o zonă rezidențială, ai înțeles? Și îți dau cadou, ce p… mea! Și uite, domne, stă Mutu aicia și a zis „Băi, dacă vreți să vindeți case, îi da-ți lu’ ăsta cadou și vindeți mai repede!”

Adrian Mutu: Îhî.

Adrian Mutu: Auzi, mă? Dacă vor turcii să facă ceva cu mine să-mi plătească tot absolut două zile. Și să-mi dea 50.000 de euro.

Nuredin Beinur: Da…

Adrian Mutu: Și să facă. Că eu n-am dat la nimeni până acum.

Nuredin Beinur: Și dai un reportaj.

Adrian Mutu: Păi da. Și ne plimbăm pe acolo…poate o legăm și cu turcii ăilalți… „Uite domne mi-am luat casă aici”…vrăjeală.

Nuredin Beinur: Păi, nu nebunică, noi mergem ca și cum… eu știu cum o facem. Ca și cum…eu îl am pe cel mai tare actor de acolo, care e la modă acuma, știi? Și ca și cum vii în vacanță la ăsta două-trei zile, știi? Ca să ne caute lumea. Nu venim ca înnecații. Uite domne, l-a invitat ăsta două-trei zile în Turcia la cutare și…vedem ce facem cu el. Și pe urmă încep combinațiile. Mai ales acuma au scris toate ziarele de tine atunci și începe să te caute bașcanii și ăia, ai înțeles? Și ce, mă, mergem și cu familia dacă vrei două zile.

Nuredin Beinur: Înțelegi tu. Că dacă e, te așteaptă ăia la aeroport, îți dai seama. Pun pe turcul ăla, pe actorul, să ne aștepte cu camerele, cu alea, înțelegi tu. Că vii din partea lu’ ăla, prietenul tău. Ă‚la e cel mai în vogă actor acum în Turcia, știi?


Mutu a lovit din nou. În ce controverse a mai fost implicat

Mai 2006. Este ziua în care Chelsea a depus plângere împotriva lui Mutu. Acțiunea a venit ca urmare a scandalului în care a intrat internaționalul român, în 2004. Atmosfera dintr-una din cele mai mari capitale europene nu i-a priit lui Mutu, care nu a știut să se ferească de probleme. Ieșirile repetate în cluburile londoneze și anturajul total nepotrivit aveau să ducă într-o direcție greșită. Atracțiile au fost imense, iar scandalul creat la fel, astfel că până la asocierea numelui său cu anumite droguri nu a fost decât un pas. Ulterior, jurnaliștii englezi l-au inclus pe acesta într-un top al celor mai scumpi și nerentabili atacanți achiziționați în cei 11 ani de conducere ai lui Roman Abramovic, alături de Torres și Shecvhenko.    

Septembrie 2006. Mutu era convocat la lot, cantonat la Constanța, în vederea meciului cu Bulgaria. Aflat într-un restaurant exclusivist din stațiunea de la malul mării, Mutu a agresat un ospătar. Totul ar fi plecat de la cererea chelnerului pentru o poză, după care totul a escaladat în injurii, apoi în agresiuni fizice. În acele clipe, decarul de atunci al naționalei l-a lovit pe ospătar cu o rangă învelită în prosop.  

Octombrie 2009. De această dată, naționala României. Tricolorii se pregăteau pentru un adevărat derby cu vecinii sârbi, în deplasare la Belgrad. Până la duel însă, motivația a lipsit pentru Adi Mutu și Adrian Cristea. Când se aflau la Mogoșoaia, cu doar câteva zile înainte de deplasare, ei au decis să fugă din cantonament. Cei doi fotbaliști au petrecut în două localuri până la 3 dimineață.

Episodul nu se termină aici. Continuarea a fost la Belgrad. Imediat după umilință (0-5), Mutu a plecat imediat, fiind însoțit de Ratko Buturovic. Aceștia s-au îmbarcat într-un autoturism de lux, cu destinația Novi Sad, unde au petrecut până în zori. Cunoscutul interlop sârb a murit în vara lui 2013. Selecționerul de atunci, Răzvan Lucescu, a hotărât să nu-l mai convoace pe Mutu.

Ianuarie 2010. Părea un început perfect de an pentru Adi Mutu. Internaționalul român a avut prestații apreciate cu Bari și Lazio. Însă, după aceste jocuri, la un banal control anti-doping, s-a descoperit că Mutu consumase sibutramină. Apărarea sa în fața iminentei suspendări a fost fondată pe lipsa cunoașterii efectelor acestui stimulent pentru slăbire. A fost suspendat inițial pentru 12 luni, după care suspendarea a fost redusă de două ori: la 9 luni, apoi la 6 luni.

Octombrie 2010. Spre sfârșitul lui 2010, Mutu juca la Fiorentina. Într-o dimineață de sâmbătă, acesta a bătut un chelner albanez, într-un restaurant din Florența. Corecția a fost atât de violentă, încât ospătarul s-a ales cu nasul rupt și a avut nevoie de câteva zile de spitalizare. Gestul său a făcut rapid înconjurul internetului. Cum era normal, incidentul a născut și o dispută, lumea fotbalului separându-se în cele două tabere previzibile: pro și contra. În urma scandalului, Mutu a fost amendat de oficialii clubului cu aproape 17.000 de euro, riscând la un moment dat și 3 ani de închisoare.

Costin Ștucan / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…