Făcea naveta ca să joace la Steaua, dar a fost ALUNGAT şi a vrut să se lase de fotbal! El este puştiul de 15 ani care i-a făcut pe "câini" să se simtă UMILIŢI

19 mar 2012 10419 afişări Liga 1
Făcea naveta ca să joace la Steaua, dar a fost ALUNGAT şi a vrut să se lase de fotbal! El este puştiul de 15 ani care i-a făcut pe "câini" să se simtă UMILIŢI

Răzvan Popa (15 ani), făcea naveta zilnic de la Vâlcea la Bucureşti ca să joace pentru Steaua, dar nu a fost loc pentru el în curtea roş-albaştrilor. Sâmbătă el a debutat pentru Sportul împotriva lui Dinamo.

După Nicolae Dobrin şi Florin Răducioiu, jucătorul Sportului, Răzvan Popa (15 ani), completează topul precocităţii din punct de vedere al debuturilor în eşalonul principal al fotbalului românesc. Juniorul Sportului a pornit sâmbătă seară aventura în Liga I, debutând cu dreptul în victoria cu Dinamo (3-1). Şi asta după ce, pe vremea când era în curtea Stelei, a fost la un pas să se lase de fotbal!

Mijlocaşul Sportului, Răzvan Popa, a debutat glorios în Liga I, în meciul "studenţilor" din "Ştefan cel Mare" (1-3). La numai 15 ani şi două luni, noul membru al "găştii nebune" a făcut cunoştinţă cu prima scenă a fotbalului românesc în ultimile minute ale partidei din "Groapă". Juniorul a impresionat prin atitudinea lipsită de emoţii cu care a abordat cele câteva minute în care a jucat, ascunzându-şi cu brio vârsta printre vedetele lui Dinamo.

Născut în Vâlcea, Răzvan a făcut cunoştinţă cu fotbalul în curtea Stelei, la grupa '97 de copii şi juniori. În ciuda eforturilor de a rezista, el nu a reuşit să se integreze în tricoul roş-albastru şi a fost la un pas să se lase de fotbal când nici nu se apucase bine. Conştient de realul talent al fiului său, tatăl lui Răzvan şi-a îndreptat atenţia către centrul de juniori din Regie, recunoscut ca unul dintre cele mai importante din România. Aici, juniorul a fost preluat în primăvara anului trecut de către antrenorul Virgil Andronache, iar în vară a câştigat titlul de campion naţional cu grupa '96.

"Copilule, vino la Dinamo!"

În meciul cu Dinamo, Popa a prins patru minute, iar la final fanii dinamovişti de la tribuna a II-a l-au aplaudat la scenă deschis. Ba mai mult, ei i-au propus un contract lui Răzvan: "Copilule, vino tată la Dinamo, că ăştia nu sunt în stare de nimic".

Chiar dacă a debutat la o vârstă fragedă în Liga I, Răzvan spune că nu a avut emoţii: "Nu m-a impresionat Dinamo, mai ales că nu a arătat ca o echipă de pe primul loc. Nu am avut emoţii, chiar dacă am debutat la 15 ani. Sper să nu am pe la şcoală vreun profesor dinamovist care să îmi dea note mici".

"Răzvan este un copil foarte talentat, însă mai are mult de muncă. Când mă gândesc că în primăvara anului trecut se lăsase de fotbal din cauză că nu se integrase la Steaua, nu îmi vine să cred"

Virgil Andronache, antrenor junirori Sportul

CEI MAI TINERI DEBUTANŢI ÎN LIGA I

NUME DATĂ DEBUT VÂRSTĂ DEBUT

Nicolae Dobrin 01.07.1962 14 ani, 10 luni, 5 zile

Florin Răducioiu 10.05.1986 15 ani, 1 lună, 21 zile

Răzvan Popa 17.03.2012 15 ani, 2 luni, 13 zile

Marius Niculae 22.11.1996 15 ani, 6 luni, 6 zile

Dorin Mateuţ 14.10.1981 16 ani, 2 luni, 9 zile

"Am auzit că la Sportul a intrat un copil de 15 ani. Îi felicit pentru strategia lor. Dacă Sportul ne-a bătut în aceste condiţii, putem spune că a fost o umilinţă pentru noi", Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.