EXCLUSIV | S-au încins spiritele la Craiova! Andrei Ivan, în conflict cu Victor Piţurcă din cauza postului pe care e folosit. Jucătorii, iritați de cantonamentele lungi ale fostului selecționer

Redactor:
Cosmin Staicu
EXCLUSIV | S-au încins spiritele la Craiova! Andrei Ivan, în conflict cu Victor Piţurcă din cauza postului pe care e folosit.  Jucătorii, iritați de cantonamentele lungi ale fostului selecționer
  • Publicat:
  • Actualizat:

Andrei Ivan a ieşit din graţiile antrenorului Victor Pițurcă, după ce i-a spus acestuia că nu-i convine rolul de vârf împins în care e folosit, el preferând să joace în bandă.

Când a fost accidentat Koljic, Ivan a fost „nouarul” Craiovei, deşi acesta se simte mult mai confortabil în părţile laterale, iar Craiova mai are pe postul de atacant central jucători precum Carlos Fortes şi Mihai Roman.

Paradoxal, chiar şi când Roman a fost introdus pe teren, la Mediaş, Piţurcă l-a folosit pe un post inedit, cel de extremă dreapta, în timp ce Andrei Ivan a fost menţinut vârf. Nici pe Mihai Roman nu l-a cruţat Piţurcă, deşi este golgheterul echipei în acest sezon, cu patru reuşite, Roman a fost introdus cu FCSB abia pe final şi la Mediaş în repriza secundă, pe un post inedit, cel de mijlocaş dreapta, apoi a fost scos din schemă. În runda trecută, pe Mihai Roman, unul dintre puţinii jucători olteni din lot, l-am regăsit la echipa-satelit, unde a reuşit un hat-trick.

Ivan a strâmbat din nas, Pițurcă l-a readus pe Mihai Roman de la echipa a doua

De când a revenit la Craiova, folosit cu precădere atacant central, Ivan nu a avut reuşite. În contul său putem trece două lovituri de pedeapsă… refuzate, în meciurile cu FCSB şi Iaşi. Şi cam atât.

„Ivan este un jucător polivalent, poate juca pe mai multe posturi”, spune Piţurcă. „Nu m-am simţit bine de când am venit înapoi la Craiova, deşi mă pregătesc din greu”, a izbucnit Ivan la finalul meciului de la Cluj, fiind extrem de abătut.

Cei doi au avut o discuţie, iar Ivan şi-a exprimat dorinţa de a juca în bandă, în dreapta sau în stânga. În stânga locul este ocupat de Mihăilă sau Baiaram, care sunt jucători under 21, iar în dreapta Piţurcă are soluţiile Zakaric, Bărbuţ, Ioniţă, Luis Niţu.

Andrei Ivan a venit pe cai mari la Craiova. REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

Astfel, când nu-l are pe Koljic la dispoziţie, cum se va întâmpla probabil şi la Clinceni, Piţi preferă să joace cu Ivan în faţă. Cum acesta a strâmbat din nas, Piţurcă l-a readus pe Mihai Roman de la echipa a doua şi Ivan a sărit din schemă.

Fiind un tip orgolios, Piţurcă i-ar fi zis jucătorului că atâta timp cât este el la Craiova, Ivan o să joace doar unde i se spune. Aceeaşi problemă este şi în cazul lui Nicuşor Bancu, avansat mijlocaş pentru a-i face loc lui Vătăjelu ca fundaş stânga, iar căpitanul oltenilor chiar s-a exprimat public că nu-i convine acel post.

Vestiarul Craiovei e un butoi de pulbere din cauza cantonamentelor prelungite

Atmosfera nu este deloc una bună în lotul Universităţii Craiova şi motivul nu este legat numai de rezultatele sub aşteptări din ultima perioadă. „I-am simţit cam supăraţi pe jucători”, a spus Piţurcă la ultima conferinţă de presă.

Dar cauza principală a tensiunii din cadrul vestiarului este cea a cantonamentelor prelungite instituite de Piţurcă. Jucătorii intră în cantonament cu câteva zile înainte de meci, iar în pauza competiţională au fost separaţi de familii timp de o săptămână, cât a durat stagiul de la mare.

Metodele „de pe vremuri” la care apelează tehnicianul îi deranjează pe componenţii lotului, vestiarul fiind un butoi de pulbere, gata să explodeze. Şi urmează o altă săptămână de cantonament, echipa plecând de astăzi la Bucureşti, pentru meciul de duminică, de la Clinceni, şi va rămâne în Capitală până după meciul din Cupa României, cu FC Voluntari, de joia viitoare.

„Jucătorii stau mult în cantonament? Nu stau mult! Pe vremea când jucam, eu stăteam numai în cantonament! Le-am spus că până când nu punem mecanismul în mişcare o să stăm mai mult timp împreună. După aceea vor putea să vină şi în ziua meciului, dar deocamdată avem de muncă”, a declarat Piţurcă.

