EXCLUSIV Ultima şansă de salvare a lui "U"! Suporterii pot cumpăra acţiuni la preţuri modice: "Dacă nimeni nu le vrea, o să-l bag în insolvenţă"

15 nov 2012 4905 afişări Liga 1
EXCLUSIV Ultima şansă de salvare a lui "U"! Suporterii pot cumpăra acţiuni la preţuri modice: "Dacă nimeni nu le vrea, o să-l bag în insolvenţă"

Ioan Mărginean, omul care a preluat clubul de la Florian Walter, anunţă că este dispus să cedeze acţiunile pe care le deţine la Universitatea Cluj, în schimbul unui euro, autorităţilor locale.

„ Am luat acţiunile de la domnul Walter şi am crezut că pot să le plătesc. Într-un an trebuie să-i achit fostului finanţator conrtravaloarea a 98, 2 % din acţiuni. M-am gândit că pot să vând la cineva, oameni de afaceri, că fanii vor achiziţiona acţiuni, aşa cum este modelul la cluburile din Spania. Nu s-a înghesuit nimeni. Am găsit pe cineva să cumpere, dar după acest scandal aceşti posibili cumpărători s-au retras. În aceste condiţii, eu sunt dispus să dau clubul autorităţilor locale, contra unei simbolice, un euro. Mai mult, invit suporterii să cumpere acţiuni, sunt ieftine, costă un ban acţiunea şi ei să gestioneze viitorul”.

Intră în insolvenţă pe 17 decembrie

Mărginean spune că aşteaptă un răspuns din partea autorităţilor locale până pe data de 17 decembrie, iar în cazul în care oferta sa nu este acceptată, atunci va băga clubul în insolvenţă.

„ Pe 17 decembrie va avea loc Adunarea Generală, iar dacă nimeni nu vrea clubul, nu am de ales, o să-l bag în insolvenţă”. Mărginean şi-a adus aminte şi de un episod din 2008, atunci când Universitatea Cluj a fost preluată de la autorităţile locale de societatea Oncos Cluj. „ Cei de la firma cu pricina au cumpărat clubul în schimbul a 2,1 milioane de euro, sumă plătibilă în trei tranşe. La prima tranşă au eliberat bilet de ordin în valoare de 700 de mii de euro, însă s-au răzgândit. Nu le-a fost oprit niciun ban, iar echipa a revenit la autorităţile locale. Cam atât le pasă lor de Universitatea, dar poate acum s-au schimbat unele lucruri”, a spus Mărginean pentru Pro Sport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.