EXCLUSIV** „Sunt mulți antrenori care nu mă suportă!” Răzvan îi răspunde lui Piți și vorbește despre lupta la titlu, contractul lui Pancu și cum a ajuns să țină cu Dinamo

EXCLUSIV**
  • Publicat:
  • Actualizat:

„Nu m-aș clona niciodată”, spune Lucescu în timpul interviului de mai jos. Uneori însă, ar fi nevoie. Un tip civilizat, de multe ori distrat, fiul lui Mircea Lucescu este un personaj imposibil atunci când programezi o discuție. Acceptă amabil, te avertizează că trebuie să ajungi la timp pentru că are antrenament după aceea, însă la ora fixată Lucescu lipsește cu desăvârșire. Panicat, tai din întrebări, dar când ajunge, cu 20 de minute întârziere, Lucescu are suficientă abilitate să prelungească interviul cu câteva minute.

E Rapid din februarie 2012 mai puternică decât Rapid din decembrie anul trecut?
E greu de răspuns la întrebarea asta. Sunt multe lucruri de luat în calcul. Normal, Rapid trebuie să crească, indiscutabil. E o perioadă de întrerupere, echipele nu sunt în ritm. S-ar putea să nu se vadă Rapidul pe care-l aștept și-l doresc, dar toată această perioadă de pregătire va ajuta Rapid pe parcursul turului să fie peste ce a arătat în toamnă. Se fac 7 luni de când suntem împreună, schimbări majore n-au fost în lot. Relațiile sunt mai solide, jucătorii se cunosc mai bine între ei, teoretic Rapid ar trebui să crească. Se spune că o echipă de-abia în al doilea an dă maximum. Dacă ne luăm după acest lucru și dacă am lucrat bine o să apară și rezultatele.

Tu ai doi ani pentru Rapid?
(Se gândește) Nu, nu știu dacă am doi ani pentru Rapid sau doar un an.

Hizo și alți antrenori au spus că Rapid are cel mai bun lot. E o presiune în plus?
Nu este nicio presiune în plus, Rapid are cel mai bun lot prin rezultatele și prin meciurile pe care le-a făcut până acum. Are un anumit echilibru. Avem de luptat cu faptul că, exceptând unul sau doi jucători, nu avem fotbaliști care să fi avut performanțe majore.

E un avantaj că veți juca toate meciurile tari din retur pe Giulești?
Parcursul nostru e clar că a fost unul dificil până acum și am făcut față foarte bine. Din 18 meciuri, am jucat 10 în deplasare: la Dinamo, la Steaua, la Oțelul, la Vaslui. Forța noastră este uriașă pe Giulești. Suntem în luptă pentru titlu și vom avea în această primăvară și un avantaj cu programul. Acum depinde doar de noi. Noi am jucat până acum din 3 în 3 zile și aici avem un alt avantaj. Dinamo și CFR nu sunt obișnuite în acest sezon cu ritmul ăsta.

Care este situația lui Pancu? Din afară, senzația este că discuțiile sunt tărăgănate.
Din punctul meu de vedere, el face parte din lot. El, prin munca pe care a depus-o, s-a impus și a confirmat în toamnă. Am avut plăcerea să lucrăm cu el, cred că și el are aceeași plăcere să lucreze cu noi. Nu văd nicio problemă. Există mulți jucători la toate cluburile care se află pe final de contract și care au obligația să dea absolut totul pe teren. Ei pot impune prelungirea contractului prin evoluțiile lor sau pot pleca în altă parte.

Pancu nu și-a impus prelungirea după turul făcut?
Sunt discuții care mă depășesc. Nu e singurul în situația asta. Și la alți 6-7 jucători se tărăgănează lucrurile.

Dar Rui Duarte a semnat…
N-a semnat Rui Duarte, dar sunt tratative. Lucrurile nu se fac peste noapte, sunt discuții prelungite. La final, cel care discută este patronul, domnul Copos, și de multe ori nu se intersectează. Iar domnul Copos este cum este. Știți foarte bine că așteaptă până în ultimul moment ca să aibă el confirmarea finală.

Ești mulțumit de cum s-a pregătit Ioniță? O va ajuta pe Rapid în retur?
Bineînțeles că va ajuta. Venirea lui nu trebuie privită ca o competiție între el și Pancu. Poate că a existat sentimentul ăsta și în interiorul echipei, chiar și între cei doi, dar nu e așa. Amândoi fac parte din grup, au aceleași obiective foarte importante. Vor fi momente când va juca doar unul, altele în care vor fi amândoi pe teren, important e ca Rapid să câștige.

