EXCLUSIV – Steaua – Vaslui, în pericol să nu se dispute. Moldovenii amenință că nu fac deplasarea: „În situația de față, 100% nu jucăm”. Damian: fotbaliștii, somați să părăsească hotelul în care sunt cazați. Reacția lui Porumboiu

EXCLUSIV - Steaua - Vaslui, în pericol să nu se dispute. Moldovenii amenință că nu fac deplasarea:
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 21:37 Liviu Ciobotariu, antrenorul echipei FC Vaslui, a negat, de asemenea, informațiile prezentate de către Damian. „Nu comentez declarațiile nimănui. Noi suntem acum la hotel. Nu s-a pus în niciun moment o astfel de problemă (notificare de părăsire a hotelului, n.r.)”, ne-a declarat el.


UPDATE 21:15 Contactat de ProSport, fostul patron al FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a negat vehement declarațiile lui Damian privind anunțul legat de părăsirea hotelului Racova de către fotbaliștii echipei moldovene. „Nu există o astfel de situație. Nici nu se pune problema de așa ceva. Minciuni, minciuni, minciuni. Atât știe individul ăsta, numai minciuni debitează”, ne-a declarat Porumboiu.


UPDATE 19:30 Jucătorii lui Liviu Ciobotariu au fost anunțați în urmă cu puțin timp că trebuie să părăsească hotelul în care echipa se caza de obicei. Este vorba despre hotelul deținut de Adrian Porumboiu, Racova și în care locuiau permanent majoritatea jucătorilor, în special cei străini. „Li s-a interzis să mai ia masa la restaurantul hotelului, iar în această noapte trebuie să elibereze toate camerele” , susține Damian.


UPDATE 17:00 Ciprian Damian a spus astăzi, la Sptfm, că este convins că, în actuala situație, partida de vineri nu se va disputa:

„Am avut o dicuție cu jucătorii acum o oră și am început-o într-un mod mai anormal. I-am rugat pe ei să-mi dea soluția, pentru că nu eu am negociat contractele lor. Concluzia este că ei vor să discute cu cel cu care au negociat salariile. În momentul de față eu zic că nu se joacă meciul cu Steaua, jucătorii se antrenează, dar vor să intre abia în momentul în care se plătesc măcar salariile pînă în decembrie. Antal are 12 salarii pe care nu le-a luat, Viveiros are 8 luni. Ei au trăit pe baza unor împrumuturi făcute la persoane din oraș bazîndu-se că le pot da înapoi cînd vor lua salariile”. Acționarul vasluienilor a completat ulterior la Sport.ro: „Singura variantă ca meciul să se joace este ca Porumboiu să plătească 450.000 de euro, adică restanțele până în decembrie. Jucătorii au zis foarte clar, până nu primesc acei bani promiși la momentul grevei, nu mai vin la meciuri. Nu e o glumă. E posibil să se stingă și lumina. Nu are rost să mai prelungim agonia, Vaslui nu are cum să ia licența”.


UPDATE 16:45: Președintele Vasluiului, Dragoș Iftimie a confirmat, la Sport.ro, informația ProSport conform căruia jucătorii refuză să facă deplasarea la București pentru partida cu Steaua. „Se poate întâmpla orice. În acest moment, jucătorii discută în vestiar dacă să meargă la meci sau nu. Noi respectăm competiția, ori ne prezentăm la meci cu prima echipă, ori nu mai venim deloc.”


În cursul zilei de astăzi va avea loc o ședință între acționarul majoritar Ciprian Damian și jucători, întâlnire în care se va discuta soarta partidei de vineri. Însă jucătorii au amenințat deja că nu doresc să se mai prezinte la joc: „Nu mai putem așa! Suntem neplătiți din toamna lui 2013. Ne-am săturat de amăgiri și promisiuni fără rost”, spun elevii lui „Ciobi”.

„Dacă nu ne ia leasingul autocarul, ne prezentăm la meci!”

Alerta pentru disputarea acestui meci a fost dată chiar de Damian, care a anunțat în conferința de presă de ieri că sunt probleme mari cu deplasarea, mai precis cu autocarul echipei: „Dacă se plătește deplasarea și dacă vor să facă jucătorii deplasarea cu mașinile personale, noi facem foile de joc, mergem în ziua meciului. O să fac rost de motorină, vedem de unde, și mergem cu autocarul. Daca nu îl ia leasingul”. Din informațiile ProSport, problema autocarului a fost rezolvată, s-a făcut rost și de motorină, însă problema rămâne în continuare la jucători.

Adrian Porumboiu a amenințat că dacă FC Vaslui nu se va prezenta la meci, echipa moldoveană va avea mari probleme cu Liga Profesionistă de Fotbal: „Dacă nu se va juca meciul cu Steaua, vor fi niște repercusiuni drastice pentru că s-au luat banii de la TV. De jucat trebuie să joci. Te dă Liga în judecată, îți ia și fața de masă daca o ai pusă pe undeva la vreun picnic. Sunt inconștienți dacă nu se vor prezenta pentru că televiziunile au plătit banii. Banii care se iau acum, se iau pentru competiția viitoare”.

Ce riscă FC Vaslui dacă nu se prezintă la meciul cu Steaua?

Dacă trupa lui Liviu Ciobotariu nu se va deplasa la meciul de vineri, din Ghencea, FC Vaslui va trebui să suporte cheltuielile Stelei de organizare a partidei, în cel mult zece zile. În caz contrar, nu va fi programată la următorul joc.

Conform articolului 43, punctul 3 din Statute și Regulamente FRF, „echipele care nu s-au prezentat, au întârziat sau nu au prezentat carnetele de legitimare ale jucătorilor, cu excepția situațiilor de caz fortuit, sunt obligate să ramburseze echipelor orgnizatoare toate cheltuielile efectuate pentru organizarea jocurilor respective, în termen de 10 zile de la data pronunțării hotărârii de către comisia competentă. În caz contrar, nu vor fi programate la jocurile următoare.” Conform Regulamentului Disciplinar FRF, articolul 79, punctul 1, „neprezentarea la un meci oficial se sancționează prin pierderea jocului prin forfait.”

În condițiile în care vasluienii se confruntă cu grave probleme financiare, o cheltuială suplimentară, aceea pentru organizarea jocului din Ghencea, ar fi de neconceput. În plus, conform aceluiași Regulament Disciplinar FRF, articolului 79, punctul 2 „Neprezentarea la două jocuri din cadrul aceleiași ediții a campionatului […] se sancționează cu excluderea din competiție și retrogradarea în categoria inferioară în anul competițional următor” .

30.000 de euro este suma aproximativă a cheltuielilor Stelei pentru meciul cu FC Vaslui. 24.400 euro reprezintă chiria stadionului Steaua, iar restul merge către Ambulanță, Pompieri, firma de pază, utilități.

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen