EXCLUSIV "Skuhravy, McCoist, Asprilla, Balbo, Batistuta... i-a anihilat pe toţi. Dacă numeri câte goluri au ăştia, cred că depăşeşti 500". Didi Prodan, văzut de un fost atacant

21 nov 2017 4401 afişări Liga 1
EXCLUSIV "Skuhravy, McCoist, Asprilla, Balbo, Batistuta... i-a anihilat pe toţi. Dacă numeri câte goluri au ăştia, cred că depăşeşti 500". Didi Prodan, văzut de un fost atacant

Fost atacant la Sportul şi în naţionala României, Mircea Sandu a vorbit despre regretatul Daniel Prodan, într-un interviu acordat ProSport. "Naşul' a rememorat secvenţe cu Didi scoţând în evidenţă latura umană a sătmăreanului şi calităţile de fundaş central. Didi a debutat în naţională în meciul de la Kosice, Cehoslovacia - România 5-2, când l-a marcat pe Tomas Skuhravy, pe atunci la Genoa. Masivul vârf nu şi-a făcut numărul, în schimb a excelat regretatul Dubovsky, decedat la doar 30 de ani.

"Sunt multe amintiri, mai ales plăcute. Cele mai frumoase au fost cele din Statele Unite (n.r. - de la Cupa Mondială din 1994), fără doar şi poate. Au fost mai apoi şi cele în care el a început activitatea în administraţia federaţiei, când a venit cu o trupă importantă dintre jucătorii anilor ’90, Generaţia de Aur, cu Lupescu, Prunea, cu Belodedici, cu Jean Vlădoiu. Nu mai spun atmosfera pe care o crea la echipa naţională în perioada când era director sportiv şi se ocupa de preluarea jucătorilor de la aeroport. Am avut aventuri cu el şi cu aducerea jucătorilor care mai întârziau la echipa naţională şi aşa mai departe. Rămâne o figură vie a fotbalului românesc, din toate punctele de vedere", spune Sandu.

"Tomas Skuhravy, Ally McCoist, Caniggia, Balbo sau Batistuta, Asprilla sau Valencia au fost anihilaţi chiar de el. Ce nume! Ce valori de jucători! Dacă numeri câte goluri au ăştia, cred că depăşeşti 500 de goluri. Sută în sută depăşesc! Ştiţi care este problema, din păcate? Noi am avut pentru înaintaşii noştri, şi avem încă, recunoştinţă. Că s-au numit jucători de fotbal sau că s-au numit antrenorii noştri sau că s-au numit conducătorii noştri. Ceea ce astăzi lipseşte aproape cu desăvârşire", a continuat fostul şef al FRF.

Mircea Sandu a vorbit pentru ProSport şi despre fiul lui Didi, Răzvan, fotbalist la CSA Steaua, în Liga 4. "Ştiu cât de mult îl iubea, cât de mult se ducea după el la antrenamente – îl ducea, îl aducea, îmi povestea. Şi mă gândesc că, dacă atât de mult şi-a dorit Didi Prodan şi şi Răzvan îşi doreşte, poate că, la un moment dat, va putea să devină şi el un campion în fotbal", a încheiat Mircea Sandu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.