Ivanov, ieşit din schemă după ce a dat 3 pase de gol într-un meci. Piţurcă nu-şi aminteşte că bulgarul ar fi reuşit asta

Mai mulţi jucători socotiţi de bază şi-au pierdut locul de la sosirea lui Piţi. Unul dintre ei este bulgarul Antoni Ivanov. Paradoxal, acesta a intrat pe lista neagră a antrenorului după ce a făcut un meci excelent la Mediaş, contra fostei sale echipe, fiind pasator la toate cele trei goluri ale oltenilor.

Ivanov punctase şi la Atena şi se poate spune despre el că este printre achiziţiile care au confirmat, alături de Bălaşa. Şi totuşi, Piţurcă a preferat să-l transforme pe Măţel, la 30 de ani, în mijlocaş, decât să apeleze la Ivanov pentru meciul de la Cluj.

Întrebat despre absenţa lui Ivanov, Piţurcă pur şi simplu a negat că acesta a dat trei pase de gol la Mediaş şi a spus că dacă acest lucru s-a întâmplat, atunci trebuia să ofere şi alte assist-uri la următorul meci. Numai că Piţurcă nu l-a mai folosit pe Ivanov la următorul meci! „Ivanov a dat trei pase de gol la Mediaş? Nu-mi aduc aminte. Foarte bine dacă a dat, dar trebuia să dea şi în meciul următor! Trebuie să lupte pentru a fi titular la Universitatea”, a declarat Piţurcă.

Antoni Ivanov (D), de la CS U Craiova, suteaza in timpul meciului de fotbal contra echipei FC Botosani din etapa a VI-a a Ligii 1, disputat pe stadionul Municipal din Botosani, duminica, 18 august 2019. IONUT TABULTOC / MEDIAFAX FOTO

În dreapta, Ivan Martic, titular indiscutabil de când avenit în Bănie şi unul dintre cei mai buni din Liga 1 pe postul său, a ieşit din schemă. Nu neapărat din pricina formei, ci din alte două motive: intră în ultimele 6 luni de contract şi nu a acceptat prelungirea, dar şi pentru că înlocuitorul său, Ştefan Vlădoiu, l-a mulţumit pe Piţurcă, el fiind şi jucător under, iar în aceste condiţii Craiova nu mai face schimbare de junior în prima repriză.

Kamer Qaka nici nu a ”mirosit” primul 11

Un jucător care nici nu a mirosit primul 11 de la venirea lui Piţurcă este Kamer Qaka. Adus pentru 250.000 de euro de la Iaşi şi cu un salariu lunar de 10.000 de euro, albanezul a fost mai mult accidentat, dar şi când a fost valid nu a prins vreun minut pe teren, el fiind deja pus pe lista de transferuri pentru următorul mercato.

Nici Cristi Bărbuţ nu pare să mai aibă viaţă lungă în Bănie. Folosit numai pentru câteva minute de Piţurcă, în condiţiile în care pe postul său au fost aduşi Andrei Ivan, Alex Ioniţă şi Goran Zakaric, şi a fost promovat Luis Niţu de la echipa a doua, pentru Bărbuţ este iminentă despărţirea de Universitatea.

Unul dintre cei mai vechi jucători din lot, Alex Mateiu, are şi el probleme de la venirea lui Piţurcă, deşi se poate spune că el nu se afla nici în graţiile lui Cornel Papură. Mateiu nu a fost scos din echipă de Qaka, ci de un jucător al cărui post de bază este cel de fundaş central, sârbul Uros Cosic.

Piţurcă: „Îmi doresc ca echipa să joace cum a făcut-o la Cluj… în primele 30 de minute”

Piţurcă şi-a pus singur presiune. A oferit asigurări că echipa va juca aşa cum îşi doreşte el cel târziu după cea de-a doua întrerupere a campionatului. Primul meci care în care trebuia să vedem acest lucru era cel din Gruia, în care oltenii au pierdut clar şi nu au tras pe poarta lui Arlauskis. Mai mult, momentul a fost unul total nepotrivit pentru o astfel de evoluţie, nu numai pentru că era un derby, ci şi prin prisma comemorării lui Ilie Balaci. „Îmi doresc ca echipa să joace cum a făcut-o la Cluj…în primele 30 de minute”, a spus Piţurcă, motivând că evoluţia a scăzut pe parcurs din considerente fizice.

Piţurcă a surprins la Cluj prin titularizarea lui Goran Zakaric, un atacant care nu mai jucase de o jumătate de an. Nici Mihăilă nu este deloc în cea mai bună formă de când a venit Piţurcă, iar selecţionerul de la tineret, Mirel Rădoi, a subliniat problema pe care o are la echipa de club, fiind periculos numai la acţiunile individuale. „Mă bucur foarte mult pentru Mihăilă pentru că, la prima apariție ca titular la naţională, a reușit să marcheze. Nu era obișnuit să atace în careu, la echipa de club are ocazii numai din acţiuni individuale, de aceea are şi numai câte un gol pe sezon”, a spus Rădoi după meciul cu Irlanda de Nord.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…