În toamnă, Rapid nu a primit acceptul de a juca pe Giulești pentru că nu a anunțat din timp. Ești frustrat acum când vezi că Dinamo va primi acceptul să joace pe Național Arena, în condiții aproape similiare?
Pot spune un singur lucru. Nu este în regulă. Asta dovedește încă o dată că regulile nu sunt  la fel pentru toți.

Cum ți-a picat știrea că fan-shopul clubului s-a închis pentru că George Copos n-a găsit 500 de euro?
N-am știut. Dar noi nu avem un marketing corect în fotbalul românesc, cum de altfel nu există strategii pentru o perioadă mai lungă, nu există interes și răbdare pentru dezvoltarea centrelor de copii și juniori. În curând, în ritmul ăsta, o să pierdem total, total, aria de selecție. E valabil pentru tot fotbalul românesc.

Te provoc. Dă-mi un nume de junior de la Rapid care crezi că va ajunge fotbalist.
În general, în momentul de față există acest interes pentru cei de la Rapid II. Sunt tineri, pe cei care se remarcă îi aducem să fie lângă prima echipă. Depinde de ei cum își continuă cariera, depinde de cum sunt educați.

De ce ar lua Rapid titlu?
(Stă câteva secunde) Aud tot timpul, antrenori, jucători, vrem titlul, vrem titlul. Sună frumos și e clar că toți vrem asta. Dar ai nevoie și de o conjuctură și de puțin noroc. E important ca noi să jucăm cu determinare, să ne cunoaștem atuurile și slăbiciunile, iar la final să știm să profităm de toate aceste lucruri.

Dar de ce ar pierde Rapid titlul?
(Râde) Din toate cauzele pe care le-am expus mai devreme.

Daniel Niculae era cel mai amuzant

Care crezi că este sistemul de joc al viitorului în fotbalul mondial?
Nu se poate vorbi despre un sistem al viitorul pentru că în final jucătorii sunt cei care fac sistemul.

Unde e mai bine, la club sau la națională?
Sunt lucruri diferite. La națională a fost o experință uriașă, uriașă, din care am avut enorm de învățat. La club am posibilitatea să lucrez zilnic pe teren și asta e o mare plăcere.

Care sunt punctele tale forte ca antrenor?
Sunt eu așa cum sunt. Sincer și natural.

Ți s-au oferit vreodată bani ca să transferi un jucător la clubul la care erai?
Nu. Niciodată.

E vreun antrenor în România pe care nu-l suporți? (Își caută cuvintele pe geam)… Poți să nuanțezi, dacă vrei.
(Ezită). Nu, nu pot să spun asta, însă îi judec în mintea mea foarte aspru pe cei ipocriți și pe cei care încearcă să dea lecții când nu este cazul sau când nu e treaba lor.

Sunt mulți?
Destui.

Dar crezi că sunt antrenori care nu te suportă?
Mulți, probabil.

Când antrenai la Brașov, ai făcut o reclamă cu un slogan interesant. «Răzvan Lucescu vă recomandă apartamente de Liga I». Asta e de bine? Tu te-ai muta într-un apartament de Liga I?
(Râde). Este un slogan, o reclamă. Liga I are și multe meciuri spectaculoase.

Dar mai cade tavanul în cap…
Cade… probabil….(se încurcă) La apartamente nu cade! În final, tot oamenii fac ca lucrurile să fie frumoase sau urâte.

Dacă oamenii din fotbalul românesc ar rămâne singuri pe o insulă pustie, cine crezi că ar supraviețui? Cine ar rămâne ultimul?

E un joc…
(Zâmbește încurcat) Nu pot să-mi imaginez, nu intru în joc.

Dar tu? Crezi că ai fi printre primii mâncați?
Probabil că aș avea capacitatea de a mă strecura și aș supraviețui.

Care e cel mai amuzant jucător pe care l-ai antrenat vreodată?
(Se uită în jos și stă 10 secunde). Daniel Niculae.

De ce?
Sunt multe episoade. Era sufletul vestiarului. Era sufletul petrecerilor. În avion, după deplasările frumoase din cupele europene, cânta, îi atrăgea pe toți în jocul acesta. Îi ridica pe băieți în picioare.

„Dacă a vorbit despre mine, Pițurcă a greșit!”

