EXCLUSIV | Veşti bune pentru echipa naţională! E ignorat de selecţioner, dar e văzut ca următorul număr 10 de la naţională

26 iun 2018 7200 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Veşti bune pentru echipa naţională! E ignorat de selecţioner, dar e văzut ca următorul număr 10 de la naţională

Dorinel Munteanu a analizat, la ProSport LIVE, parcursul lui Ianis Hagi, întors dezamăgit de la Fiorentina, dar a cărui încredere a fost redată chiar de tatăl său, care l-a numit căpitanul şi decarul Viitorului. 

Gicu Grozav a preluat numărul purtat de-a lungul anilor la naţională de Gică Hagi, Adi Mutu, Radu Nunweiller sau Liţă Dumitru, dar, evident, nu s-a ridicat niciodată la nivelul jucătorilor legendari, iar România a rămas în căutarea unui decar veritabil. Antrenorul Viitorului anunţa în trecut că va creşte noul număr 10 al naţionalei, iar speranţele sale stau chiar în fiul său. 

Ianis Hagi a fost ignorat de Cosmin Contra la ultima acţiune a naţionalei, dubla cu Suedia şi Chile, fapt care a iscat un conflict între Gică Hagi şi selecţioner. Situaţia s-a detensionat în doar câteva zile, iar Dorinel Munteanu consideră că Ianis îşi poate pune amprenta la naţională dacă va primi sufiecientă încredere: "Ianis Hagi este un jucător tânăr, talentat, care promite foarte mult. După Gică Hagi şi Adi Mutu, numărul 10 a cam dispărut de la echipa naţională. Numărul 10 autentic. Poate un Ianis Hagi reuşeşte să schimbe acest lucru, dar trebuie să primească încredere totală din partea selecţionerului". 

Recent, jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport au scris că AS Roma ar fi interesată de Ianis şi că ar fi propus 5 milioane de euro pentru o revenire în stil mare a fostbalistului în Italia:  "Cred că Ianis a făcut un pas important când s-a dus la Fiorentina. Sigur, n-a avut mare succes, dar revenirea în România nu a fost un pas înapoi. Cu siguranţă a fost monitorizat de alte echipe din Italia cât a stat acolo. Totul depinde de caracterul şi potenţialul lui Ianis Hagi. Dacă e pregătit să facă acest pas spre Italia, trebuie să-l încurajăm. Este de apreciat dacă un club vrea să plătească această sumă (n.r. - 5 milioane din partea, ofertă venită de la AS Roma). Ar fi un pas important pentru el şi pentru echipa naţională".

Decarul Viitorului a devenit om de bază odată întors la echipă şi a pus umărul serios la calificarea clubului în play-off, devenind cel mai eficient fotbalist din Liga 1 Betano. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.