Experimentul ”Rezerva”, reuşit datorită titularilor. FCSB câştigă cu 2-0 în faţa lui Sepsi, după un meci în care oamenii de bază au salvat jocul modest al primului ”11”

19 aug 2018 7552 afişări Comentează şi tu Liga 1
Experimentul ”Rezerva”, reuşit datorită titularilor. FCSB câştigă cu 2-0 în faţa lui Sepsi, după un meci în care oamenii de bază au salvat jocul modest al primului ”11”

Avantajul lotului numeros: poţi face o a doua echipă ca să îţi odihneşti titularii pentru meciul din Europa League. Dezavantajul lotului transferat de finanţator: rezervele sunt departe de valoarea titularilor. FCSB începe meciul cu Sepsi, una dintre echipele verzi ale acestui start din Liga 1, cu emoţii. Drăghici şi Tandia combină pe dreapta cu uşurinţa profesioniştilor într-o curte de liceu, iar ultimul loveşte bara în minutul doi. Emoţiile rămân, adrenalina lui Dică e ţinută la cote ridicate după ce Vaşvari ajunge cu o fracţiune de secundă mai târziu la o minge a lui Fulop care l-ar fi lăsat singur cu portarul.

Antrenorul FCSB e cu mâinile în cap. Are şi de ce. Atacul FCSB e tânăr şi îşi arată tinereţea. Rusescu, excepţia, e izolat precum un criminal periculos în drumul spre tribunal, iar puştii Man, Daniel Benzar şi Coman sunt împrăştiaţi. Nu au ştiinţa jocului, nu au răbdare să deschidă o apărare bine organizată de Eugen Neagoe. Coman pasează scurt, Daniel Benzar nu atinge mingea de mai mult de două ori, defensiva lui Sepsi nu are probleme. Iar Man, ultimul de pe lista celor care pleacă, în imaginaţia finanţatorului, pe zeci de milioane de euro iroseşte tot. Pierde mingi, driblează excesiv, e complet ieşit din joc.

Final decisiv

Dică ia măsuri. Rusescu şi Qaka rămân la un duş prelungit, intră Moruţan şi Gnohere. Degeaba. Tot ce reuşeşte echipa lui este să ţină mingea mai mult într-un joc de pase inofensiv. Dică bate aerul din spaţiul tehnic cu pumnii, e un car de nervi. Teixeira e chemat de la încălzire cu jumătate de oră înainte de final, imediat după ce Man mai iroseşte o ocazie bună. Degeaba, de ieşit iese Benzar, de Man nu se atinge nimeni cât timp există interes pentru un transfer.

Sepsi arată precum un adversar în lupta pentru playoff. Mijloc solid, apărare atentă şi ieşiri rapide pe contraatac. Elevii lui Neagoe dau înapoi, cedează teren, cam la fiecare zece minute. Acceptă dominarea şi nimic nu pare că poate schimba soarta partidei. Nimic normal. Pentru că în minutul 80 Jovanovic opreşte mingea cu mâna. Penalty, gol Gnohere. Sepsi se enervează, se precipită, iar asta o costă. Florinel Coman transformă o lovitură liberă de la peste 20 de metri şi închide jocul.

Urât? Da! Chinuit? Poate! Dar FCSB este într-un moment al sezonului în care doar victoria contează, nu felul în care e obţinută. Misiune îndeplinită!

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.