Victor Pițurcă a fost auzit spunând că el nu e Răzvan Lucescu, să cheme jucătorii la națională ca să stea în cluburi, să bea vin și bere.
Habar n-am și nu comentez.

Te afectează?
Nu comentez.

Senzația a fost că Pițurcă vrea să scape de orice influență a ta la națională…
Dacă a făcut o asemenea afirmație, eu cred că a greșit. Însă nu sunt convins că a spus așa și chiar dacă ar fi așa și a greșit, e problema lui.

Merita Deac o convocare la națională?
Iarăși nu vreau să vorbesc despre asta. Antrenorul naționalei își face singur selecția, Deac are obligația să joace bine și să arate că e un jucător de valoare. Punct.

A ținut și cu Dinamo

Ce te bine-dispune?
La momentul acesta, să stau cu familia sau să alerg.

Și ce te prost-dispune la momentul acesta?
Vorbele urâte, mesajele negative, răutatea.

Ce urăști cel mai tare la Răzvan Lucescu?
(Foarte sigur pe el) Nimic.

Nimic? N-ai schimba nimic?
Nu, pentru că sunt de principiul că avem experiențele noastre. Niciodată nu trebuie să le regretăm, ci trebuie doar să învățăm din ele.

Vei renunța vreodată la cercel? Îl vei purta și la 60-70 de ani?
Când va veni ziua aceea, îl voi da jos.

Ai merge la „Dansez pentru tine”? Tu și soția…
Nu. Prefer ca viața mea să rămână a mea. Am trecut prin prea multe, au fost atinse, afectate, persoanele dragi. Au suferit din cauza mea, din cauza popularității și încerc să-i protejez, să-i izolez.

Ai lovit vreodată pe cineva cu pumnul?
Nu. Poate când eram copil.

Ai fost dinamovist când erai mic?
Am ținut întotdeauna cu echipele tatălui meu. Am fost mare suporter al lui Corvinul, am trecut după aceea la Pisa, Brescia, Galatasaray. În momentul în care tata s-a desprins de Galata, am plâns și după doar o zi devenisem cel mai mare dușman al lor și suporter al lui Beșiktaș. Asta e fost viața mea, legată foarte mult de cea a tatălui meu.

E vreun personaj de film în care te regăsești?
Nu mi-am pus problema. Când urmăresc filme, încerc să intru în ele, fac parte din ele. La fel și la cărți. Încerc să intru în pielea personajelor.

Personajul tău istoric favorit?
(Stă mult pe gânduri) Cred că Alexandru Macedon. Un copil cu o personalitate fantastică, un copil care a dominat jumătate din lume

Ai vrea să fii clonat?
Nu.

De ce?
Poate că resping această idee de prea nou.

Dar ideea de dedublare nu te încântă?
(Ferm) Nu! Mă simt bine așa cum sunt.

Ai vreun viciu?
Nu. Sunt mai normal decât încercați voi să mă prezentați.

Spune-ne un banc…
Nu mai am timp, am antrenament.

Dacă mâine s-ar interzice mașinile, ce ai face?
Aș merge cu bicicleta. În trening și cu căștile în urechi.

Spune-ne ceva ce lumea nu știe despre tine…
(Acceptă după multe insistențe) Am acasă opt iepurași pe care-i iubesc la disperare.

„După meciurile pierdute nu prea am somn. Adorm la un moment dat, dar dorm foarte prost, foarte urât. Mă scol la fel de urât, totul e negru. Trebuie să treacă ore bune ca să revin la normal”, Răzvan Lucescu

„În România, jucătorii se nasc, nu sunt educați. E o întâmplare că devin fotbaliști. E meritul lui Dumnezeu sau al părinților care i-au născut, fără să lea dea o menta-litate de învingător deosebită”, Răzvan Lucescu

27 de partide a jucat Răzvan Lucescu pentru Rapid în sezonul 2000 – 2001

7 victorii a obținut Răzvan în cele 21 de meciuri ca selecționer al României

60 de victorii a obținut Răzvan Lucescu pe banca Rapidului în campionat, în 112 partide

17 victorii a reușit Lucescu jr cu Rapid în cupele europene în trei ediții de Europa League

Două Cupe ale României a câștigat Răzvan Lucescu (43 de ani) în primul mandat la Rapid

Costin Ștucan / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
NU ai voie, sub nicio formă, să faci așa ceva în România. S-a stabilit că e INTERZIS prin lege
NU ai voie, sub nicio formă, să faci așa ceva în România. S-a stabilit că e INTERZIS prin lege
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…